31 December 2011

:: SELAMAT TINGGAL 2011 ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 
Say Good Bye to....
 
 and welcome
 

Semoga ape yang dirancang akan berjalan dengan lancar untuk tahun 2012..

Semoga mak abah dan family aku diberikan kesihatan yang baik....dmurahkan rezeki mereka..

Semoga tahun 2012 aku akan lebih berjaya dalam kerjaya dan dimurahkan rezeki...aminn...
 

:: GA DAH DITUTUP!! ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 
Dengan ini secara rasminye  nak umumkan...penyertaan untuk GA sudah ditutup..ape?tak sempat join?tunggu GA sempena besday aii pulak nanti ye...hihihihi.......
 
Disebabkan penyertaan tak sampai 100 orang, maka tiada penambahan untuk hadiah..
 
BTW...tq for support GA dari blog CM...korang sume sangat sporting...pemenang?aku akan update pertengahan Januari..bergantung kepada kuantiti kerja kat opis...kalau tak bizi sangat, akan update secepat mungkin...kalau bizi, mungkin lambat sikit...sebab untuk yang tidak tahu, blog ni hanya di update waktu aii bekerja sahaja...;)
 
p/s : ini adalah entry autopublish.

30 December 2011

:: GA TERAKHIR 2011 CIK MAY ::

... entry melekat sehingga 30hb Dis 2011.scroll bawah untuk entry baru ...
 

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**

Dah sampai ke penghujung 2011 kan..so, terpikir nak buat GA terakhir sebelum 2011 melabuhkan tirainye..hopefully dapat sambutan.....

So, syarat-syaratnye adalah....
  • menjadi follower kepada blog comot ini...dan LIKE fan page INI
  • Copy banner kartun muslimah comel kat atas ni..dan WAJIB link kan banner tu kat entry ini.
  • Tajuk entry adalah "GA TERAKHIR 2011 CIK MAY"
  • Dalam entry korang tu, cite la pe azam tahun 2011 korang yang dah tercapai.nak jugak tau..;)
  • GA ni akan berakhir pada 30hb Dis iaitu hujung tahun 2011.
  • Dah siap?letak link korang kat kotak komen di bawah okei??
Aku nak pilih sendiri seorang pemenang...dan 2 orang pemenang lain aku nak guna random.org.hadiah pe yang aku nak bagi??hm..nanti aku hapdet kat entry lain ye...hehe...kalau sambutan menggalakkan, mungkin aku akan tambah lagi hadiah macam GA aku sebelum ni..

Untuk senarai peserta GA boleh semak kat SINI..kalau nama blog korang takde kat situ, sila inform key..^^

 
p/s ; time kasih kepada yang sudi join!!

:: TENGOK MAHARAJA LAWAK MEGA LIVE.SILA JGN JELES ::


**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**

Hye gurlz...hihihi...korang tengah buat ape...aku tengah tengok Maharaja Lawak Mega Final secara live...korang ada?hikhikhik....

Sila la jangan jeles..hihihi..tq kat sis Deqlis sebab dah reservedkan 2 tiket untuk aku dan incek tunang..kalau tak?tengok kat rumah saje la...dengan kawan-kawan..hihi...saje ajak incek tunang tengok live...Mujurla esok cuti kan..hihihi...

p/s : ini pun entry autopublish..;)

:: JOM DAPATKAN PERFUME GOLDEN DELICIOUS FREE ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 
Taraaaa.....mari rapat-rapat...sape tak nak bende free kan...nak ajak korang grab perfume free!!cepat..jom...sape tak join memang rugi..
 
Klik gambar kat bawah untuk grab perfume neh..
 
 
Gud luck tok korang jugak...;)

:: DAPAT TIKET TENGOK MAHARAJA LAWAK MEGA ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 
Morning kawan-kawan....entry pendek je sebab tak sihat lagi..demam dan banyak keje kene buat...
Malam tadi dapat text dari blogger ada tiket untuk Maharaja Lawak Mega final malam ni..tapi, dapat ke aku pegi ni ek..
 
