27 January 2012

:: 11 SOALAN MAMA NAK KENE JAWAB ::

 
Alangkah indahnye dapat bermalasan begini di pejabat..-> ayat tak ikhlas langsung!haha...
Tiba-tiba aku di tag oleh Mama...jawabla..ape lagi..
 
 

11 soalan dari mama yer...
1-Nama sebenar kamu dan berapa umur?
  • Nama saya Mayzura.umur saya BARU 25 tahun 7 bulan je mama..belum genap 26 tahun lagi..hikhikhik....
2-Berasal dari mana dah kawin atau belum?
  • Berasal dari Negeri Pahang dan belum berkahwin lagi..tapi lagi 2 bulan lebih i/Allah dah kawen...hehehe..
3-Tarikh lahir kamu dan anak yang ke berapa?
  • Tarikh lahir saya 22hb Jun 1986 dan anak yang ketiga.
4-Suka memasak atau tidak?
  • Masak?aiyoo...50-50 la..takde la tak suka masak..tapi buat masa bujang ni masak yang simple mimple je...
5-Suka pakai jam tangan atau tidak?
  • WAJIB pakai jam tangan..
6-Binatang apa yang kamu suka dan tidak suka?
  • Binatang yang saya suka?macam tak ada je..sebab saya ni bukan penyayang sangat orangnye..kejamnye diriku ini..yang tak suka pun tak ada..haha...boleh tak jawapan ni?
7-Makanan dan minuman kegemaran kamu?
  • Suka makan ikan..tak kira la ikan bakar ke..ikan goreng ke..
  • Pastu suka minum air suam..sebab sekarang ni minum air manis dan sejuk for sure tak abis!
8-Peristiwa yang paling anda tidak boleh lupa?
  • Mase kereta dilanggar dari belakang..fuh..2x kereta berpusing selepas rempuh divider jalan..
9-Apa warna kegemaran dan terangkan kenapa suka warna itu?
  • Warna kegemaran warne pink..banyak pulak koleksi baju dan tudung pink aku..
10-Bagi pendapat tentang blog mama ni yer suka atau tidak?
  • Blog mama ni biasanya blog yang suka lawati bila bw..mesti la suka..banyak petua dari mama.. =)
11-Dah like blog mama kat Facebook tak? 
  • alamak..belum la mama..sekarang jugak saya LIKE..hehe...
Nak tag dekat 11 orang..
  1. Kak Ayu Firzara..
  2. Hasrul Hassan
  3. Sis Diana
  4. Ati
  5. Ms Red Cheese Cake
  6. Clara
  7. Ika
  8. Fiza
  9. Noorul Ameera
  10. Cikgu Ma
  11. Cik Muda
Soalan yang mereka kene jawab adalah....
  1. Nama sebenar anda dan nama panggilan di rumah?
  2. Dah LIKE fan page FB Cik May belum?hehe ..blog pulak?dah follow?
  3. Pendapat pasal blog ni?
  4. Update entry blog tiap-tiap hari ke?
  5. Suka shopping online tak?kenape?
  6. Tempat makan ikan bakar kat mana paling best?hehehe..
  7. Ape pendapat pasal fesyen zaman sekarang?
  8. Ape hadiah paling best penah dapat?share la..=)
  9. Kalau dah kawen, honeymoon kat mane ari tu?ok?kalau belum kawen, ke mana perancangan untuk honeymoon nanti?kenape tempat tu?
  10. Suka artis tak?siapa?mengape?
  11. Selalu tido berapa jam?? hehe
Nanti dah jawab soalan-soalan di atas, boleh la letak kan link jawapan tu kat entry CM ye..terima kasih..

26 January 2012

Anastasias Spa Giveaway 2012

 
Hai kawan-kawan di alam maya...gud morning..sori sangat..lately ni mood nak hapdet blog agak ke laut sikit..memandangkan keje tengak melambak kat atas meja...nak bw pun takde masa dah sekarang ni...kalau hapdet entry pun ala-ala syiok sendiri la kan..takde orang nak tinggalkan komen..sedih aku..sobsobsob..  T____T
 
Sekarang tengah agak stress dengan kerja..aku bw jap kat blog kawan-kawan..then jumpe GA ni..
 

