Pink Diamond

21 July 2012

Sahur dan puasa pertama di anibeseri ke tige

Assalamualaikum.

Tajuk entry bajet somel je kan?hihihi..sejujurnya aku mengakui entry tepat jam empat setengah pagi tadi adalah entry autopublish!!muahaha....ni baru entry `fresh` dari aku..

Aku bangun tadi lebih kurang pukul empat empat puloh lima pagi.terjaga dengan sendiri..mungkin sebab niat suci nak sediakan juadah dan air panas untuk suami..eceh...haha..padahal bangun sebab nak terkucil!.tapi perasan jugak,lately ni asal pkul empat je da tersedar..mungkin itulah naluri bini yang nak kene sahur bersama suami.hihi..

Eceh..nak jugak selingan gambor muke sendiri.hihi..

Tapi,lagi suwitnye you ollss (bace nada gedik.jangan sekate je)..ari ni 21.7.12 genap la 3 bulan perkahwinan kami..kalau 3 bulan yang lalu time ni tengah bizi buat persediaan nak nikah!neves kau!mujur sekali lafaz jek!sekarang bizi-bizi panaskan lauk untuk laki..hihi...

Panaskan je la wei..memang semalam masak lebih untuk ini..aku ni kategori manusia malas sahur.selalu pun housemate panas lauk dan kejut aku nak sahur..tu pun kalau aku sudi kuar bilik besahur..harap aku??aku letak kurma dengan air masak je dalam bilik!.

Tapi,bile berdua ni kene pikir perut orang sebelah..perut aku pun sekarang dah kene amik tau sebab yang di dalamnya selalu lapar!walaupun baru 8 minggu a.k.a 2 bulan usia dalam perut ni..

Alamak.gambar takde kene mengene dengan entry.tu hanyela loyang tempat aku buat kek batik yang dah licin ditelan rakan sepejabat semalam tanpe aku dapat merasa!saje nak tunjuk.haha..

So,jap gi nak balik kampung untuk berbuka bersama famili ku..wait for me..hehe..minggu depan family mertua pulak.ingatkan ari ni berbuka di KL.tiba-tiba incik suami kate balik umah mak aku minggu ni.aku pun ok je.terus contact my sista utk tukar timetable balik ari ni bukak pose bersame-same..

larat pulak aku buat karangan pepanjang ni kan..sebab selalunye aku memang sukar tidur lepas sahur.sebab tu aku memilih minum air masak dalam bilik dan makan kurma je waktu bujangku.lepas tu..zzzzzz..

P/s:ape pulak cite korang pada bulan pose ni? ^^ pss lagi..doakan aku mampu berpuasa penuh tahun ni..susah nak dapat peluang ni..kali terakhir puasa penuh masa umur seploh tahun kot.. =__=
posted from Bloggeroid

7 comments:

  1. kerja dengan rasa malas sekali..hahaha.tu la kisah ramadhan saya..hahaha

    ReplyDelete
  2. baru kul 9 dah lapooo.. sebab bese time ni sibuk breakfast kat ofis... huhuhu... harap2 bertahan dan dpt menyesuaikan diri utk hari2 seterusnya...

    ReplyDelete
  3. akhinye dah tau suami cm macm mana,, huhuu,, untungla dapat pose penuh,, hehe

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah May mesti boleh buat..

    Berapa harga biskut raya tuh?? diorang ckp sedap..

    ReplyDelete
  5. semoga may dpt puasa penuh ya :)) mesti best kan dpt bersahur,berpuasa,berbuka dgn yg tercinta..

    ReplyDelete
  6. skunk berdua...sok-sok bertiga lah pulak....semoga bahagia dibulan puase.....slalu orang pompuan mesti hingat tarikh-tarikh yang penting walhal lelaki cam sy neh selalu lupa...harap hb x lupe tarikh tuh...hehehe...

    ReplyDelete
  7. Selamat berpuasa wahh tahniah br th preggy tke care k

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page