Nama peserta GA dah update ye.sori lambat sikit...takde mood nak update blog sepanjang demam..
 
GA akan ditutup malam ni..sape yang belum join, meh la join.eh..adiah tak tunjuk lagi kat korang..gambar dalam kamere..kamere dalam kereta..mintak maaf....tapi aku bagi hint siket ek!
  • masker untuk muka.aku beli dari SPA ye..masker ni untuk 2 orang peserta dipilih secara random....
Untuk 1 peserta pilihan aku ni, aku masih mencari jugak pe nak bagi kat beliau.tungguu....;)


27 December 2011

:: DEMAM T____T ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 
 


hari ni nak bagitau, tadi aku sempat bw siket kat mereka yang tinggalkan komen.tapi aku tak tinggal jejak..sebab otak tak mampu berpikir nak cakap pe kat box komen tu.

Lagi nak bagitau, nanti aku hapdet lagi nama peserta yang baru join GA last wiken..hari ni mungkin tak larat..

Hadiah GA jugak aku hapdet nanti okeh...bile aku sehat ye..

tu sahaja entry hari ni..hingus meleleh je ni..yark!hihii...

24 December 2011

:: CARA PENJAGAAN HANDPHONE DAN BATERI H/P ::


**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**

Malu la sebenarnye nak buat entry ni..hikhikhik..(gelak-glak gedik)..tapi nak share tips ni dengan korang....memandangkan aku baru je pakai henpon baru (sebab henpon lame dah rosak..) aku pun google la cara penjagaan bateri henpon...hehe..baby baru kan..kene la jage lebih siket..dan ni henpon touch skrin yang 1st time aku guna..petang semalam siap beli kan baju untuk baby aii ni lagi..kaler pink gitu..lala..~

So, meh aku share dengan korang cara nak jaga henpon dan bateri henpon korang tu!!jom tengok kat bawah..

