2 April 2012

:: DAH ISI BORANG CUTI KAHWIN..WIHUU.. ::

Hari-hari orang kat opis tanya kat aku....

Dah apply cuti? Bile start cuti? Berapa hari cuti?

Haduiii..rimas jugak dengan soalan bertalu-talu tu..sebab aku pun tak pikir lagi berapa hari nak cuti..cuti tahunan aku banyak kan..bese la..berlagak sikit.hikhikhik...ni dah berjangkit dengan perangai incek tunang yang tak suka merancang sangat..semua nak buat on the spot je...

Back to topic..

Lepas tu, aku tengok bos kecik aku dah isi form cuti untuk balik kampung bulan Mei nanti..aik!!aku yang nak kawen lagi 3 minggu pun tak isi form cuti lagi!!Die nak balik Kelate AJE pun dah isi form cuti???

Bile dah tengok macam tu terus aku amik form cuti yang dah lama duduk dalam tray ni, tapi aku tak isi-isi..hehe..
Untuk 3 hari sebelum kawen, aku pakai special leave..company bagi 3 hari special leave untuk wedding..hikhikhik..save cuti aku lagik..lepas tu, aku terus cuti direct sampai labour day..so, masuk keje bulan Mei la kan? lalala..~
Nak dapatkan Special Leave tu kena attach kan kad jemputan kawen..baru la bahagian HR luluskan aku punye special leave tu..~

So,aku bercuti kawen selamat 9 hari....tidak termasuk cuti sabtu ahad dan public holiday 1 Mei..Kalau campur sabtu ahad dah jadi 2 minggu lah!!kan?kan?

Bile ditambah dan ditolak bilangan cuti aku untuk tahun ni, ada 21 hari lagi balance cuti nak bawak lepas kawen..yeay!

22 comments:

  1. weyyyyy byknye cuti ko? jeles gila! bila blk kmpung?

    ReplyDelete
  2. hehe.. cuti pown kene jimat and save yerr :)

    ReplyDelete
  3. uittt bnyknyaa cutu.. trnsfer kat cik mama boleh... ehheheheh...
    selamat bercuti kawen yerrr.. ^_~

    ReplyDelete
  4. mesti sekarang hati sedang berbunga2 je..kan??maklum la..nak kawen...heheh

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum May...wah dah apply cuti yer n x lama lg majlis nye...:)

    ReplyDelete
  6. April sudah...mesti berdebar² kan ☺☺

    ReplyDelete
  7. Wah banyaknya cuti... dah dekat dah tu cik may.. hehehehehe

    ReplyDelete
  8. wah nk kawin eh.. cuti panjang sempat la g hanimun... :)

    ReplyDelete
  9. wah..nak jadi pengantin baru ye...berdebar tak...?

    ReplyDelete
  10. amboi . seronok la nak kawin . :)

    ReplyDelete
  11. haa sekali amek cuti tuuu dia 2 minggu.. honeymoon mana tu Cik May :)

    ReplyDelete
  12. waa.. cik may nak kawen dah ye..
    tahniah :)

    ReplyDelete
  13. tahniah !!!! dah nak tawen ek? hehehe

    ReplyDelete
  14. company saya bagi 10 hari marriage leave :-)

    ReplyDelete
  15. Eee tak sabarnya.... Hheee.... Akak dulu cuti kawen, cuti terus...haha

    ReplyDelete
  16. cikmay..
    xnak bagi kad kat kami2 ker??ekeke..
    semangat dah mengisi cuti yerr..

    ReplyDelete
  17. tak lama dah tu..tahniah, selamat bercuti :D

    ReplyDelete
  18. ni mesti cuti skali ngn honeymoon ni..hihi...bestnya cuti lama2 :D

    ReplyDelete
  19. nak kawen dh ke ? congrats :)

    ReplyDelete
  20. la... nak kahwin ke???

    -madammondoq-

    ReplyDelete
  21. wow...bestnyer...selamat bercuti k :)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page