2 March 2012

:: RAMAI TANYA NAMA POKOK TU..MEH NAK JAWAB ::

Ingat tak pasal pokok yang boleh mengubati dan mencegah penyakit Gout dalam entry aku sebelum ni?kalau tak tau pasal entry tu sila klik pada word GOUT ni..

Ramai betul tanye...semua komen dalam entry tu nama pokok tu..


So, balik kampung baru ni aku tanye la kat si penanam pokok tu yakni mak aku la..memandangkan mak aku pun dah sihat sikit..boleh la tanye kan..lagipun doktor pesan suruh tanya kat mak tu soalan-soalan usual untuk tengok daya ingatan mak semula...

So, mak cakap nama pokok tu adalah pokok GOUT..tu je..takda nama saintifik pun...mak cakap gi je kat tempat jual pokok-pokok herba tu tanya pokok gout ada tak...

6 comments:

  1. ada pokok goat ye..

    boleh bg tau dkt sedara yg tgh mnghidap sakit ni..

    ReplyDelete
  2. ade ke pkok gout.. hehehehe :-)

    ReplyDelete
  3. gout tu pnykt keturunan..memang ada yg kena gtu je, tb mostly keturunan la.haha..ada pokok ni boleh buat ubat.tanam dpn rumah

    ReplyDelete
  4. hihihi .. xpenah dengar . tp kalau kat kg , mmg byk pokok2 yg blh dibuat ubat kan =)

    ReplyDelete
  5. aish,, pelik tol nama dia,, :D

    ReplyDelete
  6. macam pernah dengaq....rasanya mak yg sebut nih...ada ag pokok ubat yg pernah dengaq mak sebut n tanam kat umah...pokok panjang nyawa dan pokok tongkat rasul...ni pun banyak khasiat gak...hehehehe

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page