Tak salah kot nak join GA ni sebab menarik jugak..dapat gi SPA dengan percume untuk lelaki dan perempuan...memang tergedik-gedik la aku nak join mencube nasib..lala..~

Hopefully aku dipilih sebagai pemenang..haha...tanpe segan silu aku nak mengundi diri sendiri sebagai pemenang..

Bagi aku yang bakal menjadi pengantin pada bulan April ni, mesti lah nak bermandi lulur bagai ni kan..so,itu la sebabnya aku sangat layak dipilih sebagai pemenang..ngehehehee....pastu bawak bakal laki aku sekali..yer dak??kan jimat sikit kos di situ...hehe...

Aku nak tag kat blogger lain..em...tapi blogger area KL la kan..antaranye adalah Siezuka dan Yna..selamat mencube ye u olls berdua...;) kenape aku tag dorang?mestila sebab dorang ni tinggal area KL..senang nak g SPA tu kalau nasib dorang baik..(tapi,kalau u olls dapat, kene ajak aii sekali la..haha..joking..) then, aku rase dorang ni suka dengan SPA..so, aku rasa aku dah pilih orang yang tepat untuk memeriahkan GA ni..thehehehe...

25 January 2012

:: BAJU LESAP DI KEBAS DARI AMPAIAN!! ::

Gud morning..selamat pagi semua....Selamat pulang dari bercuti...Gong Xi Fa Cai...4 hari cuti..makanye 4 hari tak hapdet blog....pfftt..~ harap ada lagi yang nak bacae entry aku...ade yang aku nak cite dengan korang ni...

1st adalah cite sebelum balik kampung...aku teman incek tunang amik kete kat bengkel..nampaknye kete dah siap!! tapi...sape nak drive 2 bijik kete sekaligus ni?ye la..gi sane bawak kete..kat bengkel ade lagi satu kete...haiyooo.....aku memang malas dah drive kete manual ni...takde pilihan..kedua-duanye adalah manual car...

Tapi no choice la...kene paksa jugak bawak kete..hukhukhuk....bawak je la kete sampai umah..muke terpakse...huwaaaa....lepas tu terus teman incek tunang tukar sport rim dengan tayar...gambar?dalam kamere..kamere?dengan incek tunang...hihi..

Cite kedua berkaitan dengan tajuk entry di atas..baju aku kene rembat!!!what the fish betul la budak-budak kat kampung aku ni..dah takde keje..pastu takde otak kan...hangen betul aku...

Baru je berlaku semalam..aku ingatkan anak-anak buah aku tolong angkat baju-baju aku..ye la...makcik nak balik KL dah kan..tanye sume orang tak mengaku...rupenye memang dah diambil manusia yang tak bertamadun..stress aku!!!banyak pulak tu baju aku...baju pun bukannye baju cantik-cantik..ala..baju murah yang wajib beli bile menjelajah negeri lain..akak aku g Sarawak, die belikan baju t-shirt tu..aku gi PD, beli t-shirt tu..adalah dalam 4 helai jugak..belum termasuk lagi baju tido aku sepasang!suar tido dapat GA ari tu pun kene rembat!! suar ***** pun kene jugak!bengang kan??aku rase betape bengongnye pencuri itu!!

Mak ajak jumpa Pak Ustaz..nak tengok kenapa orang tu amik baju aku...ye la..dah nak kawen ni..mak aku risau la...tapi aku tak g pun..sebab incek tunang pun dah otw nak sampai umah..nak pegi fitting baju kat umah mak andam.appoiment dah dibuat..adik aku la teman mak aku pegi jumpa Pak Ustaz tu..

Kesimpulannye..aku bengkek!!!