Tips memanjangkan hayat bateri handphone:
  • Jangan guna handphone sampai bateri abis langsung atau terpadam terus! tak baik untuk kesihatan bateri tu.
  • Jimat menggunakan bateri handphone dengan mematikan features yang jarang di gunakan.Anda ingat bahwa bateri handphone anda ada umur berdasarkan kitar hayat pengecasannya? Semakin banyak anda menggunakan kuasa bateri anda, maka semakin kerap anda perlu mengecas bateri berkenaan, bereti kitar hayat cas bateri handphone anda akan cepat habis. Untuk mengelakkan hal tersebut, anda perlu berjimat dengan mematikan features yang tidak atau jarang anda gunakan.
Ada beberapa features yang banyak menggunakan tenaga yang biasa terdapat dalam handphone canggih/smartphone, yang terkadang kita sendiri tidak begitu sedar kewujudannya, namun tetap aktif meskipun kita tidak ingin menggunakannya seperti Bluetooth, Wi fi, 3G, screen saver dan lain-lain. Matikan features tersebut jika ia tidak digunakan.
  • Jangan biasakan menelefon sambil mengecas handphone anda.Ini juga termasuk kebiasaan buruk beberapa pengguna handphone. Selain tidak baik untuk kesihatan (kerana ketika mengecas tahap radiasi dan suhu bateri bertambah), menelefon sambil mengecas handphone juga akan menggunakan kuasa bateri, sehingga secara tidak disedari, ini akan memanjangkan proses pengisian tenaga di dalam bateri.
  • Biasakan untuk mematikan hand phone atau sekurang-kurangnya mematikan vibrate features ketika sedang mengecas.
    Mematikan handphone ketika mengecas adalah tindakan yang bijak, tujuannya adalah untuk melancarkan proses pengecasan tanpa adanya gangguan dan tidak membebani bateri yang sedang di cas.
  • Jangan sesekali terlebih tempoh cas bateri.
    Ini juga salah satu kebiasaan buruk yang sering dipraktikkan. Terkadang kita malas atau lupa untuk segera menghentikan proses mengecas, walaupun sebenarnya bateri handphone kita sudah penuh. Paling dahsyat, kita biasanya suka melakukan proses mengecas ketika hendak tidur. Proses mengecas normal untuk bateri modern biasanya sekitar 2-4 jam, bila kita membiarkannya semalaman dalam kondisi cas (anggap kita tidur sekitar 6 jam), maka bateri akan mengalami “overcharge” selama 2 – 3 jam, dan ini bukanlah baik untuk bateri kita. “Overcharging” bateri adalah salah satu pembunuh tersembunyi yang dapat mempercepat kematian umur bateri.
  • Jangan menelefon dalam keadaan bergerak.
    Menerima atau membuat panggilan dalam kenderaan memerlukan tenaga yang tinggi. Ini kerana handphone berusaha untuk mencari signal dari BTS yang terdekat. Aktiviti inilah yang memakan tenaga bateri yang banyak. Apatahlagi jika anda menggunakan sambungan internet dalam keadaan bergerak. 
  •  Jangan letak handphone anda di tempat yang panas.
    Suhu udara yang panas adalah musuh utama setiap komponen gadget/peralatan elektronik. Baik panas atau sejuk yang berlebihan boleh merosakkan komponen tersebut, termasuk juga bateri handphone. Tertinggal di dalam kereta di cuaca panas terik, bermakna anda perlu bersedia untuk beli bateri baru. ( Inilah situasi kekembungan bateri handphone tunang aku).
  • Gunakan original charger.
    Charger yang original direka dengan aliran arus yang sesuai untuk mengecas bateri handphone tersebut. Charger orang lain atau menggunakan charger yang tidak sesuai akan mempengaruhi aliran daya ke bateri dan dalam jangka panjang boleh merosakkannya.
  • Jangan sesekali biarkan handphone anda terjatuh (handphone NOKIA terutamanya- mentang-mentanglah NOKIA terkenal dengan kehebatannya, saja je bagi jatuh nak testlah konon.haha).
    Mungkin hanya orang yang kurang waras atau duitnya banyak yang suka menjatuhkan HP sendiri dengan sengaja. Lainlah kalau jatuhnya secara tidak sengaja, tetapi situasi inilah yang sering kita alami. Selain dari mempengaruhi komponen yang lain, ketika jatuh bateri boleh saja mengalami litar pintas, dan bila keadaannya parah, bateri boleh saja rosak serta merta.
  • Elakkan cas handphone dalam kereta.
    Seperti yang dijelaskan sebelum ini, arus daya yang tidak stabil dalam proses cas bateri boleh merosakkan bateri dalam jangka panjang. Arus daya yang dihasilkan oleh kereta melalui lubang “cigarette lighter” sangatlah tidak stabil, terutama ketika kenderaan sedang berjalan.
  • Bersih itu asas kesihatan.
    Pastikan bateri handphone anda sentiasa bersih daripada habuk dan bendasing yang tidak diingini..
p/s : peringkat awal henpon baru, rajin la off henpon bile cas..tapi sebulan lepas tu...yang hadooooo....

23 December 2011

:: SUSAH SANGAT KE NAK SENYUM?? SENYUUUUMMMM::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 

Hangen pulak aku dengan sorang minah ni..1 opis..1 floor..department je lain..berat betul die nak senyum..macam aku ni terhegeh-hegeh pulak nak senyum kat dia..aku senyum je die buat tak tau siap toleh tempat lain..susah sangat ke nak senyum?memangla tak kenal...tapi bukan tak tau KITE NI 1 OPIS..
 
Sendiri mau ingat la...bukannye kene bayar pun bila nak senyum..malas nak bebel panjang-panjang..sekarang ni bila dalam 1 lift pun aku buat tak tau je..huh..~
 
p/s : tibe-tibe aku emosi pulak...

1st GiveAway Lily Butterfly by Miss Wandalaara

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 

Nak tag dekat semua blogger yang bace entry ini..;) korang semua join jugak tau!

