Pink Diamond

7 February 2013

Home made jus epal

Assalamualaikum..

Last weekend,ex schoolmate aku datang umah.nak sewa dulang hantaran untuk si adiknye...eh..kawan aku ni mak andam tau..sape nak kawen boleh like page fb beliau yann eskay's touch.(search la dulu kalau berminat.ada masa gune pc nanti aku letak link page fb die kat sini) hasil kerja die pun not bad..memang dalam masa singkat die ada ramai customer model & pengantin.sape dok area kl boleh la tengok page kot berminat..isk..terpromot lebih plak!

Sambung cite berdasarkan tajuk entry..kawan aku datang bawak buah tangan..buah epal rangup..hihi...suke..:)

Malam tu aku potong 2 bijik epal.letak dalam pinggan..ajak si suami makan..die tak nak makan buah plak..aku cakap la buah ni manis..tak masam..tapi tak nak jugak..hm...sambil tengah masak kat dapor,aku potong kecik buah tadi masuk dalam blender!

Campur dalam 7 sudu gula dan air masak..

Aku blend je buah tadi tu...lepas tu tapis masuk dalam jug..simpan dalam peti...

Malam tadi balik dari opis aku tengok dah nak habis da air epal tu..aii..makan epal tak nak..minum air jus epal nak plak!!

*gambar jus epal sesudah blend tak sempat nak ambik.hehe..
posted from Bloggeroid

14 comments:

  1. suke makan epal rangup... yang xrangup xlayan....

    ReplyDelete
  2. kalau jus suka epal hijau.. nyummm!

    ReplyDelete
  3. ok la tu nk gak laki ko minum air buah!

    ReplyDelete
  4. sama macam suami akak..alasan nya..malas nak gigit..macam tu pun ada..hahhah

    ReplyDelete
  5. Biasa laa tuh.. kalau air laju jer minumnya kan.. :)

    ReplyDelete
  6. Haaa maksudnya citarasa dia lebih ke jus la tuh..lpas neh leh le wat jus sokmo..hihihi

    ReplyDelete
  7. gigi tak berapa kuat nak kunyah epal yg keras tu.. minum jus jer lg mudah.

    ReplyDelete
  8. ha ah betul tu mkn tak nak..jus nak..

    elok sgt utk ibu mengandung ni..

    ReplyDelete
  9. for me, i'd prefer apple juice dari makan buah tu sendiri hehehe. tp xprnh buat sndiri. nak try la pasni

    ReplyDelete
  10. sdap minum jus epal petang-petang...makin kemarau pon skunk...heheheh...

    ReplyDelete
  11. abah ayu klu blk ja msti kena buat kan kt dia.hehe

    ReplyDelete
  12. Sedap tu Epal.. Rugi tul Wan tu x nak makan.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Jual mahal ek dengan buab epal..air epal dh taruk gula dh manis skit tu nk minum kot..

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page