13 July 2012

Bile kene blocking...

Pagi tadi macam  biasa, kuar umah untuk ke pejabat lebih kurang 7:40am..tengok-tengok ada kereta blocking pulak..em..besela..bukan duduk umah kondominium kan...

dengan kereta yang block tu tak lepaskan handbreak pulak..ops!bukan..ni kereta auto..gear auto tu diletakkan pada huruf P..maknanya?PARKING okei..

orang nak gi keje tak boleh tolak kot kereta beliau ni...at least letak la mende alah gini kan??!!!
Gambar ehsan google!
Macam kereta incik suami memang dia da letak no tepon die kat board tu..sebab kerja die tu kadang-kadang berada di tempat yang memang terpaksa block kereta orang lain..dengan adanya no tepon die, senang la orang yang nak kuar tu kol dia terus..

Berusaha gigihla si suami drive kete die ke depan sikit..belakang sikit.kiri sikit..kanan sikit.supaya ada space nak elak kete WIRA SEDAN yang sengal tu..lastly, dia fed up..sebab kete dia masih tak boleh kuar...die pun picit HON la...habis semua orang yang berdekatan dan ada kat parking datang kat kitorang nak membantu...terima kasih semua jiran-jiranku yang sangat prihatin...

Akhirnya berjaya keluar dengan bantuan jiran...

p/s : Kepada mereka yang pernah melalui situasi ini, sila la letak gear kereta anda pada huruf N sekiranya kereta anda bukan MANUAL dan rasa anda telah block kereta orang.nanti menyusahkan orang lain yang nak cepat..~

15 comments:

  1. ni namanya orang yang kurang ajar.. patut dicalarkan je kete tu,baru ada akal..haha

    ReplyDelete
  2. hai...

    saya pernah kena situasi yang sama.
    memang memaki-maki ah dalam hati..

    Lepas tu, saya dah serik,lepas tu parking kat luar je dgn saya yg block keta org tapi letak pada free gear ah masa parking.

    Azab wooo..

    ReplyDelete
  3. sabo je la kan dgn manusia camni..SELFISH..

    ReplyDelete
  4. tak pernah rasa sebab memg tk drive,, haha

    ReplyDelete
  5. klau aku mmg aku hon smpai org tu turun.pastu dpt la sikit 'pesanan'

    ReplyDelete
  6. kwsan rumah saya macam tu gak...ada yg x reti bahasa....dok blok kereta org....pas tu buat muka selamba kodok dia je ....mcm hampeh..

    ReplyDelete
  7. Akak pun pernah hadapi situasi gini.. geram betul kat org yg tak reti nak turunkan handbreak dah laa tak tinggalkan no telefon..

    Pernah terserempak situasi gini jugak.. ada kereta nie nak keluar tapi ketanya kena block laa plak dah di hon byk kali tapi tuan punya keta yang blok tak dtg2 jugak.. at last tuan punya keta yg kena blok ambik besi..terus dipecah kan cermin keta dan turunkan handbreak keta yg memblock tuh.. naya je laa..

    ReplyDelete
  8. nasib baik ada jiran2 yg sudi membantu...

    ReplyDelete
  9. dlu mmg pnah alami situasi cenggini..adeh..dah lah yg ltak tu pickup plak..bkn kete kcik2...sakit jer hati...nsb la xlme pastuh tuan empunya trun dr umh beliau..klu x, mmg hangin dah rse nk hentak je kete dier..hihihi

    ReplyDelete
  10. mmg panas klau kena block.rasa mcm nk penyet2 je org 2.xtau nk hormat hak org lain.igt ni negara dia sorg kot

    ReplyDelete
  11. ciannya.klu ayu pn bengang tmbh2 klu dah lwt.hmm sabor jalah..

    ReplyDelete
  12. Memang sakit hati sangat kalau kena yg macam ni.. pernah jugak May.. Ade yg tinggal no phone, dah tepon nak boleh tunggu alih kete tu ambik masa 1/2 jam.. Kita dah angin tpn dia marah2.. Bodoh betul..

    ReplyDelete
  13. patutnye kena kemek2 kan ckit kete dia.baru la ade pengjaran di ctu hihi

    ReplyDelete
  14. ahah,mnyusahkn org btul kn..tinggal no tlpn xpe gak..huhu

    ReplyDelete
  15. Mmg mnyusahkn org lain..lg2 tgh nk cpt g kerja tu kn..

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page