"Segmen cik yuyue : follower bawah 700"

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**


 "segmen cik yuyue"

dah 11 bulan berblog..tapi baru akutif betul-betul update entry dalam bulan 6..hehe..sebelum tu berabuk je...

tadi tak layak nak join segmen ni..sebab ada 701 follower...tibe-tibe jer dah kurang sorang..aha....boleh la join kan..hihihihihihiiii...

:: OMBAK RINDU..SAPER BELUM TENGOK? ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**



Taraaaa..entry edisi basi....phew....hari ni genap seminggu aku tengok cerita Ombak Rindu..tapi baru nak hapdet entry Ombak Rindu.....lala..~ mintak maaf....
Korang tengok dah?menangis tak?best tak?aku?menitis la jugak air mata...so touching...sobsobsob....
Sebenarnye aku takde planning pun untuk tengok cite Ombak Rindu ni..entah macamane si Tunang tiba-tiba je bawak g Shopping Complex..tergezut aii..tak cakap pape pun..sampai je kat sana, aku pun cakap la...
"Nak gi tengok wayang dengan baju keje ni???" sambil tunjuk baju rasmi opis kaler putih yang memang kene pakai hari Jumaat...dengan selamba die cakap...
"gi tengok tiket pukul 10:30pm ke atas"
Oh..k....tengok tiket je...malam baru kuar semula..heheee...
p/s : tibe-rase aeron tu sangat suwitt....

‘DiGi iPhone 4SURE SIRI ANSWERS’

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 

Siri, has been something of a revelation for iPhone 4S users. It helps us call people, search for things, and find the answers to some of life’s most pressing questions.

:: SENARAI PESERTA GA TERAKHIR 2011 ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 

Kat sini aku lampirkan senarai link peserta GA aku yang terakhir untuk 2011...boleh semak link korang ade atau tak..em..kalau ada yang tercicir, sila bagitau..dan kalau ada yang aku belum bw, pun sila bagitau..;) nanti aku datang menjengah.. 

  1. http://dismybelog.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  2. http://melinblossom.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  3. http://cadbury-lurve.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  4. http://mujadafewa.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  5. http://c-anythin.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  6. http://tryoutmyluck.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  7. http://miera-akmalina.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  8. http://ablogforgiveawaylovers.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  9. http://atienabila.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  10. http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  11. http://einah-contes.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  12. http://momiemonsta.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  13. http://iwishiwillwin.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  14. http://izzahtestblog.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  15. http://zahiradzul.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  16. http://puteri-auni.blogspot.com/2011/12/giveaway-terakhir-2011-dari-cik-may.html
  17. http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  18. http://aq-suka-contest.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  19. http://giveawaycontest-malaysia.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  20. http://slight-fat.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  21. http://sipenyapuburuk.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  22. http://cadbury-lurve.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  23. http://nashasanzagorgon.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  24. http://pwencessyuyue.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  25. http://juliajamaludin.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  26. http://smashmestikasikkencang.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  27. http://farihazainal.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  28. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  29. http://chikimaruko.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  30. http://intanwandalaara.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  31. http://ellynajwa98.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  32. http://ikinas.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  33. http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  34. http://nurulbasyirah.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  35. http://pinknlavender.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  36. http://maszull.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
  37. http://sayanuranis.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-dari-cik-may.html
  38. http://cikmirabee.blogspot.com/2011/12/ga-terakhir-2011-cik-may.html
p/s : ada jugak blog yang aku dah bw tapi tak tinggalkan jejak..sebab?shoutmix korang tu penuh 1 skrin!!hihihi....so, aku tengok je, terus tekan X..bukan apa...agak serabut di situ..

:: IFAZ COLLECTIN GIVEAWAY::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 
 
Morning!!pagi-pagi ni nak join GA!! jom mencube nasib..=)
 
Nak tag kat sape yer?aha....sume blogger yang bace entry ni okei??korang-korang pun..meh join!!klik banner tu je..

22 December 2011

:: BLOGGER UMNO BOLEH DAPAT INCOME 10JUTA? ::


**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**

Wah gitu..sekarang duit juta-juta senang je nak dapat kat tangan kan..bukan macam dulu...korang pun nak jadi blogger yang boleh dapat 10 juta?

