31 October 2013

Semoga dia selamat

Assalamualaikum...

Semalam dapat perkhabaran sedih...sepupu kemalangan kat Kuantan...

Dia bawak jemaah haji yang baru sampai Malaysia..kejadian dalam pukul 340am semalam..

Sepupu aku driver van tu koma..masuk ICU..ada 3 jemaah haji meninggal..

Punca kejadian...aku rasa sebab mengantuk ni...

Selalu baca berita kemalangan ngeri.tak sangka kali ni ada sangkut paut dengan family..

Sepupu aku ni ada jugak kontek aku.tu kali pertame dia call.katanya nak jumpa sebab lama tak jumpa.tu pun lepas tau aku ada anak kecik.sebelum ni jumpa time kenduri sedara mara je.

Walaupun tak rapat..rasa sedih jugak.

Semoga dia kuat dan selamat...aminn...:'(

posted from Bloggeroid

29 October 2013

Lepas habis pantang terus masuk utan!!

Assalamualaikum..

Fuh..takjub pulak bile dengar kisah benar ni...kisah seorang ibu..baru beberapa hari bekerja lepas perabih cuti pantang 2 bulan..terus join teambuilding yang company anjurkan..

Omg..

Terkejut aku dengar cite ni..bukan ape..baru sesangat..masa aku dulu , after 2 bulan,sakit tu masih tak ilang sepenuhnya...masih jalan kepit ke opis..tak berani angkat berat..tak berani nak lasak..

Kalau dah nama gi teambuilding,tau sangat dah ape aktiviti wajib..sebab aku pun dah gi sebelum kawen..ada kayak..flying fox..jungle tracking..nightwalk..aktiviti lasak jugak la..

Tapi dia ni slumber je..tapi menurut seorang teman,dia pun dah start rasa bengkak sebab dia panjat bukit untuk flying fox!

Alasan diberi:teringin nak try!

Dan dia jugak wanita yang join tournament bowling di saat hujung kehamilan!

Err..kalau aku..tidakle..lagi sayang diri sendiri & anak..korang acane?

posted from Bloggeroid

24 October 2013

Mama qaira dapat wedding present!

Assalamualaikum..

Siape sangke..pada usia perkahwinan menjangkau 18 bulan..anak pulak da umor 8bulan..masih dapat adiah kawen...

Kalau 18 bulan dulu bukak adiah dengan inai di jari...dikelilingi family...dan suami...bukak adiah yang menggunung..hihi..

Kini bukak adiah dengan Qaira..Qaira yang berpusing mengelilingi adiah..

Oh..eksaited terlebih anakku ni..

Dapat mangkuk..opal..hihi

Adiah dari exboss...punye lama dia angkut ke sane sini..nak bagi asyik tertinggal dalam kereta..

Akhirnya..berjaya di serahkan kat aku...

Psst!! bulan depan dia kawen..aci tak bagi adiah ni balik sebagai hadiah kawen dia pulak?hahaaaa...

posted from Bloggeroid

23 October 2013

Adakah Botol BPA Selamat Untuk Bayi???


Terbaca tajuk ni kat page Dr. Zubaidi..


Tertarik nak bace tetus tajuk ni..jom kita bace sesama dan bincangkan...

klik INI baca dan jom kuarkan pendapat.

psstt..Qaira tak reti dok diam..tak boleh nak taip pjg2.sebok bergayut kat badan ni nak berdiri..


bye

Qaira 8m di Restoran aym goreng nyet nyet

Assalamualaikum..

Last sunday bawak Qaira keluar menghirup udara kl...huhu...bile lapar,pegi makan kat kedai nasi ayam goreng penyet...kat kg baru.

Kedai ni agak exclusive..ada ruang makan berekon n kalau tak suka ekon boleh duduk meja luar.pakai kipas je..

Artis pun datang makan kat kedai ni..sebab banyak gambar artis yang datang di frame kan...

Yang uniknye..restoren ni di jalankan oleh orang indonesia..

U see..mewahnya indon ni berniaga kat mesia kan.yang bukak kedai.yang bukak gerai..hurm...

Qaira pulak?tengok je mama dia mamam..

Cian dia..masuk kete mama upah susu ye.mama salurkan balik ayam goreng penyet dalam bentuk cecair.

