6 April 2012

:: 1st TIME REJEK MC! ::

Ape aku nak mengarot pepagi ni kan..lala..Ni entry basi je..kejadian berlaku pada 30hb Mac baru ni..~ Baru nak hupdate sebab baru perasan aku ada gambar untuk entry berkaitn ini rupenye..hehe..
Pernah MC tak?Pernah mohon diberi MC tak?mesti pernah kan..kan..dengan jujurnya, dulu aku pernah jugak gi klinik mintak MC..sakit sikit je..bile jumpa doktor aku tanye, boleh MC tak esok?hehe..~

kadang-kadang baru je nak demam..cepat-cepat jumpa doktor sebab takut suhu panas tu jadi sejuk semula...susah la nak dapat MC nanti..hehe..~

Bukan aku ni kemaruk sangat nak MC..Tapi,sebab company bagi kitorang 14 hari untuk MC..kadang-kadang untuk setahun aku gunakan 3 hari je..kalau MC tahunan ni dapat carry forward macam cuti tahunan okei jugak..tapi, kalau tak habis, memang burn aje la....

Akak senior kat opis aku ni kata, rugilah tak guna MC company dah bagi peruntukan..tapi, akak tu memang sentiasa 'sakit'...MC die mesti hampir habis setiap tahun..Aku pulak?puas nak habiskan MC tu haa...bile hujung tahun, ada balance 11 hari lagi MC...belum tengok cuti tahun lagi yang membuatkan Munn dengki dengan aku..hahaha....

Uihh..panjangnye mukadimah!perisisan sebenar adalah, pada 30hb Mac tu doktor bagi aku MC..katanye aku ni sakit mata..tapi, disebabkan aku dah pakai baju keja dan dah inform kat bos aku masuk lewat sebab gi klinik, terus aku tolak 'tawaran' MC dari doktor tu..wah..kagumnye aku pada diriku sendiri..haha...

Tapi doktor kata.. 'no no no..u kene cuti hari ni. nanti u tak boleh focus buat kerja sebab mata u sakit..' Oh..sungguh prihatin dan berjiwe rakyatnya doktor ni..lepas ni nak datang klinik beliau lagi la pada hari dan waktu yang sama tapi di bulan yang lain..

Jadi, aku pun terdiam dan berpikir sejenak...em..okei jugak..boleh aku kemas barang-barang untuk pindah dengan senang hatinye..sebab, time tu kawan-kawan serumah keje..so, boleh la aku guna ruang tamu untuk buat keje dengan tenang tanpa mengganggu privacy dan ketenangan orang lain..hehe..
Bilik berjaya dikosongkan...yihaaaa...~ malam ni akan angkut lagi barang ke rumah baru...minggu ni penat banyak...huhu..~ tapi keputusan untuk tambah cuti dari 2 minggu kepada 3 minggu telah dipertimbangkan oleh diri aku..hehe.mungkin rabu atau kamis depan aku terus balik kampung dan bercuti sampai awal bulan Mei..rasanye balance cuti 17 hari untuk dihabiskan sampai hujung tahun nanti, cukup kot..~

Munn...boleh jeles lagik...hahaha...~

13 comments:

  1. tak pernah mintak mc tp klinik yg sll eima pergi tu doc sendiri offer nk mc bape hari..hahahahaha...=D

    ReplyDelete
  2. tahun lepas ada 3 hari MC , thn ni xde lagi :p

    ReplyDelete
  3. cuti mc saya tahun ni baru guna sehari..rasa malas je nak g klinik..huhu

    ReplyDelete
  4. Rajinnya CM kita nih ☺☺

    ReplyDelete
  5. benciiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!

    hahaha serius aku jeles sejuta kali kat ko may!


    kat tmpt aku ada 1 klinik ni mmg sng gila mntk mc..tp mc berbayar la...kui3

    ReplyDelete
  6. wah...jelesnye byk cutiiii..share la ckit..kte xbyk pn cuti..hukhuk..nanti nk kawen pn pkr nk mtk cuti tanpa gji..hahahaa..

    ReplyDelete
  7. Jumpa anda di blog Ben Ashaari..
    Nice Blog  Jemput singgah ke blog saye.
    Budak baru mahu belajar, komen la ea, TQ
    fahmieaustin.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. rajinnya,dah dpt mc nak reject..bukan senang nak dpt tu..

    ReplyDelete
  9. sonoknya nak masuk umah baru... ngan somi baru... hheee...

    ReplyDelete
  10. aish,, bangga ni cm rindu,, hek3,, nape blog cm tak de shoutbox ek,, kih3,,

    ReplyDelete
  11. wah.. bestnya. MC pun ada peruntukan hari.. hehehe.. hurm, so.. da siap habis da pindah barang?

    ReplyDelete
  12. Dah lama tak ambik mc.. hehehehe..

    Mintak jauhlah dengan sakit.. AMIN..

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page