Klik SINI untuk lebih lanjut..

Segmen:Jom Upkan Follower Bersama Deyawanny

 
**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 

klik banner untuk join..;)

Walllawei..nak join segmen pulak..tengah sejuk-sejuk ni haa.....nak support segmen adik kite yang amik result PMR ari ni.ye Wani? semoge result cemerlang..

Ahaa...akak ( rase tua gile siyot....) tau pasal segmen ni dari blogger kelate Mujahidah..hehe...so, sebab dah lama tak join segmen, (aiyak..lame ke?? ) kali ni nak join segmen pulak...

My blog very simple...so, meh la datang menjengah!!hehe..ceria gitu datang kat sini..kalerpul!!.pastu boleh la kalau nak shoping-shoping perfume..;) klik je kat SINI..ops!promot pulak!hehe..

p/s : dear..done follow your blog.. ;) and..kalau sudi, join la GA kat  my blog..;)



:: JOM CUCI MATA TENGOK DUIT BARU NEGARA KITA ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 

pix_middle

:: SUSAH TIDUR MALAM?PE YANG KORANG BUAT BILE SUSAH NAK TIDUR?? ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**



Kebelakangan ni susah aku nak tidur malam...asyik terkebil-kebil je...semenjak incek tunang dengan celupar bertanya pasal hantu flet atau bangunan..memang aku susah tidur..kadang-kadang lagi bagus tak tahu dari tahu kan???bile dah tau, asik teringat je..

Dah banyak malam dah tak boleh tidur ni...macam malam tadi..dah la balik keje lambat..penat..bile nak tido, tak boleh pulak..ada satu hari tu, sampai pukul 3am aku terkebil-kebil..pastu dengar pulak bunyik yang incek tunang cite tu..ekceli before this pun dah tau dengar pasal bunyik tu..tapi tak assume pulak la kan macam yang incek tunang cite..paling-paling pun aku  berpikir bunyik tu datang dari orang atas.

Esok paginye memang aku hantar mesej dengan bebelan paling panjang kot...sebab mulut die yang gatal tu la aku tak dapat lena sekarang ni..

Bile aku tak boleh tido, aku kol la incek tunang tu..padan muka die! sebab aku perasan, aku ni cepat ngantok bile bergayut kat tepon...terpaksa la die layan sampai aku pengsan...haha....hambek ko!

Kalau korang tak boleh tido, pe yang akan korang lakukan??share dengan aku please..!!

DiGi iPhone 4SURE I DO 1ST’

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**




Soalan no.3 pulak nak kene complete untuk Digi iPhone 4s ni...
  • Perkara pertama yang akan aku lakukan dengan Digi iPhone 4s ni seharusnya membuat update terkini kat blog terus dari Digi iPhone 4s ni..sebab bila dah ada Digi iPhone 4s ni, mestila aku nak melayari internet dengan mudah..sebab selama ni hanya menggunakan internet dan Personal Computer kat opis sahaja.jadi, segalanya hanya di jari dengan Digi iPhone 4s ni..

21 December 2011

:: AKU DAH KAYA! DAPAT 2.5 JUTA..BOLEH LA STOP UPDATE BLOG ::


**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**

ahaaa..lepas ni korang nak suruh aku belanje korang ape?aku okei je...nak g Bandung?meh Cik May support..sape yang nak g aku belanje tu silalah tinggalkan name dan no tepon kat kotak komen kat entry ni ek...
.
.
.
.
.
.
.
.
.

percaya ke aku dah kaya?percaye la please.....ekcelli tadi dapat emel...ntah dari mane...die kate acc emel aku dah menang.siap ada no tiket lagi..hadoii....then die mintak aku kol Mr. David Vayas...

