9 January 2012

:: KAITAN DAUN SIREH DAN MASALAH KEPUTIHAN ::


**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
pss..korang ada 21hari je lagi nak dapatkan perfume free tu...cepat klik laju-laju..hihihihi

Semalam, ada baca entry dari Lily pasal keputihan..so terus la bace entry tu sampai habis..korang nak baca ke?meh la terjah entry tu kat sini..biasanye perempuan memang ada masalah keputihan kan..

Dah baca dah???paham?haha...sila la amalkan....okei..tu ilmu yang aku dapat semalam dan share kat korang..ni aku nak share cite aku pulak...cite Lily tu ada kene-mengene dengan entry aku hari ini..kalau tak baca entry Lily,korang tak kan paham cite aku ni..

Tadi aku ikut akak-akak opis g Chow Kit..pasar Chow Kit tau..bukan Plaza GM tu..1st time aku g Pasar Chow Kit tu..yang bestnye..datang-datang terus nampak daun sireh..terus teringat entry Lily..kalau g Tesco mungkin susah sikit nak jumpa daun sireh..tapi mate melilau jugak cari daun pegaga..alamak..tak hadoooo..so, aku beli la daun sireh tu..RM1 je.

em..nak copy siket cara-cara penyediaan air daun sireh ni..mohon copy ye Lily..;) mintak maaf..copy dulu baru bgtau..hihihi...

1.Ambil 12 helai daun sireh dan bersihkanya.
2.Kemudian anda sediakan 1 liter air suam.
3.Ramas kesemua daun sireh tadi bersama-sama air suam tadi.
4.Tapislah air tersbut.
5.Gunakan air tapisan untuk mencuci bahagian alat sulit anda.
6.Selain dapat menghilangkan rasa gatal dan bau, petua ini juga dapat merapatkan kembali bahagian alat sulit wanita.
7.Lakukan sehingga anda dapat mengatasi masalah keputihan yang dialami.
Perhatian:Petua traditional ini hanyalah alternatif untuk rawatan yang didapati dari orang-orang tua terdahulu. Bagaimanapun anda dinasihatkan berjumpa dengan doktor supaya tidak ada kesan sampingan dikemudian hari.
Jadi, selamat mencube!! hehehe...aku pun nak try balik umah nanti..
p/s: pe lagi khasiat daun sireh ni?share dengan aku jom! dan nantikan entry pasal limau nipis dan limau purut esok!
LIKE LA ENTRY NI KALAU SUKA UNTUK SHARE DENGAN KAWAN-KAWAN!TQ!

11 comments:

  1. kalo org kampung dulu, diorg kata nak petik daun sireh nie pun ada pantang larang..pempuan yg tgh uzur xleh petik daun sireh nie, abis mati pokok tu..tp daun sireh nie memg sgt digalakkan dlm masalah keintiman wanita

    ReplyDelete
  2. hi.. best entry ni, thanks mention lily.. cik may minum ke air sireh tu..?
    mcm mna rasa dia? lily bau pun dah pening.. hehe :)

    ReplyDelete
  3. lily..cuci la..bkn minum..neves aiii..hihihi...tu copy dr Lily tu..;)

    ReplyDelete
  4. cik may.. kalau nak cuci pun boleh.. tapi minum lagi ketat kot..
    lily try pegaga.. minum tutup hidung telan cepat2.. hehe..

    ReplyDelete
  5. cik may ada ym tak ? twitter ke?
    boleh sembang2.. :)

    ReplyDelete
  6. aku suka mkn gitu je..tp yg pucuk la..petik sndri, mak ada tanam...fresh lg tau

    ReplyDelete
  7. UNTUK UBARTI KAYAP PUN BOLEH...
    UNTUK SURUTKAN BISUL PUN BOLEH..UNTUK ATASI MASALAH BENGKAK SUSU BAGI IBU BARU LEPAS BESALIN PUN BOLEH...

    ReplyDelete
  8. wahh petua yg berguna nih =) tp kt putrajaya ni susah nak cari daun sireh .. =(

    ReplyDelete
  9. tag ci may

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/01/giveaway-tiket-wayang-oleh-muazfaris.html

    ReplyDelete
  10. sorry tumpang iklan...
    saya ada produk2 berkaitan penjagaan faraj dan dalaman wanita..
    sila laa lihat produk2 di blog sy..
    jgn malu2 untuk bertanya :)

    http://chantekasyik.blogspot.com/search/label/Penjagaan%20faraj%20dan%20dalaman%20wanita

    http://chantekasyik.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. kalau keputihan cuba shj crystal x, ni produk dr indonesia, sy dulu ada keputihan teruk jg, tapi dlm 2 hari shj boleh sembuh dah tak ada lagi smpai skarang, boleh search kat internet ni produk, sy pun msih ada lagi crystal x, kalau berminat boleh contact sy, sy duduk mentakab pahang. guarantee tak menyesal beli. Sy jg ada bagi kwn yg ada keputihan kdang keluar cairan hitam, pakai 2 hari shj kotoran ketul2 keluar.

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page