20 January 2012

:: KULAT MEKAH @ CENDAWAN MEKAH ::

Hari ini aku nak kongsi dengan korang pasal kulat Mekah ni...pernah dengar tak?dan pernah tau tak?Aku pun baru je tau..dalam pertengahan tahun lepas bile incek tunang asyik suruh aku minum air kulat Mekah ni.die kate letak air teh je...bagus untuk kesihatan...aku ni macam nak tak nak je percaye kata-kata si mamat ni..hihihi...Die pun bagi la sebalang air kulat @ cendawan Mekah ni kat aku..

Ni la rupe kulat Mekah @ cendawan Mekah ni..ops..ni yang aku dah potong untuk kawan pejabat aku.kalau dalam balang yang aku simpan tu, rupe kulat @ cendawan Mekah ni mengikut size balang tu...yang aku bagi kat kawan pejabat aku sebab..dorang pun nak jugak bagi kat parents dorang..sebab......

Kulat Mekah @ cendawan Mekah ni banyak kebaikan untuk kesihatan..contohnye boleh turunkan kadar kolesterol, boleh stabilkan darah tinggi dan kencing manis, legekan batuk, asma..dan macam-macam lagi lah...

Tapi aku dapat tau air kulat @ cendawan Mekah ni jugak mampu mengelakkan diri dari terkena kanser..

Hari tu aku ada tinggal untuk mak aku jugak kat kampung..sebab mak aku ni ada darah tinggi pastu selalu batuk dan sesak nafas...die cakap batuk die dah beransur baik..tang darah tinggi tu aku tak tanye pulak..tapi sekarang ni bile tepon mak, suare die tak la macam tengah sesak atau mengah sangat macam dulu..

Yang menjadikan aku kagum dengan kejadian Allah pasal kulat Mekah @ cendawan Mekah ini adalah dia boleh hidup dalam balang dan air teh manis..sebab cara nak jaga kulat @ cendawan Mekah ni adalah dengan letak air teh kat dalam balang tu..then, minum je air tu..tapi takde rase air teh...ajaib kan?bile minum aku rase macam air jeruk kelubi..hihi..ade yang kate macam cuke epal..aku tak penah minum cuke epal..so tak tau rase macamane...tapi air ni rase masam-masam gitu lah...

Aku amalkan minum air kulat @ cendawan Mekah ni tiap-tiap hari dengan kalimah Bismillah dan selawat tige kali...

Ini perkongsian untuk korang semua hari ini..ada yang nak jugak?meh bagitau kat aku..hehe..

aku ade tengok jugak kat blog mereka yang ada cite pasal topic ni..jom tengok SINI..

19 January 2012

" Kuala Lumpur International Short Film Festival "


 Hari ni nak join GA dari Mak Dara...;)
 
 

KLIS adalah nama singkatan kepada Kuala Lumpur International Short Film Festival yang telah dianjurkan oleh syarikat KLIS NETWORK. KLIS ialah festival bertaraf antarabangsa yang mempertandingkan filem pendek dari seluruh dunia.Ia juga meupakan satu acara rasmi bagi sambutan Hari Wilayah Persekutuan 2012.


MARTIAS ALI Founder KLIS
pic oleh Putera Remaja

Penganjuran Festival Filem Pendek seperti ini adalah yang pertama dilakukan di Malaysia. Terdapat lebih 1136 penyertaan diterima dari 75 negara dan hanya 40 buah filem pendek sahaja terpilih ke peringkat akhir. Festival ini akan bermula pada 30hb Jan hingga 1 hb Feb depan.Sempena dengan KLIS yang akan datang. Untuk keterangan lanjut sila kehttps://www.facebook.com/klis2012
HADIAH HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI

KESEMUA yang menyertai giveaway ini akan menerima jemputan ke Kuala Lumpur Short Film Festival yang akan berlangsung pada 30hb Jan hingga 1hb Feb 2012 bertempat di Panggung Bandaraya KL. Dimana anda boleh menonton kesemua 40 filem pendek yang berjaya masuk ke peringkat akhir yang akan ditayangkan di Panggung Bandaraya KL

Namun daripada semua penyertaan.. 10 Entry akan dipilih secara random melalui random.org dan 10 yang terpilih akan menerima hadiah seperti di atas plus bakal memenangi hadiah tambahan yang hebat seperti di bawah..
1 Helai T-Shirt KLIS




1 Jemputan Ke Malam Anugerah KLIS




:: PERFUME FREE DUTI KASTAM LAGIK!! CEPAT-CEPAT..BANYAK AVAILABLE ::


Sepatutnya entry ni di update semalam..tapi sebab malam tadi stok sampai lagi, entry terpaksa di update hari ni okei..hehe....


