11 April 2012

:: PASEMBUR SPECIAL KG.BARU ::

Baru-baru ni aku ada pegi makan kat kedai makan Mee Rebus dan Pasembur Special kat Kampung Baru..Kedai ni berdekatan je dengan opis aku..Jalan kaki pun sampai..
 
Yang specialnye, kedai ni dah masuk tivi untuk rancangan Jalan-Jalan Cari Makan..tapi dah lama dah kuar tivi..Zaman anak Chef Wan jadi pengacara rancangan Jalan-Jalan Cari Makan..
 
Incek tunang sampai je kedai tu terus order air asam boi..harga? RM4.50...sangat tak munasabah rasanye..sebab selalu gi mana-mana kedai, bile air tu tak sampai pun RM4..dengan size glass yang macam tu, nothing special sampai harga RM4.50..
 Kat bawah ni pulak mee rebus..harga RM5.00..ni yang biasa je..bukan Mee Rebus special..rasenye pedas-pedas..
 Aku pulak order Pasembur biasa..RM5.00 jugak..bukan Pasembur Special...pun rase pedas-pedas gitu..
Aku order air biasa je..limau suam..so, malas nak snap gambar air yang biasa-biasa tu..hehe...Total bil?hampir RM16 untuk menu sedemikian rupe....

Pada aku, tak berbaloi-baloi pun makan kat situ...bukan nak kata harga mahal sangat dan bukan nak berkira harga makanan..tapi dengan harga macam tu, dan presented food yang 'biasa' je, macam beli kat pasar malam..Rasanye beli kat pasar malam lebih sedap dan lebih murah..

Tapi ni adalah citarasa masing-masing kan..lidah lain-lain...hehe..jadi, jangan la marah dengan komen dari aku tu..tekak aku dan si tunang kata, biasa je..tak la sedap sangat..hehe..sekian...

p/s: ni entry autopublish je..rasanya aku tengah bercuti kawin time ni dan bizi dengan persediaan wedding aku minggu depan..lepas habis cuti aku bw kat korang-korang yang tinggal jejak di sini okei.. =)

8 comments:

  1. selamat pengantin baru!!!!!hahahah...lepas neh masak &makan kat umah je lah jawabnye....tukang masak dah ade...hehhehehh....selamat....

    ReplyDelete
  2. btul..pasar mlm lbih kurg sdap je..kdg2 kdai mkn lg xsdap..huhu

    ReplyDelete
  3. kalau bayar mahal mahal tapi makanan x sedap memang sakit hati sgt....

    ReplyDelete
  4. Daripada segmen blog Mak Dara.. Baru sempat blogwalking..

    http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum May...wah sedapnya tengok pasembor tu terliur plak...:)

    ReplyDelete
  6. Gaknye sebab da kuar tb tu pasal mahal....

    ReplyDelete
  7. selmat pengantin baru..semoga bahagia ke akhir hayat..
    salam perkenalan dr segmen blog bicara mak dara..

    ReplyDelete
  8. kalau jannah makan dgn en tunang kat restorant masakan panas nie mesti ckp murahnya murahnya,. padahal mahal jugak kekadang. sebab penangan dah selalu ke fast food. tau2 lah fast food kalau makan je cecah rm5o n lbh, so kalau makan kat kedai masakan panas nie kalau kena ketok harga pon kena redoo jer

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page