Kesimpulannye?tak lama lagi aku jadi jutawan la kan..pasni boleh la aku resign dari jadi blogger..lalala..~

:: SERIUS SANGAT MEMALUKAN AKU !! ::


**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**


Ini adalah kejadian masa kat opis. Time tu aku nak g solat.aku g berseorangan jer sebab sorang member tu g Sarawak...ada sorang lagi tu pulak g Bank..time tengah mencuci mekap tu..aku menjeling-jeling jugak la minah 2 orang kat sebelah aku yang asyik sangat bercerita pasal tak puas hati dengan departmen dorang..aku pun tak kenal minah 2 orang tu..sebab dorang tu 1 building je dengan aku tapi company lain-lain.

Ekcelli dalam 1 building tempat aku mencarik rezeki ni ade 3-4 company kot..ada Perkeso, SPNB dan Ranhill Bersekutu..yang company kecik-kecik tu aku tak berapa familiar sangat la..yang familiar bile bilangan staff die ada beratus-ratus..haa..baru aku cam..ni budak opis aku ke, budak Ranhill ke..ataupun budak Perkeso..macam dok asrama pulak!..lala..~

Back to topic...masa aku menjeling minah kat sebelah tu, aku perasan macam ada orang panggil..aku pandang..minah 2 orang tadi pun pandang..aku siap senyum dengan mata rabunku..sebab spec dah bukak kan.minah yang 2 orang tadi pandang-pandang pelik kat aku...rupa-rupanye budak tu bukan panggil aku....malunye rase..~ T____T

Ini seperti pernah berlaku dulu..jom masuk dalam laci Doremon untuk ke era masa sebelum ni..di SINI...

:: OH..TIPS UNTUK MAINTAIN B.E & GUNA SEO ::


**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**

Nak share sesuatu yang berharge untuk blogger yang ada B.E tengah running kat acc nuffnang sekarang ni..eceh...macam la aku punye B.E hebak sangat sampai nak share tips dengan korang kan..

Ekcelli aku punye acc nuffnang ada 1ketol B.E  je sekarang ni  yang tengah jalan-jalan..kalau nak compare dengan B.E sebelum ni, sampai 5-6 B.E merayap serentak..tapi sekarang ada 1 je...okei la tu kan..aku rasa ada 1 B.E lagi mudah untuk berusaha me'maintainkan' beliau..pe ayat aku merepek ni...

Okei..berbalik kepada topik asal..masa 1st time aku dapat B.E tu dulu, aku tanye la blogger yang senior dalam dunia blog ni..kate mereka, rajin-rajinkan bw untuk mendapatkan pelawat kat blog korang..kalau korang melawat dorang, mesti dorang akan datang blog korang semula kan?kan?kan?so, bilangan unique akan tinggi..kene maintainkan jumlah unique tu..okei?

then, yang ni pun aku baru je belajar dari blogger-blogger senior jugak..iaitu buat entry SEO..apakah itu SEO?? sile google..'DEFINISI SEO'..dan aku telah cuba praktik SEO tu..yeah..berhasil untuk menambah bilangan unique..at least 1 hari ada 1 entry SEO tu..

Pe tengok lagi..cepat google!! ;p

:: ANDA DAN BANTAL..::

 
**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**

1)Memeluk Bantal Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni.Penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.
2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping.
Mereka jarang membuat keputusan sendiri,sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.
3) Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya.Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.
4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dengan orangramai, malah kaku dalam pergaulan.
Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita-cita. Mereka tidak suka berusaha.
5) Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.
6) Tidak punya bantal
Sian betul mereka nih... pegi kedai belilah satu...bukannya mahal sgt pon...HAHAHA.

:: WORDLESS WEDNESDAY ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**


Samsung Galaxy S Plus

:: BAJU PENGANTIN YANG DI JAHIT OLEH KAWAN AKU MERANGKAP TAILOR PROFESIONAL ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
 
Hallu..morning sume..dah bekpes belum?aku dah....(cakap ala-ala iklan carefree..) nak share dengan korang something la di pagi-pagi hari ni...design baju pengantin dan tailor nye!!! lala..~
 
sebelum ni kan aku ada buat satu entry pasal baju untuk aku try jahitan dari kawan aku..nak test sebelum die buat baju nikah aku tu...kalau tak tau meh tengok kat sini..boleh tengok jugak baju yang die buat kan tu dalam entry itu..nak nikah ni kusut jugak la aku mencari design baju nikah aku..
 
pastu semalam die tunjuk kat aku projek baju pengantin yang die sibuk sangat sampai tak sempat nak miting dengan aku..marah betul aku..grr..~
 

kawan aku yang buat baju neh.so, ade B2B yang mencari tailor?hehe..pe lagi..contact la beliau..ni contact no ye...012-987 6986  - Zacks. kalau nak tengok gambar baju die jahit lagi, boleh add fb die..klik je kat Zackz Collections Zackhussin k!

