14 February 2013

Checkup 38 weeks pulok

Assalamualaikum..

Pagi tadi da selamat checkup untuk 38w..gile cepat checkup hari ni..45 minit je..tekujat aku..

Alkisah..checkup hari ni utk mommy yg kene minum air gula..aku pulak checkup biasa..mengikut pengalaman...kalau ade minum air gula,appoiment aku di anjak tengahari..taknak clash dengan yang minum air gula..so,aku bercadang nak cancel appoiment..memandangkan aku pun tak boleh cuti..bile call klinik,nurse cakap,x pe..nanti awak sampai klinik panggil saye..

Bile sampai je klinik pukul 8 pagi tadi,terus aku panggil beliau...

"Nurse!" sambil tersengeh dan pegang buku pink kat pintu..hahaha...

die pun terus suh gi kencing.timbang berat...semua ok..berat naik 500g jek..so dah jadi 68.9kg..

Lepas tu tunggu die panggil..baru seround main game..dah kene panggil semula..(selalu sampai bateri hp dah tinggal separuh tak panggil lagi)

die nak cek degupan jantung baby..pun ok jugak...138/minit..cek kedudukan kepale baby..terus die cek tekanan darah..ok jgk..110/70..

Lepas tu amik HB...tak turun & tak naik macam last 2 weeks..11.2..

Die bagi penerangan sikit pasal family planning..siap!

Set appoimen terakhir sebelum bersalin next week!fuhh..~!!

Lepas tu dah boleh balik..pukul 855am aku dah thumb print masuk opis..

kalau selalu mereka buat tugasan pantas macam ni kan bagus!!

posted from Bloggeroid

9 comments:

  1. pantas.xde la boring nk kena tggu turn lama2.

    ReplyDelete
  2. ingat may dh bersalin dh hehehehehe... pe2 pun semoga dipermudahkan nti, bila may dh dkt nak bersalin nie, sy pulak nebes sbb beza kita cuma sebulan jer..

    ReplyDelete
  3. may...rndu lak aku nk bercit cat ngn ko..hehe

    ReplyDelete
  4. Kejap jer yer. Semoga dipermudahkan olehNYA.

    ReplyDelete
  5. fuhh dah nk bersalin..semoga semuanya selamat ye

    ReplyDelete
  6. hahaha..ayat bateri tngl sparuh tu best :D 38wk dh...semoga shat smpi lahir yer :)

    ReplyDelete
  7. eeeii dah tak lama dah May.. Take care May, :)

    ReplyDelete
  8. rasa cptnye masa brlalu kn..:) checkup kt klinik mmg cmtu..lmbt start n lmbt hbs..dpt lak nurse yg garang rasa lamaaaaanya masa!huhu

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page