Pink Diamond

21 May 2012

Ayam paprik selamat masuk perot!

Menu dinner adalah sayur paprik campur dengan ayam..nak feeling-feeling macam makan kat kedai,isi ayam tu aku potong nipis..tapi banyak..ngehihihihi..

Bahan-bahan tu dah ready dalam 1 packaging...aku beli siap di tesco.dah ade bawang besar 1 biji,bawang putih 3 biji,lada kecik 3 pcs,serai 1 btg,daun limau 3 helai dan sayur yang dah siap potong macam kacang panjang,kobis,lobak,tomato..aku cume tambah ayam dan hirisan halia..

Senang nak masak kan beli yang dah siap paking macam ni?hihi..hasilnye pun sedap..ops!puji diri sendiri pulak...:)

Ps:hari-hari entry masak-memasak kan..dulu hari-hari entry persediaan kawen..tak lama g nama blog ni kene tambah dapur di depan..jadi 'DAPUR CIK MAY'..hehehe...
posted from Bloggeroid

15 comments:

  1. Adoiii, kan dah t'liur... Haha

    ReplyDelete
  2. dapur cik may??
    ok jugak tu..
    lepas tu bila ada anak cerita pasal anak pulak..tukar lagi..
    anak cik may..
    heheheh

    ReplyDelete
  3. tuh la... nampak perubahan dlm blog neh....skrg penuh gan resepi2 n lauk2 jerk....sy nih suke masak2 gak.... so, mmg akan bace blog nih kalau akak post psl mkanan....siap terliur2 hahahaha

    p/s : nnti dah ade beby...cite psl beby plak k :)

    ReplyDelete
  4. terliur tengok paprik tu..:D

    ReplyDelete
  5. hihihi .. xpe janji gud sharing :)
    sedapnyaaa ..

    tq ye CM info tuk kek batik tu :)

    ReplyDelete
  6. wah ade ek jual packaging macam tu? senang keje kan!

    oh, ayam paprik menu fav wina!

    ReplyDelete
  7. hahahaha...saya pun suka entry masakan..bukan ape kekadang saya gaj yg refer balik...kekeke...dah kawin kate semangat masak nye lebih...ye tak?ekekekeke

    ReplyDelete
  8. Same la kite.. Bl msk n nk mkn, slalu feeling2 mkn kat kedai nyer.. Haha...

    Taw xpe, pas kawen nih dah xtaw nk letak entry ape slain mknn... ;p

    ReplyDelete
  9. lepas ni entri pasal persiapan baby...lps tu breastfeed..hahahaha

    ReplyDelete
  10. semalam nak buat tp bahan tak cukup . hihihi , lupa beli . sat g dh siap , harus la post kan :p

    ReplyDelete
  11. Wah rajin sungguh cik may.. lepas ni entry persiapan baby plak.. hehehehe

    ReplyDelete
  12. cikmay..
    better tahu dl lah apa kegunaan bioever tuhh..
    krim tuh agak mahal..
    makneng jual rm220 include postage..
    tp makneng akan tanya detail customer nak guna untuk apa

    xnak customer salah guna.

    ReplyDelete
  13. kak pun kalau ah terlebih malas,beli aje yg packing tu..mudahkan

    bukan cik may lagi tau..dah boleh ubah dah tu..PUAN MAY.

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum May...sedap nyer nyummmmmmy...:)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page