13 September 2011

TUTORIAL : LETAK BLOCKQUOTE KAT ENTRY

wah..today i learn something....
speaking omputeh pulak..hehehe...
jap tadi aku baru je belajar cara nak leta blockquote kat dalam entry ni..
berjaya nampaknye..
suke-suke.... =)

Nak buat tak tutorial tu?
Meh aku share dengan korang ye.. ^__^

1.mule-mule g kat DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML
 sila tanda "right" pada  EXPAND WIDGET TEMPLATES

2. cari perkataan di bawah ni. Tekan Ctrl+F je..[tekan serentak.]
]]></b:skin>
3. kalau dah jumpa perkataan tu, COPY CODE bawah ni dan PASTE kan dekat bahagian atas CODE ]]></b:skin> yang dah jumpa tadi tu..
 .post blockquote { 
background: url(URL BACKGROUND);
    border-top: 1px dashed #FF0080;
    border-left: 1px dashed #FF0080;
    border-right: 1px dashed #FF0080;
    border-bottom: 1px dashed #FF0080;
}
4. sila PREVIEW dan kalau okey, tekan SAVE..
So?siaplah...tapi.................

kalau nak buat BLOCKQUOTE dalam entry sila HIGHLIGHT perkataan yang nak di BLOCKQUOTE kan dan kemudian sila tekan simbol " ...
simbol nya dalam bulatan tu..sila klik simbol tu kalau nak BLOCKQUOTE kan perkataan ok.


Ha...makanye dah siap la tutorial yang aku baru belajar tadi..thanks to amirul ye..sebab buat tutorial tu...em...nampak tak bende alah petak-petak tu..ha..tu la BLOCKQUOTE...
p/s :hm...jakunnye aku rase...ntah-ntah aku je yang baru tau pasal tutorial ni...kikiki...

LIKE  LIKE  LIKE  LIKE  LIKE  LIKE  LIKE  LIKE  LIKE  LIKE  LIKE  LIKE  LIKE

8 comments:

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page