 

Jom cuci mate..


 

Miniature Anna Sui Rock Me - Available Sold
Open for pre order
Anna Sui Rock Me 75 ml - Available  Sold
Open for pre order
Miniature Burberri Brit - Available

Miniature CK One - Available

Miniature D&G One The Rose - Available

D&G One The Rose 100ml - Sold
Open for pre order

Dior Addict 2 100ml - Sold Out
Open for pre order


Miniature DKNY Apple

Miniature Gucci Sport - Available

Hugo Boss Element 100ml - Sold
Open for pre order

Miniature Moshino - Available

Miniature Lacoste Pink - Full Reserved Sold
Open for pre order

Miniature Moshino Blue - Available

Miniature Versace Bright Crystal - Available

Miniature Versace Crystal Nior - Available

Miniature Versace
 - Available

sape-sape berminat atau ada pertanyaan boleh emel terus kat mayzura@ymail.com

Untuk tengok stok sebelum ni boleh tengok kat sini ye..

18 January 2012

:: CERAMAH DARI USTAZ KAZIM MEMANG TERBAEKKK.. ::

Hari ini, 18.01.2012 Ustaz Kazim dijemput datang opis..ni kali kedua Ustaz Kazim datang kat opis aku..Ustaz Kazim dijemput oleh Pengarah Urusan aku..sebab Pengarah Urusan aku ni suke dengar ceramah dari Ustaz Kazim ni..

Kali pertama aku dengar ceramah Uztaz Kazim masa bulan 5 tahun lepas..teruk aku ni kan..ketinggalan zaman..tapi first time dengar tu memang dah suka la cara beliau berceramah.Ustaz Kazim siap pesan, tunggu kemunculan die kat Forum Perdana Hal Ehwal Islam pada tarikh sekian sekian...aku siap tunggu depan tv lagi nak tengok ceramah Ustaz Kazim..mase tu tengah outstation..tengok kat hotel la..

Ceramah dari Uztaz Kazim memang terbaik..ada lawaknye..memang tak ngantuk..tapi dalam setiap lawak Ustaz Kazim, mesti ada terselit fakta keilmuan dan keagamaan yang nak disampaikan..tapi  yang menarik tu, Ustaz Kazim ni memang tak miss dengan isu semasa kat negara kita.

Hari ni dapat tau Ustaz Kazim nak datang 11.45am..pukul 11.30am aku dah tak sabar-sabar nak naik kat bilik ceramah tu..hikhikhik...

Sempat amik gambar dengan Ustaz Kazim..hehehe..jangan jeles ye kepada peminat-peminat Ustaz Kazim..hehehe...
Kesimpulannye..aku suka ceramah Ustaz Kazim.;)

:: EDISI MALU TAK HENGAT BILE TERSALAH CUCUK! ::

 
Tajuk entry harusla tak hengat...tapi jangan salah faham.ini bukan la entry salah cucuk botox dan yang berkaitan dengannye..ini adalah berkenaan tersalah cucuk pinggang...

Sukar untuk ku melupakan kisah lucu ini..eh eh..ayat baku...do u know baku?bukan beku ok..kalau tak tau g bukak kamus Dewan Bahasa dan Pustaka.=)

Al-kisah begini...ingat tak cite budak yang ketat dengan senyuman edisi entry sebelum ini?aha....tak ingat?tak tau?tengok sini la ye...tak kan aku nak taip semula cite balik..

Kisah ni pun berlaku di surau yang sama...sedang aku berbual-bual dengan seorang sahabat, ada seorang perempuan telah mencucuk pinggang aku dan sahabat aku tu..die tak pasan aku sebab aku membelakangkan pintu masuk itu..die hanya perasan sahabat aku yang sedang bercakap dengan aku.

