Pink Diamond

10 January 2012

:: BAU BADAN?KAITAN BAU BADAN DENGAN LIMAU PURUT / NIPIS ::


**klik SINI untuk dapatkan perfume Golden DKNY Delicious secara percuma**
pss..korang ada dua puluh hari je lagi nak dapatkan perfume free tu...cepat klik laju-laju..hihihihi



Semalam dah cite pasal daun sireh kan..so hari ni nak cite pasal limau purut dan limau nipis pulak...yang ni takde copy atau tengok dari mane-mane entry lain.jadi ayat macam bersepah sikit la..haha...tapi ni yang aku amalkan..agak lama jugak..dari umur 11 tahun kot..tapi takde la amalkan hari-hari.

Persoalannye..adakah badan kamu berbau??kalau badan tu berbau,beli perfume mahal pun tara guna maaa...bau badan campur dengan perfume..yarks!so, meh aku ajar cara nak menghilangkan bau badan tu..

Masa umur aku 11 tahun, akak aku cakap..badan ko ni berbau la..giler malu siott....masa tu aku sangat aktif bersukan bola jaring..habis belajar sekolah agama, terus tukar baju sukan g training.tiap-tiap hari macam tu..pendek kate mandi awal pagi dan awal malam..haha..so, thats Y la badan aku berbau..kamu?aku tak tau la kenapa..

Then, my sis kate..... "Ko amik limau purut ke..limau nipis ke...potong 4..(kalau kamu nak potong 12 pun tak jadi masalah..) pastu perah dalam baldi yang ada air..then, limau tu gosok-gosok sikit kat bahagian ketiak,leher, bahagian yang berlipat"

aku pun buat la.masa badan berbau tu tiap-tiap hari aku mandi limau..hakhakhak..kalau kat umah mak, petik je belakang umah buah limau ni..ikut la nak pakai berapa bijik limau pun..bese aku pakai 3 bijik...air pulak dalam setengah baldi..air limau tu aku jirus kat badan sambil gosok-gosok..

Memang badan akan rasa sangat sejuk...segar...best sangat rasa tu..bilik air pun bau wangi...tak percaye?try la..tapi lepas tu memang bau badan dah takde sampai sekarang..bile balik kampung, aku mesti mandi limau ni..nak bagi badan fresh.kat kampung aku agak panas sikit..badan berpeluh..mandi limau ni badan aku rase sejuk je...di samping nak maintainkan badan supaya tidak berbau..hihihi...tapi since dah terjumpe limau purut dan limau nipis ni kat Pasar Chow Kit, aku beli je la..bukan rugi pun kan??

p/s : ada lagi tak khasiat lain limau purut dan limau nipis ni?share la..aku tau yang ni je..;)

LIKE LA ENTRY NI DAN SHARE DENGAN KAWAN-KAWAN.TQ.


3 comments:

  1. kalau balik kampung akak suka ambik limau purut banyak2...betul la..badan wangi bilik air pun wangi..
    heheh

    ReplyDelete
  2. Cik may.. kite pun selalu gak mandi limau.. segar jer badan.. ;)

    ReplyDelete
  3. Sy suka bau limau purut..tapi jarang guna...sebab tak beli..eheh...nanti nak try ...

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page