14 September 2011

:: PETUA NAIK KAN SERI DI WAJAH PENGANTIN ::

Hari ni aku menggoogle lagik...
Lain yang di carik,lain pulak yang aku jumpe..
Ni untuk Bride 2 Be ye..
Hehehe...aku jugak ke?? ^____^

Masih terdapat amalan petua orang-orang lama bagi menaikkan seri wajah pengantin di hari bersejarah tersebut. Caranya cukup mudah dan ringkas.

Caranya :-
44 hari sebelum tarikh perkahwinan, amalkan diri dengan memakan sekuntum bunga mawar , kelopak demi kelopak setiap hari.



Di mulakan dengan segelas air putih dan kalimah bismillah serta selawat ke atas Nabi, anda boleh memakan sekuntum bunga mawar itu bagi setiap hari sehinggalah menjelang hari bersejarah anda. Walaupun bunga mawar agak mahal, tetapi hasilnya adalah berbaloi. Cubalah !

Kawan aku yang telah selamat menjadi wife pun ade buat entry pasal bunge ros ni..
Aku cube carik entry tu dalam blog die..
tapi tak jumpe..hehehe..

yeah..selamat mencube!!!

p/s: aku dah boleh ke amalkan bende-bende ni?hehehe...

k a l a u  s u k e  b o l e h  l i k e . . . k o r a n g  l i k e  k o r a n  g   b e s t . . .

15 comments:

  1. try la dulu baru tau sedap ke tak..=)

    ReplyDelete
  2. boleh la cube may..su ari tu xsempat pun..hihi

    ReplyDelete
  3. haha..sue ni...pantng mengumpat cket je..mesti muncul.. =)

    ReplyDelete
  4. alah.. susah la nk cari ros kat sini... huhukkk....

    ReplyDelete
  5. hoho~~kopak duet makan bunga ros nih:)hehe~~nak try la.

    ReplyDelete
  6. dah boleh try dah. mana tau nanti akak tripple berseri-seri nya kan. hehehe ;p

    ReplyDelete
  7. wow tak pernah cuba pun sebelum kawin dulu...

    ReplyDelete
  8. siti kektus : hehe..lambat g kot..5 bulan g..=)

    hanis : nak tambah seri lagi pas kawen boleh jugak amlkan...KOT...hehehe..

    ReplyDelete
  9. laki blh ke join sekali nk mkn 2???
    tgk komen smua pmpn je...
    t ingt Jalal ni pondan plk...kikiki

    jalal laki sejati tau..kikiki

    jalalret.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. jalal..arr.....tak tau la tu..hehe...

    ReplyDelete
  11. salam cik may...bagus juga info ni...
    nak suruh anak mama amalkan sebelum majlis nikahnya...

    p/s setiap hari bunga yg sama atau ambil yg lain...

    ReplyDelete
  12. mama maszull : mestila bunge yg sama..smp hbs kelopak...=)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page