Pink Diamond

21 May 2012

Kek batik siap!!

Hihi..dalam entry semalam kan ada mention kek batik under progress dlm peti..ari ni nak tunjuk la kek batik tu sebab de progress was done!hihi..gelak-gelak..gembire sgt konon...padahal budak tecik pun pandai buat kek batik ni..miahahaha....meh tengok..ok x?



Habis sebungkus biskut meri sebungkus..siap tabur cokelat cair lagi semalam sebagai the end sebelum masuk peti..

Cokelat cair??sebenarnye pakai milo je..setengah cawan milo,setengah cawan susu pekat,2 sudu marjerin & sedikit air panas yang digaul di atas api..jadi la cokelat cair .hihihi..lepas tu campur dengan biskut meri yang dipatahkan...masuk dalam peti..done!

betul tak aku ckp budak tecik pun boleh buat?hihi....

update!!sebelum masuk peti , sapukan majerin di sekeliling loyang atau tuppaware tu.utk elakkan cokelat melekat-lekat masa nak potong kek nanti.then padatkan biskut & cokelat tu...aku semalam gune plastik..dan tekan-tekan guna tangan..boleh jugak nak gune senduk nasik..

posted from Bloggeroid

15 comments:

  1. haha mmg simple, tp kalau malas payah jgk! :P

    *lupe! eh bak meh alamat KL nk pos kad..ke nk post kt alamat pahang?

    ReplyDelete
  2. peberet ni!!! sedap tul nampaknya...

    ReplyDelete
  3. ahahaha..sumpah saya baru tau macam ni cara buatnya...thanks sharing k...hehehe...

    ReplyDelete
  4. nyum nyum sedapnya .. eh betul ke buat kek batik senang cmtu ? nk try jgk lah ..hihi

    ReplyDelete
  5. pergh!!!!!!! terbaik!!! tolong pos kepada saya ye!!! hehehehe

    ReplyDelete
  6. CM ..hihi pastu .. dah siap tu letak dalam peti ais tempat biasa ke tempat beku?

    ReplyDelete
  7. peberet cikwan tu.. ;)sedap2..

    ReplyDelete
  8. dah lama tak buat kek ni..
    dulu kalau buat je memang bil api naik melambung sebab maisara asyik buka peti sejuk..
    selagi tak habis selagi tu la dok ulang..

    ReplyDelete
  9. dah lama x buat sendiri, asyik beli je -.-

    ReplyDelete
  10. Haritu buat , ikut resepi google... Xmo keras2 pun.. Cair agaknyer,. Terus patah hati nk buat lg... Hihikk

    ReplyDelete
  11. nampak sedap laaa...
    htr lah sket kat makneng..

    pasal bio ever tuh, cikmay nak guna utk apa?
    tgk keperluan jugalah dl..
    sbb br mlm td makneng dpt call, dia dah beli br nak tanya sesuai x utk hilangkan jerawat.

    makneng tanya nape xtanya org yg jual tuh?
    org yg jual tuh xjwb call or msg dia..
    kesian dia tau..
    cikmay call/sms wana kalau nak tahu detail pasal bioever tuh..nanti wana terangkan..kalau dok kat area putrajaya, blh kite jumpa terus jer..

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page