Aku pulak?tak la terkejut sangatsampai melatah..tapi dalam hati terdetik 'pehal minah ni cucuk-cucuk aku?kenal ke?' ayat kerek aku..haaa....kenapa ayat aku begitu kerek?sebabnye ada kat entry yang aku suh korang bace tadi tu..hihi...

lepas tu, die nak cover perasaan malu kot...lepas solat tu die tengok-tengok aku..mase tu aku tengah pakai bedak.aku pun buat la muke 'mesre alam' dan bertanye...'eh..kenapa pandang-pandang ni?' aku pandang die dengan senyuman..tapi tak ikhlas langsung hokei..jahatnye aku rase diri aku ini..hehehe..die diam je..

Yang aku ni teruskan pakai bedak sambil tersenyum simpul..sebab aku tau minah tu mesti tengah malu tahap gaban laaa... Kemudian, die g sebelah aku pakai bedak jugak..tapi toleh-toleh kat aku...aku pun senyum penuh 'mesre'...sambil bertanye..'kenape ye?'. musykil la asik pandang-pandang aku kan.Dengan spontan die jawab..'muke awak ni comel bile bukak tudung'..

Ahaaa...comel ke?time kasih la..saye dah tau lame dah...hahaha..tapi tu aku jawab dalam hati je la..kah kah kah...agaknye no idea dah nak cover malu die kan..



moral of the story, len kali pandang-pandang sebelum cucuk sebarangan..haha...sampai hari ni aku nak gelak bile teringat minah tu..

17 January 2012

AKSI LESBIAN NORA DANISH DGN LISA??

 


Sambil-sambil buat keje tadi..bukak Roti Kaya..eh..Roti Kaya tunjuk gambar ala-ala lesbian dorang ni..erk?benarkah?jom tengok banyak lagi gambar dorang kat sini...tak nak buat statement lebih-lebih..hihi..sebab die kate gambar ala-ala je kan..bukan lesbian..;)

: PERFUME AVAILABLE , ADE LAGI NAK ORDER?::


Lambat sikit update perfume..sebab aku dihantui kesibukan bekerja...haduih...kene stayback kat opis sampai pukul 10:30pm..haduih...  T___T

Yang kat atas tu adalah perfume yang dah dibooking...tapi kalau ada yang nak order lagi boleh bagitau..
Perfume yang dah dijual pulak boleh tengok kat sini..kalau yang masih available adalah perfume ini..

sape-sape berminat atau ada pertanyaan boleh emel terus kat mayzura@ymail.com

pss..kalau sempat nanti aku akan update perfume yang baru restock minggu lepas...nak sambung buat keje...bye....~

:: DAH DEKAT KAWEN TAK PAYAH MEKAP.NANTI TAK BESERI MASA SANDING ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
pss..korang ada 14 hari je lagi nak dapatkan perfume free tu...cepat klik laju-laju..hihihihi
 

Entry tiada bergambar..Tajuk entry hari ini adalah berkenaan mekap dan seri..check point utama Mekap dan Seri..aik..pe ni ulang ayat same je..haha..


 

Baru ni aku sembang-sembang dengan kengkawan yang dah kawen..meh tengok dialog itu ye..


 
Kawan-kawan : Bile ko kawen?
Aku : end of April.
Kawan-kawan : haa..elok sangat dah tu jangan mekap dari sekarang..gi opis jangan mekap.
Aku : ha?ea?pucat la nanti..
Kawan-kawan : tal tak pe..nanti muka ko takde seri bile sanding..
Aku : Ea? Habis tu dah hari-hari g opis muke pucat lesi tak pakai bedak, bile dah mekap time jadi pengantin memang la nampak seri..kan..pakai  bedak tebal yang orang nampak seri kot..kakaka..
 

Pandai-pandai je aku buat rumous sendiri kan..haha..tapi betul ke?mesti ramai blogger yang lagi arif pasal seri pengantin ni..share la siket dengan aku..

