Pink Diamond

21 September 2011

:: DESERT PALING SENANG NAK BUAT..PUDING CARAMEL ::

Dalam entry sebelum ni aku cakap ade sambungan tok topik open house kan...
kalau belum bace meh tengok kat sini..

Ni sambungan entry tu..
Lepas we all makan lemang dengan rendang tu, teringin pulak nak ngap-ngap desert pulak..
Kak Aida ni pulak memang expert buat desert tu..terus buat..--> sebab tu la sampai malam kitorang kat sane..hehe..

Tinggalkan sikit untuk tuan rumah.. =) memang nyummy..
So,senang je kot buatnye..sebab aku tak tengok pulak mase kak aida buat..
ni baru terhegeh-hegeh nak buat..hohoho..

Bahan-bahan :
 :: telur 2 bijik :: susu cair botol pink tu 1 tin :: gula 3sudu :: susu nespray 2 sudu ::

ha!! loyang jangan lupe pulak!! periuk kukus juge tak boleh dilupekan...

step 1 : blend telur, susu cair, susu nespray tu..ingat..blend ye..bukan kacau dalam mangkuk.. T__T
step 2 : cairkan gula tu dalam loyang...em..buat gule hangus...tanpe campurkan air mase nak cairkan gula tu..sehingga warne kekuningan...jgn smp hitam pulak..hehehe...
step 3 : letak loyang tu kat dlm periuk kukus..
step 4 : masuk kan item yang dah blend dalam step 1 tadi ke dalam loyang tu..

done!!

dah siap?sejukkan dalam peti pulak..

p/s : ni la puding caramel pertame yang aku makan tak de bau telur / hanyir..memang sedap..nyumy!
kawan-kawan yang baru kawen tu blh la try kan..hik3....

1 comment:

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page