Pink Diamond

7 February 2013

Hasil checkup 37 weeks

Assalamualaikum..

Hari selasa lepas gi checkup 37 minggu...hm...checkup kali ni habis lambat..lemau betul...

Cek tekanan darah,degupan jantung baby & air kencing semua ok..

Berat badan aku pulak naik 1.3kg.jadi 67.++ tak ingat pulak actual weight berape.

Tapi berat baby dah 2.6kg!!

hm..walaupun semua orang suke tekejut-tekejut tengok size perut aku yang tak macam orang 9 bulan,tapi si baby membesar dengan sihat di dalam..alhamdulillah..

Tadi,gi hospital pakar buat checkup untuk baby..tenampak sorang mommy yang tengah kesakitan dan bukaan dah 5cm..aku tengok perutnye 3x ganda lagi besar dari perut aku!!

Wee....takut!!!

hm..aku dapat mc pulak..doc suruh rest..suke suke suke...:)

rest time..daa...

posted from Bloggeroid

11 comments:

  1. Ingat tau..doktor suruh rehat,..bukan shopping tau..hehe...

    ReplyDelete
  2. first baby mmg cam tu..tak nampak sangat..tunggu second third fourth cam mana...ha ha ha

    ReplyDelete
  3. membe sy 37w dh selamat bersalin hehehehe moga dipermudahkan utk may nti..

    ReplyDelete
  4. wah...x lama da may...hehe.teruja x? hikhik..kalo dh bersalin tu gtau la ye.jgn lpe tepek pic baby skali..yeaaaa...baby dh besar.. moga selamat semuanya..Amiinnn

    ReplyDelete
  5. dah dekat dah tu. have a gud rest ya. biasanya kalau anak sulung lewat sikit. apa apa pun stndby ye. akk pulak yg seronok orang lain nak dpt bb nih..

    ReplyDelete
  6. best la perut kecik, takde pecah2...aku cek up smlm nurse kata sygnya perut dh nmpk pch..tkejut aku sbb aku tak pnh nmpk. balik umah suh fendy tgkkan, dia ckp xde pun...skg aku taktau nurse tu nk cuakkan aku @ laki aku nk amik ati aku je...hahaha

    ReplyDelete
  7. sekali lagi..rehat tau bukan sopping..hahaha..

    ReplyDelete
  8. boleh emel saya kat

    pari2cumel@gmail.com...

    ReplyDelete
  9. wahh tak lama lagi tu dear..msti perut kecik ja kan

    ReplyDelete
  10. waaaa.. dah x lama kan.. x sabo nak negok.. Take care May.. :)

    ReplyDelete
  11. fiq pun dh 37 weeks. marilah sama2 kita tunggu masa utk meletup ;D

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page