Pink Diamond

22 November 2011

:: PERCUBAAN PERTAMA TAILOR PROFESIONAL a.k.a KAWAN AKU ::

Ini adalah kali pertama aku mencube hasil tangan kawan aku masa sekolah teknik dulu..

Ekcelli mamat ni adalah student elektrik...zaman kitorang 1 sekolah teknik..dan 1 polisas...

Entah macamane sekarang ni die boleh terjebak menjadi tailor...banyak pulak tempahan tu...yang paling best, kawan aku ni dah resign kerja die n now full time menjahit..

wow...aku pun tak berani nak resign....bak kate die, boleh la bayar umah yang die beli dan bayar kereta-kereta die...

Lumayan jugak kot yer...erk...meh aku tunjuk baju yang dia buatkan untuk aku..

Ni baju kurung modern...die nak aku promosi lagi baju dia buat ni kat opis aku...(tapi aku segan la nak pakai kat opis..terang sangat..T__T  tapi kaler ni aku yang pilih..0__0 )

btw, baju ni ada lining kat dalam..tapi die jahit baju ni macam takde lining...hm..so easy nak iron...tak rase berlapis-lapis pun...selalu aku beli baju siap dengan harga ratus-ratus pun lining tak macam ni..

Kalau ikutkan hati die, lagi grand kot baju ni die nak buat...

Aku je yang tak bagi...takut nak berfesyen sangat...ngehehehe....

So, die menerima tempahan untuk buat kemeja, seluar jugak..customer die ramai tempah baju untuk dinner...

Aku nak bagi link ke FB die pun, die tak banyak display baju-baju buatan die kat situ...

Tapi, kalau nak tanye-tanye die boleh la klik sini..

Untuk info, next year, dia akan bukak butik..dan akan branding nama dia..so, next year mungkin harga dah lain kan...dan sekarang ni pun die dah ada seorang pembantu..tak cukup tangan katenye..

p/s : kalau nak harga baik punye dari die, sebut nama aku ye.. ^_^ mesti dapat disc...

10 comments:

  1. olor comeynye baju..secomey tuan;)
    nanti boley la tempah kt mmber tu..
    dier dok mne ek??;)

    ReplyDelete
  2. hoho..selayang ek..boleh la singgah otw balik kuantan;) dh add dh fb dier..hihi;p TQ 4 info:)

    ReplyDelete
  3. hihi..seru name cik may, komfem ade disc cket.. ;)

    ReplyDelete
  4. cantek..simple..mesti selesa pakai kan

    ReplyDelete
  5. mmg tengah carik tailor nieH...
    nanti kite usha ye

    ReplyDelete
  6. lawalah baju nih, colour dia yna plg suker, hihihi

    ReplyDelete
  7. serius lining dia cantik? kalau macam tu, nak try gak mtk dia jahit kan baju nikah boleh? range price dia macam mane? ofis tak boleh bukak fb la plak ni~

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page