16 January 2012

:: BUNGA MAWAR BOLEH NAIK KAN SERI PENGANTIN KE? ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
pss..korang ada 15 hari je lagi nak dapatkan perfume free tu...cepat klik laju-laju..hihihihi
 

Last week, g Pasar Chow Kit ada terjumpa peniaga menjual bunga-bunga segar..wow..hargenye sekuntum RM1.50..aku pun gatai la beli bunge ini...

Kononnye ada terbace petua menaikkan seri bakal pengantin dengan bunge ros..rujuk petua tu kat sini..tapi betul ke ha?ade yang dah try?aku nak try..tapi macam takut je..hikhikhik..

Sape yang tau pasal bunge ni???

15 January 2012

LEPAQUEEN DAN LUNCH KAT MAK TIM BERIYANI GAM ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
pss..korang ada 16 hari je lagi nak dapatkan perfume free tu...cepat klik laju-laju..hihihihi
 

Siape dok KL area angkat tangan...siape biase dengar nama MAK TIM BERIYANI GAM angkat idung..muahahaha...gurau je k...
Aku gi lunch kat Mak Tim Beriyani Gam kat Keramat tak silap aku.. (ekcelli fail siket name-name tempat kat KL ni walaupun dah dekat 4 tahun bertape kat sini). Dekat je dengan highway MRRII..kedai makan ni dah masuk kat JJCM TV3..

ekcelli incek tunang nak makan beriyani gam kambing kat situ..err..aii tak makan kambing...tapi menu tu dah habis...kate pekerja kat situ untuk lunch je dah 2x masak..tapi habis lagi..kalau nak jugak makan menu tu kene tunggu petang baru siap masak..wow!
So Incek Tunang pun order set nasik putih dengan ikan pari masak asam pedas..sedap woo asam pedas die...RM10 je set ni.sume ade..sup sayur..ikan masin..sambal belacan..sayur lemak campur tempe..pergh...

aku pulak order Mee Bandung Muar je..diet nasik kononnye..tapi makan mee?tak diet langsung hokei..haha...tapi sedap jugak la Mee Bandung Muar tu..RM5 je..

then aku order air special Mak Tim iaitu Bandung Soda Special Mak Tim..erm..rase bese je..tak la special sangat...RM2.50..ingat kan ade ice cream ke kan..


But, totally set nasik die memang sedap..sedap la aku pow nasik incek tunang..die pun beserah je dengan aku yang konon tak nak order nasik tapi lepas tu mintak nasik die siket..Y___Y
paling penting, wifi die laju..haha..senang aku update status kat FB..;p 


14 January 2012

:: TARA..KAIN PASANG EXCLUSIVE DARI NAGOYA UNTUK FAMILYKU ::

**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
pss..korang ada 17 hari je lagi nak dapatkan perfume free tu...cepat klik laju-laju..hihihihi
 

Last week aku ada buat entry nak g shopping kain pasang untuk family aku..kitorang ni jarang la nak sedondon dondon ni kan...so, sekali sekala aku nak tengok dorang jadi boria..ahaks.....tak tau la macamane ghopenye.....
Aku pilih untuk shopping kat Nagoya Carrefour Wangsa Maju sebab tak susah sangat cari parking dan tak sesak sangat macam kat Masjid India tu...then my frens cakap..Nagoya Carrefour Wangsa Maju adalah tempat textiles terbesar kat KL..wow!! hehe...

 

Kain yang aku pilih untuk family kaler grey dan berdasarkan permintaan kakak ku jua....plan asal nak amik sifon..tapi tak tegamak nak tengok dorang pakai sifon time panas-panas kenduri tu..ye la..sifon kan kene ade lining...atau inner kat dalam..

So, aku pilih kain yang tak perlu pakai banyak lapisan..kaler nak grey..tapi tak kan nak amik plain..so, pilih yg ade corak-corak sikit...

Taraaa....ni la die...untuk baju melayu amik plain je..tak kan nak bunge-bunge jugak..?kann...

Meh kasik zoooom cket..corak abstrak...incek tunang tunjuk..cantik jugak kan..amik je la...tapi dekat 2 jam jugak mencarik sebelum jumpe yang ini..pheww..