Hikhikhik.....

posted from Bloggeroid

20 October 2013

Puding kukus caramel

Assalamualaikum...

Hari tu baru buat...kames petang aku buat puding ni...pestime..

Lepas tu gatal upload kat fb..macam kau tuh hebak sangat dalam keje masak memasak kan!!

Nervous jugak nak jamu laki den makan..takut tak kene pada tekak beliau..alih-alih...berulang dia menyuap sudu ke mulut..eceh..:) means ok la tu..


Dah beberape ari aku upload gambar tu kat fb..tetibe ada mak buyong mintak aku buat.dia nak makan..

Oh mennn....!!

Hari ni gigih pi tesco beli telur dan susu cair yang kebetulan mintak ditopup.huhu...

Buat jugak la sebab akak tu peknen..huhuhu...

pss!Ape dessert korang hari ini??

posted from Bloggeroid

19 October 2013

Bila diri dipermainkan oleh staff CIMB

Assalamualaikum...

Entry jumaat.tapi baru post ari ni..entry takde gambar..boring kot..hihi

Hari ni(jumaat),walau pe pun terjadi aku kene jugak gi CIMB untuk dapatkan penyata bank aku..dah 2 minggu ni tertangguh...

So,ajak sorang member suh hantar gi bank..sampai bank tu dalam pukul 1230pm..aku pun terus jumpa orang kat kaunter tu.

'encik,saya nak dapatkan penyata untuk 3 bulan..'

orang tu tengok je muka aku..

'skang lunch hour..tak boleh buat..staff incharge dah keluar.'

aku terdiam kejap..

'lunch sampai pukul berape?'

'1230-130pm' kata lelaki kat kaunter tu..

aku pun duduk.tengok jam..erm.kene tunggu sejam lagi..takpe la..gi makan dulu nanti..

Sambil tu aku menunggu member yang hantar aku tadi..dia gi beli topup sat...lelaki tadi tengok je aku..otw lalu depan aku sempat dia bagitau orang yang boleh keluarkn statement tu nk gi smayang jumaat..

Aku pun tanye lagik.agak-agak dalam 230pm dah ada kat CIMB ni tak?katenye mungkin dah ada..

Aku pun..gi makan dulu dengan member aku...lunch hour kami sampai 245pm..

Dalam pukul 2pm aku datang balik CIMB. Takpe la tunggu kejap kan..

Masa tu ada pompuan pulak ganti tempat lelaki tadi..aku pun duduk.plan nak tunggu laki tadi.pompuan tu panggil aku pulak tanya nak buat ape?dengan muka tak mesra..ketat...tapi sempat dia ucap selamat datang ke cimb.

Aku pun bagitau tujuan aku datang situ bukanlah nak tengok muka ketat dia..hihi..eceh..aku bagitau nk bank statement...dengan takde senyuman terus dia cakap..

'bagi ic..hari ni mintak statement minggu depan baru dapat.'

aku pun terkujat...
'aik..kenape lame sangat?bukan print je ke?

Pompuan CIMB tu cakap..
'ni memang rule kite..kalau nak cepat pi buat cimb clicks.'

aku pulak cakap...
'tapi tadi saya datang...staff laki tu cakap boleh buat ari ni...'

pompuan cimb tu reply plak...
'saya tak tau la.dia nak tolong awak ke ape.tapi memang tak boleh..'

aku pun diam..pikir..susah ni.lambat la doc aku nak complete..aku nak kepastian lagi..
'ari tu saya berurusan dengan CIMB di Wisma Genting,boleh dapat statement tu pada hari yang same.tunggu lama sikit takpe..'

dengan ketatnya dia jawab pulak..
'itu saye tak tau..'

damn...mati kutu..aku pun tanya..macamne nak buat cimb clicks sambil explain aku pernah register tapi tak boleh guna..

'boleh guna telefon tu (sambil tunjuk tepon) untuk mintak service centre reset.ke nak saya call kan?tapi awak cakap sendiri.'

umpama anak kecil..aku pun membontoti perempuan itu...

Dia dial n pass tepon..aku pun cakap dengan operator then..aku buat pe yang di arahkan oleh operator..terus boleh guna cimb clicks..


