28 March 2013

I can smile mama

Assalamualaikum..

Hari ni hari ke 38 aku berpantang...tinggal lagi 6 hari..fuhh..cepatla masa berlalu...

Hari ni nak publish gambar anak lagi..ngeheeehee..

Qaira pandai tenyum-tenyum daaaa...kacau-kacau dia dah boleh senyum..

Sejuk ati mama dengan aba

Baju ni adiah dari aunt nurul a.k.a bloger siezuka.com..tq auntie..:)

posted from Bloggeroid

18 March 2013

Saya dah cucuk sebulan laaaa

Assalamualaikum...

Hai auntie2 semua yang datang jenguk blog mama....:)

Ayat kat atas Qaira yang taip..percaye tak?percaya tak??haha..

Hari ni dah 18hb..maka da sebulan laa usia si kecik Qaira Qaisara....

Skang dah pandai tido ngereng..agaknya masa mengandung dulu memang tido ngereng..die pun suka tido ngereng..hihi..

Baru balik dari klinik ni..dia nanges kejap aje..tapi muka die merah padam jugak la..tak sampai ati tengok dia kena cucuk..

Berat Qaira dah 3.02kg..muka ada sikit bulat la...

Berat mama???malu nak cakap..haha..turun 6.4kg aje...berat sebenar???pi cari entry checkup yang terakhir..tolak dengan 6.4kg..ye...

Sejak jadi mama ni..isi kandungan handbeg sudah berubah wajah bila keluar umah...

Ada pampers,wet tissue,buku kesihatan,topi Qaira,..haa...

Ala..tu kuar nak g klinik dekat umah aje..:)

Coming soon kene beli handbeg besau plak.. $$$$$$$$$

sape nak bagi hadiah handbeg kat aiiiii???theeheeheee...:D

posted from Bloggeroid

14 March 2013

Hari ke doploh empat fuhhhhhh

Assalamualaikum...

Entry untuk hari ke 24 berpantang..20 hari lagi untuk dihabiskan.fuh...~

Baru ni nurse datang umah..timbang berat Qaira..sudah 3kg...haa?dah 3kg??macam tidak percaye aje...

Cume nampak la muke dah bulat.tangan dah ada isi.lengan dah ada muscle..eh..hihi...lengan dah berisi la.....

Sekarang ni duduk dalam kain bedung pun ada style....kaki silang hokei...

Hadei..ikut sape ni suke silang kaki..kena ikat pun boleh bersilang bagai...styloo kata abahnye....

Disebabkan Qaira tersangat meraung-raung lepas ditimbang,nenek bedung je tak pakai baju..haa...hamekk..hihi..dah macam orang g Mekah gitu..

Next monday,Qaira genap sebulan..kene bawak Qaira gi klinik cucuk sebulan...dan timbang lagi..

Skang entry kisah anak je kan..ari tu sebok entry perkembangan sepanjang preggy..ni perkembangan bb aje..hehe..nanti dah lama sikit baru boleh update per'kembang'an @ pengecutan pade mamanye yang tengah berpantang.ngahaha..

P/s: tq yang datang sini wish tahniah n doa kalian semua..maaf tak dapat buat lawatan balas..buat masa ni tak sempat lagi..

posted from Bloggeroid

6 March 2013

Hari ke enam belas

Assalamualaikum...

Entry ke 3 selepas selamat melahirkan puteri.hehe..

Hari ni hari ke-16 sudah..berat qaira pun dah naik 800g masa timbang hari ke-10..

Cepatla masa berlalu..~boring sudah..

posted from Bloggeroid

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page