Pink Diamond

31 July 2012

Air garam??berat badan??

Assalamualaikum..

Hari ni buat check up dan baru nak reg kat klinik berhampiran rumah je..macam rutin kene buat kat hospital ampang ari tu..test air kencing,semak tekanan darah dan berat..semua ok..bagus bak kate nurse..

Tapi...

Tang berat badan ni la yang jadi isu ni.lagi 2 minggu aku kene datang checkup lagi sebab berat badan turun mendadak 2.2kg..kalau nak compare dengan berat masa aku timbang pada 16.7.12 kat hospital ampang tuh.masa aku diet nak kawen ari tu pun berat turun dalam 4kg untuk tempoh dekat setahun.tu pun menten kurang makan malam dan nasik..ni dalam 2 minggu terus down 2.2kg..haiyoo....

Tapi,dah agak ramai tegur muke aku susut sekarang..hm..macamane tak susut??makan muntah..makan muntah..nak makan pun saspen je bile yang keluar lagi banyak..=_= lagi-lagi bulan puasa ni..aku cube bertahan..hukhukhuk..nurse cakap berbuka je la..x ada masalah..

tadi request dekat nurse tu untuk set appoiment lagi sebulan ke..lagi 2 bulan ke...tak larat aku masuk opis lambat sebab menunggu giliran kat klinik yang agak lame ni..tapi nurse tak bagi..sebab berat turun banyak sangat..sob3..=_= die dah siap pesan..minggu ke 20 nanti kene minum air garam..

Gulp!air garam rasa pe?macam garam kat dapur tu ke??

Ape yang nak dimakan untuk bagi berat naik ni???
posted from Bloggeroid

13 comments:

  1. ader gak ek minum air grm...slalu dgr air gula jer..hihi

    ReplyDelete
  2. siannya... agak2 klau minum susu boleh muntah x?? susu pun leh naik berat badan hehe..

    ReplyDelete
  3. air garam pun kena minum? pernah dengar kena minum air gula je..

    take care ok..

    ReplyDelete
  4. minum susu untuk pregnant woman should be ok kot,, insya ALLAH,,

    ReplyDelete
  5. boleh amalkan buah2an kalo nak elak muntah..amalkan pati delima pun bagus

    ReplyDelete
  6. minum susu full creme boleh tak? dlu aku minum susu ni sebelum tido, bdn terus naik mcm dipam2..gelabah nk diet balik...kui3

    ReplyDelete
  7. biasa dgr air gula jer may.. 1st time dgr air garam.. take care may..

    ReplyDelete
  8. akak pun berat turun siap dengan kurang darah lagi..tertekan betul la..
    last2 hari ni beli susu fernleaf.untuk minum tengah malam..susu friso pun minum jugak tapi tu untuk sahur dan berbuka..harap2 berat naik la walau sekilo pun.sebab ramai yang cakap susu fernleaf tu boleh buat berat badan naik..akak cuba la apa yang orang saran kan..yang lain tawakal je la..

    ReplyDelete
  9. cik may..kwn kite yg pregnant ckp dktr xbg dia puasa sblum pregnant 3 bln..sbb ksian baby xde nutrisi ckup bila ibu dia puasa..dan cara nk tahan muntah hisap buah oren slow2.. cuba ye:)

    ReplyDelete
  10. oh pregnen ya sis? the first 3 month mmg berat cpt turun...sis pun tu hari dlm sebulan turun smpai 4.5 kg..mmg haru.

    InsyaAllah moga keadaan bertambah baik after 2nd trimester nnti. jgn biar perut kosong sgt nnti cpt muntah.mkn berulang2 every 2 hrs.

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum may...kesian nyer ada masalah berat badan anak mama pun mcm tu juga sekejap turun sekejap naik tapi nak buat mcm manakan dah asyik muntah jer...:)

    ReplyDelete
  12. minum susu x jalan jugak ke May ? .. jaga diri n kandungan baik2 ye :)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page