Aku pi balik kat minah tadi tanye...
'estatement dari cimb clicks tu boleh diguna pakai untuk buat loan perumahan?'

dia pun tengok aku..muka ada manis sikit...terus menyapa aku dengan mesra..berbanding muka ketat tadi..
'nak buat loan rumah ke?buat dengan bank mane?taknak buat dengan cimb?beli umah kat mane?bagi la no tepon.nanti boleh jumpa pasal loan tu..'

eh kau..tetibe manis pulak mulut ko ye...aku ni pulak..bila orang buat baik,terus lupe cara dia layan aku yang macam hampeh sebelum tu..sambil tersenyum senang aku pun borak dengan dia..


Disebabkan dia cakap boleh guna estatement tu aku pun balik opis..terus print out...lepas tu call bank tanya statement 2 bulan je boleh submit tak...

Orang bank cakap canot canot..urgh..aku stress balik..

Dengan niat nak setel bende tu ari jumaat jgak..aku turun opis bersendirian.sebab orang lain dah bizi.aku tahan taxi..suh hantar..

Sampai depan bank,pakcik taxi tu tak nak aku bayar tambang sebab dekat..aku berkeras nak bayar..dia taknak jugak..aku pun cakap tenkiu pakcik..


Masuk je bank terus jumpa dengan lelaki yang memula jumpa tengahari tu.dia tengok aku terus tanya berape bulan mau?

'3..boleh dapat ari ni ke?' soalan pertame dari mulut aku..

'boleh.'

aku pun buat aduan..
'tadi pompuan tu cakap dapat minggu depan...'

laki tu pulak terkejut..sambil menidakkan kenyataan pompuan tu..

Aku pun..hurmm...

Lepas aku bagi ic..dia print..cop sikit..bayar rm2.setel..balik..tak sampai 5 minit pun!

posted from Bloggeroid

17 October 2013

Ape cite raya korang??

Assalamualaikum...

Selamat hari raya aidiladha..walaupun sedikit terlambat..sebab balik kampung terus je offline..hehe...

Ha.raya aji baru ni hanye cuti pendek sangat..tak berjalan ke mana-mana..cuma di umah mertua dan umah mak je..macam malas nak ke mane-mane. Baju raya pun rotate yang baju  raye puasa jek.haha..pagi raya pakai baju raya pose,dok umah dediam..bagi nenek main puas-puas dengan cucu..

Sambil baring-rehat-santai,sempat abah Qaira melakarkan kekreatipan dalam henpon aku...diam2 je abah ni.khusyuk sangat dengan henpon..aku biarkan je..bila aku tengok gallery hp jumpa gambo-gambo ni semua..

Memula tengok abah Qaira gelak sesorang tengok henpon..aku pun join tengok..terus gelak tahap tak sopan tengok gambar Qaira kat atas tuh.... aku pun terus wasap angah aku..sebab gambar tu dah macam versi anak akak aku yang bongsu...

Lepas tu projek edit gambar ni pulak.gambar Qaira main beskal...okei la..sikit-sikit je..gambar qaira bersama sepupu dia, Cuna.sepupu Qaira ni umurnya setahun lebih..Qaira baru nak genap 8 bulan esok..nampak macam Qaira pulak dah umor setahun lebih..kan?kan?kan???huhuhu

Gambar rambot tocang ni..versi jawa pop.bukan korea pop..haha..tengok gambar ni je dah mengekek sesorang..agaknye cute kot kalau rambut panjang. Ops!hoho.alahai anak... ;)

Tu la projek raya aji Qaira dan abah...jangan marah naaa..hihi..smile je ok.

Tak raya pun Qaira dapat duit raye..hihi..


Korang banyak dapat duit raye x? :)
posted from Bloggeroid

11 October 2013

Perlukah handbeg berjenama???

Assalamualaikum...
 
Aku pernah teringin nak pakai handbeg berjenama..tapi, bile pikir balik, aku ni tak suka simpan...bila ada sopek sikit, terus tak nak pakai..ataupun aku pakai je handbeg yang sopek tu sampai rasa nak beli hanbeg baru...
 
 
Photo: Perrhhh ayat dia mmg best...agreed ^_^# good nite★☆
 
Nak beli yang mehel pun, dok pikir-pikir jugak banyak lagi mende lain yang lagi penting...memikir jugek keperluan lain!
 
 
hehe..
 
