Pink Diamond

9 February 2013

Serius!frust gile dengan semua ini!

 
Hari-hari aku balik keje malam...hari-hari buat keje tak benti-benti...Suruh aku handle 4 negeri sesorang...yang figure untuk achive memang tinggi...suruh aku buat sesorang tanpe pembantu...sedangkan orang lain yang figure lagi sikit dari aku semua ada pembantu...
 
Dengan tak cukup kaki tangan aku ni..kejap mintak aku prepare negeri itu.lepas tu nak negeri ini disiapkan priority dulu...lepas tu nak itu ini..huh..semua aku buat sendiri..bersepah dah aku rasa...
 
sedangkan orang lain...just buat allocate.keje print-print,buat memo keluar dan hupdate system semua pembantu yang buat.aku ni terkial-kial nak update..nak cari kontraktor..nak call dorang..nak layan call in lagi...pendek kate..aku la exec nye..aku assst nye..aku la keraninye..dan aku la operator jawab call!!!
 
Bile aku nak cuti bersalin ni, baru lah die suruh aku sub kan 1 negeri yang the highest figure kat orang lain..(tu pun orang tu dah mengeluh) baru aku boleh lega..boleh la kosentret lebih sikit untuk negeri lain yang figure dah kurang sikit..
 
Tapi,hari ni ada bunyik pulak.seolah-olah aku tak buat keje..panas hati gua....
 
Bile aku dah sub kan negeri tu,negeri tu dihandle sorang exec..yang memang ada pembantu..lepas tu..siap ada akak ni tolong buat call dan carik kontrktor lagi..senangnye keje!lepas tu nak cakap aku tak buat keje!sebab aku dulu tak sempat nak semak 1 per 1 dan sekarang dorang sempat nak semak n call kontraktor 1 by 1, dorang nak assume aku ni macam curik tulang!
 
Aku ni berapi je rasa dengar suara-suara tu komplen..tapi sempat nak bagi jawapan khas untuk mereka..."saye sorang-sorang buat mane sempat nak buat macam tu..dah la semua nak cepat..kejap nak negeri ni.kejap nak negeri tu...bile nak figure paling tinggi,semua tala jari kat saya..bile ada problem, semua tala kat saya..."
 
Aku dah siap datang keje hari public holiday & weekend kat opis lagi sebab nak buat yang keje tak sempat nak buat time opis hour..pun masih tak cukup kan...
 
Huh..kalau la korang kat tempat aku...kecewa sangat rasa...
 
 

6 comments:

  1. Kesiannya..sabarnya..jgan tension2 sangat..nnti baby pun tension..

    ReplyDelete
  2. Alahai puan may..siannya kat awak..sabar banyak ek...nanti dah bersalin relax btol2...heee diorang neh x kesian btol kat ibu mengandung neh..consider la skit kan?

    ReplyDelete
  3. Memang mcm2..ana pun mcm dah give up je kerja...semua kerja kita yg buat...bg org tak jalan2...alik2 kita kena mrh dan tanggung kesalahan...

    ReplyDelete
  4. alahai..truknya diorg nie, tolerate la sikit dgn ibu ngandung, nie mentang2 la tahu nak cuti bersalin lg byk keje kena wat..patutnya time gini dh relex sikit..sabar ok, jgn stress sgt..

    ReplyDelete
  5. Sabo yer May.. Biasalah manusia.. bila salah main nak tunding jari jer.. x nak selidik dulu..

    ReplyDelete
  6. kecewa....tp mulut org kan...ap blh bt :)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page