Pink Diamond

21 February 2013

Selamat melahirkan baby girl 180213

Assalamualaikum...

Lame tak nyempat berentry...busy banget deh..semenjak bergelar super mama ni..super sangat la ye..

Due date sebenar untuk baby keluar ialah pada 240213..so sepatutnye lebih kurang seminggu awal la my baby was born..

Disebabkan aku ni takde turun tanda awal sangat macam orang lain seperti bengkak kaki ke,pecah ketuban ke,or turun darah...aku plan pada 180213 tu nak keje lagi..siap iron dah baju kejenye..ari ahad tu cakap kat husbnd nak minum air kelape..petang tu gi minum dulu..lepas tu cakap nak makan big apple..pun terus gi beli..(sebenarnya nak buat entry makan big apple tapi tak sempat) malam tu aku makan sebijik je dulu.kononnye esok lusa nak makan yang lain.

Bungkus bawak balik je donut big apple tu..husbnd tanye nak beli ayam ikan tak?memandangkan aku dah habiskan lauk basah dalam peti untuk masak lunch ari ahad..aku cakap,tak payah la beli pape.macam aku tau-tau je kan aku dah nak besalin..ari isnin..

Hehe...lepas tu balik..makan big apple,cakap kat husband teringin makan megi.lame tak makan..lepas tu pi buat megi sat..pekene semangkuk..burppp..kenyang...alhamdulillah..

Lepas tu dok rehat depan tv aku cakap kat husband nak bukak barang kemas la..takut tak sempat nanti..

Dalam pukul masuk tido...pukul 3am aku terjaga sakit perut..adui...gi toilet tengok takde darah turun..baring balik..sakit lagi.lepas tu ok.bile aku tengok jam,sakit tu datang dalam tiap 10 minit.aiyak!!ni sakit nak besalin ke??pukul 5am g mandi ajak husband gi hospital..sampai je sana doc suh balik dulu.sebab bukaan baru 2cm..ish..da la doc baru..tapi balik jugak la..

Husband cakap nak el pada 180213.aku cakap tak payah.pi keje.nanti anak kuar lambat,takkan die nk el ari2.sebab ada sesetengah orang tu amik masa lama untuk bukaan tu sampai ke 10cm..tapi bile tengah ari aku da tak senang duduk.sakit tu datang makin kerap..pukul 1pm aku suh husband balik..dia sampai dalam pukul 2pm..then aku besiap jap.sebab badan dah tak larat nak gerak..

Terus ke hospital..sampai hospital dalam 230pm..doc tengah layan patient lain.aku terabai..hangen je sebab sakit dah makin kuat.nurse tu kesian kot.die cek aku..dan terkujat sebab bukaan dah 8cm..terus die tukarkan baju aku dan tolak katil gi labour room.

Dalam labour room..semua pompuan sahaja terlibat..lega rasa..tapi sakit dah kerap..pukul 327pm terus my baby keluar dari perut menangis dan terus kencing..

Aku pulak macam terkejut tengok anak aku dah keluar..nurse cuci terus letak baby bogel tu kat badan aku..oh..touchingnye...anak aku bergerak kat atas aku..:,)

Lepas tu nurse suruh husband keluar dulu..husband keluar dari labour room..terus die mesej nama baby ialah Qaira Qaisara..sebab dia memang tak bagitau nama pe nak letak..sampai baby keluar..:)

Sekian dulu entry untuk hari ini..dah macam journal pulak.huhu..nanti next entry?pasal hospital kot??hihi..

posted from Bloggeroid

37 comments:

  1. Tahniab may. Moga ibu dan bb sihat ye. Sedap nama tu. pandai ayah nye pilih.

    ReplyDelete
  2. oloo comeynyee,,,^_^
    tahniah dear..:)

    ReplyDelete
  3. wah3 sangat comel..sedapnya nama.qaira qaisara

    ReplyDelete
  4. tahniah may,dh dpt baby dh :)) comel baby girl..nama pun sedap :))

    ReplyDelete
  5. tahniah...dah jadi mama dah....comel anugarah Allah... indah nama yg diberikan..selamat berpantang yaa

    ReplyDelete
  6. qaira qaisara...sedap nama..
    alhamdulillah seme selamat, mudah pulak may bersalin. selamat menjadi ibu dan bapa yg terbaik utk anak..

