4 April 2012

:: PINDAH-PINDAH ::

 

Tengah prepare untuk pindah ke rumah baru untuk minggu ni..separuh dari barang-barang, aku dah dipacking pada hari Jummat lepas..siap dapat MC lagik dari klinik.alang-alang dah dapat MC, aku kemas terus barang-barang dengan tenangnye sebab semua housemate gi keje..

malam ni nak pergi amik kunci rumah..mungkin akan berulang-alik dari umah sewe bujang ke umah sewe baru minggu ni..sampai la semua barang siap diangkat..

p/s : sekarang ni mood nak update entry agak ke laut....harap maaf..

12 comments:

  1. selamat berpindah..ayu follow sini..;-)

    ReplyDelete
  2. tips utk pindah ke rumah baru..

    1) packing barang penting dan kurang penting dlm kotak berlainan..motif: bila dh penat2 pindah randah brg penting keluarkn dulu..yg tak penting bulan depan baru kmas..kekekeke

    2) jgn lupe labelkan..motif: supaya senang nak cari..tak payah bkk semua kotak..

    3) brg yg biasa kat ruang tamu satu kotak, barang kat bilik satu kotak, barang dapur kotak lain dan label..motif: supaya senang tukang angkat barang nak letak kat tpt yg dilabelkan, tak payah lepas tu susah2 nk angkat sendiri kan..

    4)sediakan plastik hitam banyak2..motif: senang nak isi barang yg tertinggal..nak masukkn bju dgn hanger2 skali pn senang..=)

    ReplyDelete
  3. xpe..paham...rumah baru kat mana may?

    ReplyDelete
  4. wah, rumah baru.. hehe.. selamat berpindah sis :)

    ReplyDelete
  5. sabtu ni nak pindah juga..dah habis kemas rumah sendiri, mai tolong paragass pulak yep. tihihi...

    Salam kenal, paragass =D

    ReplyDelete
  6. Busy org nak kawen ni.. hehehehhe

    take care cik may..

    ReplyDelete
  7. hahaha..selamat berpindah..takpe..update kemudian, yang penting setelkan dulu kerja2 pndah tu

    ReplyDelete
  8. Masa bujang dulu sis selalu juga pindah2 rumah sewa.Penatnya.

    ReplyDelete
  9. takpe pindah umah dulu entry kendian je :D

    ReplyDelete
  10. ooo begitu. tak ape, take ur time cakap omputihnye :)

    ReplyDelete
  11. kemas slow2 xpe sis:) bestnya pndah uma baru.heee....

    ReplyDelete
  12. cik may dh dpt rumah dh ya..tahniah..sy je belum lagi..sobsob!

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page