Pink Diamond

23 July 2012

Air tebu basi

Assalamualaikum..

Tiade entry menarik tertarik sangat ari ni..cume nak berkongsi...

Semalam aku gi bazaar ramadhan di kampung...untuk mencari sesuatu..takde pe menarik...terus kuar dari bazaar tu.

On the way kuar dr bazaar,nampak ada orang jual air tebu tepi jalan.dengan penuh gelojoh dan excited suh laki aku gi beli..die beli 3 bungkus terus kawwwww...haa..

1 bungkus rm4..erm..harga dah sama macam kat KL even itu hanyela di kampung..fine..beli je...

Bile sampai umah,dengan penuh rakus,aku suruh anak buah aku transfer dalam jug dan campur air batu.bile dah masuk waktu,terus tuang dan minum..mula-mula laki aku belasah dulu air tebu..lepas tu die cakap 'basi ni'.lepas tu abang aku yang sulung minum pulak..'ee..sape beli tebu masam ni??'

Mujur ada air laen yang memang saja buat lebih..

Motif entry ni???lu pikirla sendiri..:)

posted from Bloggeroid

14 comments:

  1. beli mahal mahal hasilnya menyedihkan.. sabo jelah..

    ReplyDelete
  2. penah gak kene tapi bukan air tebu lah...makanan cam dah nak basi...x taulah camner dorang proses mende tuh samada recycle balik mahupon salah buat....bukan nak tuduh tanpa bukti...cume lu olang fikirlah sendiri..btol cakap cik may....mengomen pon pasal dah penah kene...kalau x penah kene sy senyap jer...hehheheh....

    ReplyDelete
  3. mahalnye air tebu sampai RM4, cekik darah toi la. hahha sabo-2, bln pose kan . dugaan !

    ReplyDelete
  4. hihi terok betol org kedai tu..
    ade patot bgi pelanggan minum air basi...ek bole saman ni akak..:D

    ReplyDelete
  5. Adehhh!!! Dah le beli mahal tapi basi pulak.

    Peniaga yang mudah mengambil kesempatan di bulan posa dan mementingkan keuntungan semata-mata

    ReplyDelete
  6. sakit hati kan bila beli mahal2...
    pastu basi...cam nak campak je air tebu tu kat penjual......huhuhu

    ReplyDelete
  7. melampau betul..4 bungkus tu dapat satu baldi ke? sampai rm4 sebungkus.. dah la basi..

    ReplyDelete
  8. mak aih..dah la mahal...basi plak..huhu...tu la dier..xbek kn si pnjual wt cmtu..tmbh2 bln pose cmni...haish

    ReplyDelete
  9. mahalnya dear..alih2 basi lak..hmm..moga janganlah peniaga tu jual yg basi lpas ni ;-)..kes naya ja..huhu

    ReplyDelete
  10. tak ada rezeki tu..dugaan

    ReplyDelete
  11. penah kena tp mee rebus lah...peniaga2 ni pon jgn lah kira nak untung jer sampaikn jual makanan yg dah basi...harga plak cekik darah sgt

    ReplyDelete
  12. macam-macam cara nak cepat untung.. dalam pada tu ada gak makanan yang nampak sedap tapi hakikatnya..

    sebab tu kalau ke PARAM akak akan beli kat tempat yang akak biasa beli.. ;) lebih selamat.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  13. dah tu...ada mintak ganti rugi tak..?
    biasanya peniaga nih tahu barang yg diorang jual tu baru ke lama..
    kalau mintak ganti mesti dia kasik je sbb dia nak meniaga lama ..
    kak dayah adal sikit pengalaman ini.
    :)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page