 
Korang acane?

Promosi Oktober Kicap Jalen!!!

 
Jom pakat-pakat membeli kicap Jalen...sebab kicap kegemaranku dah jadi RM10 sebotol.eh???

9 October 2013

percubaan kek choc moist pertama

assalamualaikum...

baru ni menorai buat kek..yihuu...macam buang tebiat je sebab tak penah buat kek...

rope tak seindah mane..

kecik je..buat pakai loyang yang muat untuk masuk dalam oven mini aku tu...hihu...

topping tu aku buat extra moist!

saje uji skill bab kek-kek pulak!

psst!korang ada resepi kek segera pantas dan mudah???share wif me.tenkiu!!

posted from Bloggeroid

8 October 2013

Mari susun atur baju jarang pakai!!!!

assalamualaikum...

semangat nak mengpacking baju semakin terserlah lepas follow blog susunatur.'mengpacking?' nampak tak kehazabedah bahasa tu...

blog susunatur ni macam kempen ajak menyusun bebarang kite semula gitteewww....*skg kan pattern ayat ada ewww kat hujung.kengkonon comel la tewww* wekkk!ok..back to normal..kalau nak tau sila la menjenguk kat bloglist bawah..

oke..so,bila semangat manyusun dah ada baru boleh susun.hehe...aku memang dah plan lame nak kemas baju yang jarang dipakai...so,niat terlaksana...punggah baju..lipat-lipat.mana rasa-rasa macam jarang pakai terus pack masuk plastik dan label!!

siap!!

then..masa untuk susun baju anak aku yang dah tak muat!!mok mok anak mama...baju newborn takkanla nak boleh muat sampei umor 7 bulan.yer dok???

lipat balik cecomei.takmo tempat baju anak dipenuhi dengan baju yang tak muat je...jenuh jugak nak cari baju yang available dengan kemontokan anak dara aiii...

Qaira pulak sangat baik ati.tak kacau aku mengemas pun.aku dok lipat kain,dia dok kat peha aku mohon bermanje...lentok-lentok kepala..lepas tu dia mengesot ke belakang sikit..tido!

alahaiiiii...so sweetnye kamu....gud girl je...

okeh..tenung anak 17jam pun tak penah puas..sambung balik keje...

keje-keje masukkan baju tu dalam plastik dan label!

oh..selit sikit baju preggy mama ye sayang!!!

siap..terus landing sebelah Qaira...tu je yang nak kemasnye!!hihihihi...


psstt!!! jom LIKE page KEDAI ONLINE aku.. ;) tq..
posted from Bloggeroid

Promosi Collagen Di Page May Vitamin Shop

Assalamualaikum...
 
 
Setiap bulan memang akan ada promosi product di page May Vitamin Shop...Promosi bulan ini adalah Collagen Powder....beli 6 percuma 1 u olss..
Beli 6 kotak, free 1 kotak...sape yang nak bagi free-free walau sekotak ni kak ton kan....
 
 
Untuk pengetahuan sekotak pulak harganya adalah RM298...mahal kan??hasilnye pun berbaloi-baloi...tapi kalau tak nak beli sekotak pun boleh dapat harga disc dari admin May Vitamin Shop ni....pape pun, kalau nak dapat harga murah dengan pmbelian 1 kotak sahaja,jemput inbox admin May Vitamin Shop..sebelum inbox kene LIKE dulu..yer dak???jemput LIKE page saya semua.. (penuh kesopanan dan kesusilaan..;) )
 
 
Meh nak cerita kebaikan Collagen Powder shaklee ni ye..
 
Collagen Powder terbukti berkesan untuk:

- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
 
 
Jom kite tengok ape itu collagen??!

Tengok dah?penting kan collagen pada kita??


Jom pulak tengok ape yang jadi kalau kekurangan / kehilangan collagen. ;)


So, kejelitaan adalah hak milik setiap insan!hekhekhek....jom dapatkan collagen powder shaklee dengan harga murah dari saya walaupun dengan pembelian sekotak sahaja.. ;)

psss....rakan-rakan alam maya saya berhak mendapat harga termurah okei... ;)


These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Pevent any disease.

Hubungi saya untuk harga istimewa dan lebih penjimatan!!