Kat bawah ni pulak untuk pengapit aiii..hik3..amik ade bunge cket..sebab...nak nampak lain cket dari corak family aku..kenape aku pilih grey jugak?sebab...pengapit laki mungkin adik aku..adik aku pulak aku dah belikan kain kaler grey..jadi untuk menjimatkan kos aku,aku pilih kaler same jugak la untuk pengapit pompuan..haha..so dah save untuk baju pengapit laki..kikikiki....


 

Totally aku beli kain ni sume dekat 40meter jugak la untuk pompuan..T___T
Semoge dorang semue gumbire dengan kain yang aku beli..;) 


13 January 2012

:: MASUK PIZZA HUT KE SEKOLAH TADIKA NI??? ::


**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
pss..korang ada 18hari je lagi nak dapatkan perfume free tu...cepat klik laju-laju..hihihihi..

Last weekend teman incek tunang yang mengidam nak makan pizza hut..teman je la..walaupun aku tak suke..tapi makan jugak..haha...tapi makanan kitorang memang tak habis...i told him.."tekak aii ni tekak kampung..tak suka makan roti pizza..suka makan asam pedas ke..sambal tumis ke..masak kicap ke..hihihi.." tapi tak pe la kan..bukan tak boleh makan pizza pun..cume tak suka kureng sikit makan pizz..

Korang tau ni pizza ape..aku pun lupe nama pizza ni..tapi yang banyak cheese tu la..cheese bukan la feveret aku..wekss..

Nama pizza yang aku ingat Chicken Supreme je..sebab akak aku kate kalau gi Pizza, jangan order ngarut sangat..sebab bukan sume sedap..tapi die suke Chicken Supreme..aku pun suke....

Hasilnye bawak aku g pizza hut tu, aku makan satu slice je..haha...yang lain...sape lagi kalau tak incek tunang setelkan..kuikuikui..

Eh..bukan nak cite pasal aku makan pizza ke tak...nak cite welcoming dari staff pizza kat customer..pergh...ayat gini..."Selamat Datang Ke Pizza Hut!!!!" Pastu diucapkan beramai-ramai...dengan suara kuat giler ar...tersipu-sipu aku masuk Pizza Hut dengan tunang aku sebab rasa macam masuk taman kanak-kanak je.sebab kuat sangat suara dorang tu..Pastu staff Pizza Hut tu macam tergelak-gelak lepas diorang buat welcoming macam tuh..mesti dorang rase macam budak tadika kan..aku pun rase macam tu jugak untuk dorang..hahahaha...^_____^

Pada aku, cukup la sorang je yang welcome kat customer datang makan kat situ..kan lagi sopan..duduk kat pintu masuk tu..say "Welcome to Pizza  Hut" dengan nada yang agak profesional dan tangan kanan diletakkan kat bahu kiri..ala-ala masuk pintu hotel...hihihi..tak payah la sume sekali beratur kat pintu tu jeri-jerit...pada pendapat aku lar....pendapat orang lain tu, tak tau la pulak..
  
Pastu staff tu serve soup ni kat meja kitorang..incek tunang tunjuk tangan suruh tengok soup tu..meleleh-leleh..macamane la dorang ni buat keje..ada ke bagi macam tu kat customer..macam kurang sopan je..lap la dulu..jangan la bagi dengan comot-comot gitu...ishishish..(sambil menggelengkan kepale..) agaknye berapa la umur budak yang tuang soup ni....
Tapi yang ni aku suka..ais krim sebagai desert...ada rasa kacang badam..rangup..lemak..pastu ada jeli-jeli..cokelat sedap..cukup rase la!!err..ada macam komen JJCM kat tv3 tak?hahaha....

p/s : kejadian ni kat Pizza Hut Tesco Ampang @ Extra Ampang..kalau aku gi kat Pizza Hut Maluri takde la suasana macam di atas tu..tapi tak tau la kalau Pizza Hut Maluri pun dah buat welcoming menjerit-jerit jugak..sebab kali terakhir aku g Pizza Hut Maluri tu dalam bulan Julai tahun lepas.hihihihi....;p


Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page