16 July 2012

Berjam-jam tunggu di panggil

Thanks kat semua kengkawan yang mendoakan diri ku ini dan my baby tadi..hehe...sekarang ni dah selamat berada di opis..walaupun tadi tengah berkira-kira nak amik emergency leave je..tapi, aku buang perasaan tu sebab lagi aku duduk umah, lagi aku 'sakit'..baik aku gi opis buat keje..so,tak terlayan sangat sakit kepale dan sebagainye tu..
 
Pagi-pagi buta tadi dah post entry nak g follow up checkup kat hospital..ingatkan bile dah ada appoiment ni tak payah buat pendaftaran baru dan amik no giliran..rupenye kene jugak..aku duduk kat kaunter pendaftaran seawal 8am..masa tu no giliran aku  ialah 1074..(gambar lupe pulak nak ambik!) no. yang tengah berurusan di kaunter pulak 1019..aiyak...adakah aku kene berkampung kat hospital untuk tunggu register je???
 
Mujur dorang bukak kaunter yang kedua, baru la laju sikit pergerakan angka-angka itu..Lepas setel register, pegi dekat bahagian Klinik Pakar O&G pulak.Tempat aku punye appoiment lah..dapat no giliran lagik!aiyo...Nurse bagi no. giliran aku 2008 tepat pada pukul 8.47am..lepas tu suruh aku gi buat Urine Test, timbang berat, dan amik tekanan darah..hurmm..macam laju sikit keje dorang ni...okei la kan..
 
Lepas setel kat bahagian bilik saringan tu kene tunggu kat depan kaunter balik tunggu die panggil..tak tau tunggu untuk ape..dekat 3 jam aku tunggu...baru lah die panggil untuk scan rupe-rupenye..
 
bontot aku dah sengal-sengal duduk lama sangat kat kerusi tu..perut lapar..encik suami beli kan roti..Aku pun tak tau la ape yang lama sangat sampai 3 jam menunggu tu hanya untuk scan je yang lebih kurang 5 minit je??hadei...
 
Lepas scan tu, baru die panggil untuk sesi kaunseling dalam bilik..dekat pukul 12 jugak baru siap!giler lame!!ni la padahnya kalau check up di General Hospital..Sebab klinik panel opis aku tak cover untuk pemeriksaan bulanan macam ni..Tapi opis aku ada cover untuk maternity je..dah dekat time nanti baru reg dengan hospital panel..

Perkembangan sekarang ni, aku dah makin berkembang...huahuahua....masa timbang tadi berat dah naik 200gram..sebab selera makan aku macam biasa je..takde alahan atau pantang sangat pun.mungkin sebab masa bujang dok jaga sangat tak nak makan itu,tak nak makan ini..konon takut makin gemuk..bile dah berisi ni, habis sume bende aku nak makan kecuali ikan je.kalau makan ikan, mesti kuar balik..so, aku takut nak makan ikan sekarang ni...lembik badan bile muntah..:(

cume sekarang ni mual dan muntah diiringi sakit kepala yang tak tertahan lagi.berdiri lame sikit dah rasa macam nak pitam..Baby pulak dah berkembang dari 4mm (masa scan 6 minggu ari tu) kepada 15cm..sekarang ni minggu kelapan...

Mujur dah tak de bleeding macam hari tu lagi..

9 comments:

  1. lambat pulak tau berita nie..tahniah CM!

    banyakkan berehat & jaga diri n baby k ;-)

    ReplyDelete
  2. klinik swasta cpt berurusan...

    so kak pilih swasta aje..bila2 pun boleh..waktu malam pun boleh.

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum May...biasa la kalaucheck kat klinik kerajaan mmg mcm tu lambat je...;)

    ReplyDelete
  4. Jgn kata sitak gomen, spital swasta pon lama gak menuggu nya. Saya check up kat an-nur bangi. Klo daftar pukul 8.00 pagi, pukul 12 tgh hari baru dpt jumpa doktor.

    Take care yer CM.

    p/s: Blog CM lambat sgt loading lah. Tak tau lah klo tenet kat ofis nih yg problem...huhuhu...

    ReplyDelete
  5. sy check up klinik kesihatan je..ramai pun tak de smpai kul 12 baru siap..baru 8 minggu tu,tak pe nanti dah trimester kedua dah kurang loya dan pening2..tapi baby makin membesar la..

    ReplyDelete
  6. kalau dh gomen lmbt, swasta pun lmbt, mana lagi nak pi? hurmm

    ReplyDelete
  7. hehehe sabar jelakan..tak pa akhirnya lepas jgkk...lmbt lg ka baby nak keluar..hehe

    ReplyDelete
  8. ade 1 day tu mcm ni la..spi thri..last2..akak el je..x larat dah..

    ReplyDelete
  9. ya Allah lamanya... Nasib baik may tak de mual mual kat sana.. Sabor jelah may..

    Take care yer...

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page