    ReplyDelete
  7. alahai senangnye proses bersalin May, xperlu tgu lama2.. Alhamdulillah..Mila arap mila pon sm gk..xnak sakit lama2 huhu.. TAHniah lagi skali...Commey sgt2..

    ** Byk x jahit?

    ReplyDelete
  8. TAHNIAH MAY..SERONOKNYA MCM MUDAH SGT BERSALINKAN BABY TU..SAKITNYA TUHAN YG TAHUKAN..

    BABY SEHAT..MAMANYA SEHAT ALHAMDULILLAH.CANTIK NAMA ANAK.

    ReplyDelete
  9. sedap nama qaira qaisara.... :)
    alhmdulillah, semua dh slmt.qaira mmg dh xsbr2 nk kuar dh tu...kuar awal..slmt bpantang n slmt bf ya?

    bila bleh bukak kedai ni? hahahaha

    ReplyDelete
  10. wahh beznya dh dpt baby..akak nti cerita pnglman..nk bca..hehe..tahniah ya dapat bby girl...cantik nama...

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah...Tahniah Cik May..Selamat datang ke kelab "SuperMom"..cumel bb..selamat berpantang!

    ReplyDelete
  12. Qaira?sedapnya nama..
    tahniah..
    lepas ni banyak le update pasal anak..heheh..
    berapa berat tu??besalin normal ke??
    eh!banyak tanya betul..hehehe..
    teruja la...

    ReplyDelete
  13. congratz....comel nama baby...qaira qaisara

    ReplyDelete
  14. besnya sakit sat saja.....tp mmg sonokkan time anak atas kita...dgn ada darah sikit2....mcm xcaya hok dok gerak dlm perut dah ada atas tgn....

    ReplyDelete
  15. Tahniah May & Wan.. Aloo comel nyer baby qaisara.. :)

    ReplyDelete
  16. tahniah!!!comel giler r baby tuh!!!agak2x ikot muke sape ek??

    ReplyDelete
  17. Wahh tahniah ibu May....comel baby...nama sama ngan kakak qhaliff...moga qaisara sihat, bijak dan jd anak solehah buat mama dan papanya...

    ReplyDelete
  18. Tahniah ibu...comel baby..nama sama ngan kakak qhaliff...moga jd anak yg baik, bijak dan solehah buat mama dan papanya...

    ReplyDelete
  19. tahniah kak may!!! cutenya baby tu,, hehe,,, alhamdulillah.. semua berjalan lancar je kan :D

    ReplyDelete
  20. tahniah =) salam kenal..ila follow sini =)

    ReplyDelete
  21. slmt berpantang n tahniah. bby comel.

    ReplyDelete
  22. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. thniah!cmelnye baby!:) nnti cite ek snang ke x bersalin n cmna nurse n dktr lyan..nervous wlaupun lmbt lg due =_=

    ReplyDelete
  24. patotlah lama tak nampak ye..
    dah ada baby Qaira.....
    semoga jadi ibu yang baik
    dan selamat berpantang

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah...proses bersalin pon mudah jer yer. Selamat berpantang & selamat menyusukan baby.

    Comelnya baby. Nama pon sedap.

    ReplyDelete
  26. assalamualaikum May...tahniah2 yer dah bergelar ibu skg ni moga cpt sihat yer..;)

    ReplyDelete
  27. tahniah May.Alhamdulillah mudah betul bersalin nye.manis cute baby.

    ReplyDelete
  28. whoaa mcm mane boleh terlepas ni??

    tahniah May & suami atas kelahiran puteri tercinta

    ReplyDelete
  29. disini rupanya entry baby keluar :) tahniah super mama :) comel baby

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page