24 April 2017

Anniversary Trip Penang : Breakfast di Transfer Road

Assalamualaikum.

Lama tak ke udara. Sibuk sangat buat branding untuk product baru kat facebook.😅😅


Sekian lama saya mencari waktu yang sesuai untuk bawa anak berjalan-jalan. Akhirny suami saya memilih tarikh 19,20,21 Apr untuk vacation family trip kami. Secara betulnya, 19hb memang saya kena cuti sebab pengasuh baby ada urusan. Alang-alang dah cuti, kasi straight terus ke hujung minggu.


19hb kami plan ke Penang dulu. Plan asal nak bawak anak tidur kat Lexis Hotel sebab ada private pool, bilik sauna dalam bilik.

Pada 19hb kami gerak pukul 5:30am dari Rawang. Kesian budak-budak ni kena bangun awal.
 
Sampai kat Penang dalam pukul 10am macam tu. Tak sangka pulak sempat breakfast dekat Transfer Road yang viral Roti Telur Goyang sedap sangat katanya. 
 
Warung tu dekat tepi jalan je. Dah datang hari rabu ,memang tak payah gaduh cari seat. So kite order menu special roti telur goyang & roti canai ayam.
 

 
Roti kat utara ni special bak ang. Tebal & rangup.

Roti telur goyang 1set RM4.  Kita order 2 set. Roti canai ayam ni kita order 1 set je. Harganya RM8.

Campur ayak teh ais, teh tarik, milo ais. Semua sekali RM25. 

Ni sarapan bak raja kerabat sultanah aminah. 😂

Nasib baik bukan selalu mai Penang. Layankan je menu-menu special ni.

Perut dah kenyang? Kita menghala ke Bukit Bendera pulak.

Entry Bukit Bendera saya sambung nanti ye. Anak dara dah merajuk takde teman sebab mama tengok henpon je.

Ok tq sudi baca. Muahciked! 💋

13 April 2017

SABUN HABATUSSAUDA ANTI PENUAAN

SABUN HABBATUSSAUDA DAH BERUBAH BENTUK..SIZE LEBIH BESAR N HARGA SAMA RM23 exc pos
.
💥Sesuai utk masalah jerawat
💥Sesuai utk kulit sensitif
💥Eczema boleh pakai sbb sabun ni tanpa bahan kimia merbahaya
💥Sesuai utk muka dan badan
💥Berat sekitar 45-48g
💥habbatussauda,vit c,minyak argan
.
.
KHASIAT BAHAN2 dalam sabun habbatussauda👇🏻👇🏻:
.
•Habbatussauda:
menghaluskan/melembutkan kulit. Anti-penuaan. Merawat masalah jerawat/jeragat. Meremajakan kulit.
.
.
•Minyak argan:
Anti-penuaan. Merawat masalah kulit berjerawat.Menghilangkan parut. Melindungi kulit drp kedutan akibat penuaan pra-matang. Mengurangkan kedutan dibawah mata. Bertindak sbg pelembap terbaik untuk kulit. Menyegar/melembut/menganjalkan kulit. Menegangkan kulit dan menjadikan ia kelihatan lebih segar. Mampu mengurangkan kegatalan kulit.
.
.
•Vit C:
Menghilangkan/menyembuhkan bekas jerawat. Kolagen utk kulit. Mencerahkan kulit. Melindungi kulit drp radikal bebas. Anti-penuaan.
.
RM23 exc pos
Pos sm rm8//ss rm12

 

6 April 2017

PRECIOUS SERUM YANG MEMANG SANGAT PRECIOUS

Assalamualaikum. 

Saya nak sharing pasal serum antiaging dekat korang semua ni.

Yang lelaki boleh la hadiahkan kepada isteri. Si isteri pun boleh hadiahkan untuk suami. 

Serum ni sangat bagus untuk mereka yang dah berusia 30 tahun ke atas.

Khasiat Precious Serum by HICOS:

🌹Menghilangkan garis halus dan kedutan!
🌹Melembab & memperbaiki struktur kulit.
🌹Mengelakkan kerosakan kulit akibat radikal bebas.
🌹Menghaluskan dan melembutkan kulit.
Meningkatkan elastisiti/kekenyalan!
🌹Memulihkan tisu rosak.

Bahan-bahan : Aqua, Sodium) Hyaluronate, Rose Essential oil.

Cara penggunaan : Cuci muka sebelum penggunaan Precious Serum by HICOS. Sapukan sedikit serum pada wajah dengan menggunakan hujung jari. Dicadangkan penggunaan dua kali sehari, sebelum tidur dan di waktu pagi untuk kesan maksima.

Kalau tak percaya, pi google di fesbuk. Tengah trending sangat.

Kalau nak cuba boleh dapatkan dari saya kerana saya ialah pengedar sah HICosmetic.

200 botol dipos setiap hari.

Jom saya kongsikan feedback ye!




Jangan lupa dapatkan dari saya sebotol ye. InsyaAllah berbaloi-baloi..

Tq sudi baca. 

Bye~

4 April 2017

PENYELESAIAN MASALAH RESDUNG

-RESDUNG MENGANGGU TUGASAN SEHARIAN?? .
.
Asyik terbersin. Hidung pon berair. Bau hanyir pulak tu. Malu nak berdepan dengan orang2 sekeliling.

Apatah lagi orang luar. Puas dah cuba macam2 untuk merawat masalah resdung tapi tak berkesan?

Jom Ikhtiar dengan IV MIST. Sembur-sembur Insya Allah Lega. 💖IV Mist Aromatic Nano Oil💖
.
✳100% organik
✳Semula jadi
✳Bebas bahan kimia
✳Lulus KKM
.
Rumusan terhebat Nano Bio Teknologi
🌟Menghasilkan zarah minyak yang lebih HALUS!
🌟Boleh sembur seperti air
🌟Kadar serapan ke dalam kulit begitu pantas boleh dirasai
.
Bahan2:
🌷Habbatus sauda
🌷Saffron
🌷Ekstrak argan
🌷Serai
🌷Eucalyptus
🌷Halia
🌷Halia bara
🌷Kelapa dara
🌷Limau purut
🌷Pudina
.
Merawat/Menyembuh:
💖 Jerawat
💖 Migrain
💖 Selsema
💖 Resdung
💖 Batuk
💖 Gatal2 muka
💖 Jerawat
💖 Jeragat
💖 Buasir
💖 Sakit gigi
💖 Sakit sendi
💖 Gout
💖 Kuku cekam
💖 Panas badan
💖 Kekejangan, sakit urat & sendi
💖 Sakit pinggang
💖 Senggugut
💖 Kurap, panau
💖 Gigitan serangga bisa
💖 Mengawal rambut gugur
💖 Dan byk lg...
.
🎉Harga asal: RM34.90.
🎉Harga promosi: RM25.00.
🎉Pos: RM8 (SM) RM11 (SS)
❤Beli 3 PERCUMA pos
.
📲WhatsApp 0129628636
📲WhatsApp 0129628636
📲WhatsApp 0129638636
.
#ivmist  #ivmistaromaterapioil #ivmistaromaterapi #ivmistnanooil #ivmistmagicoil #agenivmist #jualivmist #jerawat #migrain #selsema #resdung #resdungkronik #terapiresdung #senggugut #sakitpinggang #sakitlutut #sakitsendi #lenguh #semburanajaib #Sembursembursegar #alhamdulillah #ivkids

 
Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page