Pengedar Sah Shaklee Anda : May 882638 



JOM LIKE PAGE MAY VITAMIN SHOP SEKARANG!!!

Buffered Earning dari Nuffnang lagik.. ;)

Assalamualaikum...
 
 
 
Hari ni sampai opis seawal pagi..;)
 
 
macam biasa..duduk kat kusi.keluarkan cooler beg....bukak kipas mini..(sebab ekon bangunan belum on lagik) .. on pc...cek emel...cek acc nuffnang..tengok berapa ribu ringgit ada dalam nuffnang...
 
 
ribu??!! eceh! korang jangan terpedaya dengan sembang kosong aku tu..hehe..nak tengok berapa sen je ada dalam acc Nuffnang tu...hehe....
 
 
sekali-sekali bukak ada bufered earning baru daaaaa.....ehem ehem....saja tau nuffnang ni....baru 3 hari takde entry..dah pancing buffered earning baru suh buat entry baru tau.. ;)
Nampak tak..dia tarik satu buffered earning, nuffnang ganti lagi 2 ketul buffered earning..alhamdulillah...boleh la simpan untuk Qaira...simpan untuk buat kabinet dapur..



Ahahahaha.....yang masuk berapa sen je..tapi nak buat kabinet katenyeeee.....bagi lah amount banyak-banyak encek nuffnang oiii..hekhekhek....


Okei la..pepagi dah buat entry yang bikin orang lain jeles..hikhikhik....now dah 8.25am...gi koje skang!hehe



TQ nuffnang...


Pssss.korang dapat berapa ketol BE minggu ni???(terasa jadi mak jemah sangat..;p)

4 October 2013

mana anak aku!!

assalamualaikum...

subuh..


bangun....turunkan Qaira letak kat tilam bawah.takut tergolek sebab Qaira bangun awal..


kuarkan puri pisang dari peti...siapkan packing susu Qaira ke dalam botol...


gi mandi...


siap mandi...masuk bilik...


tengok bilik kosong..atas katil takdek..tilam bawah pun takde..tengok bilik sebelah..pun takdek...

eh..mane 2 beranak ni??


lari-lari anak badak ke ruang tamu..masuk balik bilik aku..ish..mane ni...


baru picit suis lampu kat dinding..tadi pakai lampu tido je..


tengok-tengok si qaira berada di tepi bakul baju..sambil tersengeh tengok aku...


sejak pandai merayap ni..gitu la qaira....



bak kate pengasuh...semua bilik qaira g.dah la jenis tak banyak bunyik..diam je ilang..ilang je diam..

posted from Bloggeroid

3 October 2013

bila dia mula belajar duduk

assalamualaikum...

entry untuk anak..:)


qaira dah mula duduk sendiri..tapi masih tak stabil dan cuba mengimbangkan badan sendiri yang agak bam bam..;)

eksyen nak duduk sendiri tanpe di pegang..hamboih-hamboih..bajet dah dewasa sangat ye..tapi aku still berjaga-jaga...

pegang jugak tangan qaira.tapi ditepis..eceh..feeling-feeling dah besar ye....

hihi..ni aktiviti kat umah sambil tunggu kawan mama sampai umah..

sekarang dah laju bergerak ke sane sini kate ibu qaira..jap-jap ilang..

ilang dari pandangan mata....:) semua ceruk ruang qaira masuk..

posted from Bloggeroid

Buffered Earning datang bertenggek lagi..lalala....

Assalamualaikum...
 
 
 
2 hari tak berentri..banyak nak cite..masa mencemburui kite. ;)
 
 
 
Hari ni baru tengok nuffnang...(sebenarnye hari2 tengok..huhu)
 
 
 
Tengok ada buffered earning baru bertenggek...sebanyak 2 ketoi.....aik..takde entri pun melekat 2 ketoi buffered earning...
 
Apekah jenis permainan dari nuffnang ini?hehe..nak suruh aku update entry banyak-banyak ye...hekhek.....ai torai ye encik nuffnang sekalian... ;)
 
 
 
Terima kasih kerana bagi buffered earning baru setiap minggu.kadang tu macam setiap hari..hehe....
 
 
 
Korang dapat tak kempen iklan yang baru ni?
Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page