‘DiGi iPhone 4SURE MOST AFFORDABLE’.

 
**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**



Key Features:
  • Dual-core A5 chip
  • 8-megapixel camera
  • 1080p HD video recording
  • High-resolution Retina display
  • Over 500,000 apps on the App Store
  • iOS 5 - the world´s most advanced mobile OS
  • iCloud - your content on all your devices
* RM200 savings will be deducted upfront from the RRP amount.
** Savings to be enjoyed over 24 months with your iDiGi plan.
Note: iDiGi Plan Savings and iPhone Price After Savings are inclusive of Auto Billing rebate of RM5/month.


iDiGi Plan
  • iDiGi 88 - Monthly Fee RM55 (with auto billing), 200min voice call, 200 SMS, 20 MMS
  • iDiGi 138 - Monthly Fee RM88 (with auto billing), 450 min voice call, 400 SMS, 40 MMS
  • iDiGi 238 - Monthly Fee RM156
Sangat murah kan plan yang ditawarkan oleh Digi..jadi, semua orang berkemampuan menggunakan iPhone 4s ni dengan pelan yang ditawarkan.Tapi Digi sangat mencadangkan penggunaan pelan iDigi 138..jadi, ape yang ditunggu lagi?

DiGi iPhone 4SURE 4 ME’

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**

Hari ni nak mencuba nasib dengan mempertaruhkan entry dari blog aku berkaitan dengan  iPhone 4S!Baru ni kan ada pelancaran iPhone 4S yang digembar-gemburkan oleh semua blogger!



Antara sebab kenapa aku mahukan DIGI iPHONE 4s ialah.....
  • semestinye disebabkan handphone yang aku pakai sekarang boleh dikategorikan dari zaman batu..hehe....sebenarnya handphone yang aku pakai sekarang ni handphone zaman study dulu..masa tu belum keluar lagi design touch-touch skrin..sebab handphone yang aku pakai sebelum ni dah rosak lepas jatuh terhempas.nak beli lain, tak tau la bila pulak kan.Lagipun next year nak kawen..terpaksa la perap dulu niat di hati untuk pakai handphone canggih sikit..tapi, disebabkan dah ternampak ada alternatif lain yang tak mengganggu belanjawan kahwin tahun depan, maka aku pun mencuba alternatif ini bersama DIGI!
  • Dah lama teringin nak pakai iPhone.dari awal tahun 2011 dah membuat tinjauan dengan kawan-kawan yang memang menggunakan iPhone ni..design handphone ni pun sangat smart.
  • Dengan iPhone 4s, aku dapat merakam video, mengambil gambar dan online dimana sahaja. Sudah pasti ianya memudahkan aku dari pelbagai segi. DiGi iPhone 4s ibarat satu keperluan serta kemahuan aku. Dengan iPhone 4s ni sudah pasti aku boleh update blog aku di mana sahaja aku berada.tak perlu lah aku tunggu masuk pejabat baru boleh update blog aku  ni..;)
  • iPhone 4s ni sangat berkualiti tinggi.Tidak mudah bercalar tu sangat penting.sebab aku ni seorang yang agak kasar orangnya..
  • Dengan pelan yang DIGI tawarkan dengan kadar serendan RM58/sebulan ditambah lagi DiGi bagi 200 minit masa berbual percuma, 200 SMS percuma, dan 20 MMS percuma ke semua rangkaian. Memang terbaik! Pelan yang ditawarkan DIGI sangat menarik.
Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page