Pink Diamond

3 July 2012

cuti sakit untuk 2 hari

assalamualaikum..

feeling-feeling yang tak berapa nak feeling.terbaring atas katil dengan kepala yang agak pening dan tekak yang rasa mual..perut asik lapar je!padahal dah sumbat nasik lemak awal pagi tadi!

semalam dah gi hospital untuk checkup sebab ada sikit bleeding pada usia kandungan 6 minggu...doc bagi rest untuk 2 hari..aduii.nape doc bagi 2 hari je?kan.best kalau bagi untuk seminggu terus?? =_=

masa scan tu doc tunjuk heartbeat baby dah ada..dan jelas nampak denyutannya..

tapi keputusan nak tau adakah kandungan itu selamat atau tidak,kene tunggu next appoimen lagi 2 minggu..

p/s: sape yang ada pengalaman macam ni,meh la share dengan saya yang takde pengalaman ni....

posted from Bloggeroid

14 comments:

  1. wahh dh pegnen..bestnye..bunting pelamin ke may? semoga baby sihat2 saje

    ReplyDelete
  2. bleeding nie kdg2 masa awal2 hamil jer, ada spot sikit2 mcm tue jer..tp kalo seme ok, nti bleeding tu akan hilang. yg pntg may kena rehat byk2..jgn lakukan aktiviti lasak pun..

    ReplyDelete
  3. tahniah may.... semoga semuanya selamat... :)

    ReplyDelete
  4. wah babe!!! congrats okeyy.. harap2 baby selamat. amin :)

    ReplyDelete
  5. tahniah preggy..!

    :D

    rasanya awal2 nih yg paling penting jgn angkat yg berat2.

    jgn lasak2.

    dan jaga makan.

    saya tak berapa nk sure pasal makanan jenis apa tapi rasanya yg selalu dgr org kata jgn mkn yg sejuk jgn mkn yg tajam jgn mkn yg bisa..

    :D

    ReplyDelete
  6. may syoknyaaaa....aku doakan kandungan ko kuat, ko tc, jgn buat berat2, jgn makan nenas, jgn makan tapai..

    best2..hihi

    doakan aku jgk may!

    ReplyDelete
  7. doc bg dua hari mc sruh rehat.. maka rehat sebaiknya.. diawal kandungan ni kena banyak berjaga2.. sebab rahim belum cukup kuat..

    moga segalanya selamat, insyaAllah..

    ReplyDelete
  8. tahniah! jage kesihatan ye.. :)

    ReplyDelete
  9. jge dri & kndungan bebaek ea :)

    ReplyDelete
  10. rehat ye..mkn yg elok2 je:) kwn dila bleeding gak..tp skit2..klu bnyk trus g jmpa dktr ek..

    ReplyDelete
  11. jage kesihatan baik baik. org peknen memang sentiasa lapar. have a good rest ok. salam kenal.

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page