Pink Diamond

4 May 2012

Gambar Kawen Atas Permintaan MunnaFendi

Atas permintaan blogger Mun, aku tepek kan gambar lagi..di saat aku masih bertenaga untuk bergambar..hari tu aku tepek 3 keping dah...die kata nak tengok lagi..
 
Nah!!!! amekaw..aku copy sikit dari gambar yang di tag oleh cameremen..
 
Ni time nikah kat masjid..aku dikelilingi adik-beradik tiri aku.dan ibu tiri kat sebelah kiri aku..belakang aku tu pulak kakak aku the only one in the world..yg pakai selendang rambut bersepah tu..ngehehe..sama tak muke kitorang?.
 
Baju nikah yang dijahit oleh kawan aku..Zach Collection Zack Hussin..
Entry pasal Zack ada kat sini dan sini...
 
Tudung kerawang untuk nikah tu aku sewa dari Reen Bridal..sebab aku tak nak pakai tudung yang berawning keras dan panjang untuk nikah..mujur terjumpa tudng kerawang tu kat fb dia..terus inbox die..total sewe set tudung kerawang tu RM30 je..tidak termasuk veil...veil tu dari Mak Andam je..die kata ada veil yang sepadan dengan baju nikah aku.. 
 

Baju bersanding yang dijahit khas untuk aku pakai..jadi insan pertama la kan..baju ni siap seminggu sebelum nikah..bolehh??lagi 2 hari nak sanding baru gi fitting.size badan dah bagi awal-awal lagi kat die..

so, die jahit baju tu terus ikut size aku..bile aku datang lagi 2 hari nak nikah tu cume fitting je..tapi aku berpuas hati dengan kualiti kerja Mak Andam aku..

I got free fresh flower..hehe.terima kasih Deqwan a.k.a Mak andam aku yang memenuhi permintaan aku untuk menggunakan bunga tangan yang berjuntai ke bawah..

Yang paling penting, aku memang suka mekap dari Mak Andam aku..especially time nikah..meh tengok close up muka aku time tuh kat sini..

Untuk outdoor masa kenduri belah aku ari tu, kitorang g cari kat bersemak dan nampak langit..konon ala-ala outdoor di bumi yang hijau..macam angkasawan  negara kita yang ambik gambar kat Broga Hill.aku amik gambar kat lalang-lalang area kampung je..hehe..tak kuasa aku nak panjat Broga Hill lagi dengan baju sarat-ketat ni.

Ni pulak time bertandang kat Felda Chini..Mereka ni opismate my hubby..datang jauh dari KL..ade terselit bloger Sizuka kat situ...yang pakai baju kebaye itam tu..hehe..cun kan?single lagi tu..hikhikhik..

TQ for coming ye Sizuka..

Untuk majlis bertandang pun aku masih mengekalkan  mekap dan persalinan dari Mak Andam yang aku ambik untuk kenduri belah aku hari tu..pelamin je amik terus dari kampung incek suami...
Untuk outdoor belah laki, gi kat Tasik Chini..dekat dengan umah mertuaku..hehe..
ops!kantoi perut muncit!hihihi...

Hah!!untuk cameramen pulak..amik terus direct dari Dalina World!!
.
.
.
.

Cukup la tu kot kan ?..ko ni Mun..tak kan nak suh aku tepek gambar kawen semaksima mungkin..hehe...nanti ada yang kate aku mencari publisiti murahan...

NO NO NO okei..haha...

p/s: gambar tak boleh nak resize pulak..sebab copy paste je..hehe..jangan muntah tengok muke aku penuh dalam entry ni..sekian..

23 comments:

  1. terkenang plak zaman jd raja sehari 3 thn lepas...hehe

    ReplyDelete
  2. color tema kita sama la..yellow & purple

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum May...cantik2...tahniah2 May dah selamat bergelar isteri yer moga jodoh kekal hingga hujung nyawa...:)

    ReplyDelete
  4. thx eh masuk kan picha kawen may kt sini..dpt jgk tgk may kawen :))

    ReplyDelete
  5. hehehe xde la muntah wey... =D

    cantik tudung kerawang tu, jap lg aku nk usha2 kejap kat reen bridal..kot ada yg sesuwei =)

    baju kuning pun cantik, baju purple cantik! pelamin pun cantik! wwallllaahh

    nak tgk lagi lagi dan lagi!

    ReplyDelete
  6. baju semua cantik-cantik la....akak pun cantik..:) tengok-tengok, "laaa..dah habis ke gambar.." tak cukup banyak ni..hehe

    ReplyDelete
  7. mekap cantik... baju cantik... pelamin pun cantik... semuanya nampak cantik... yg penting, pengantin pun nampak cantik... tahniah sekali lagi...

    p/s : suka tengok tudung kerawang utk akad nikah tu... cantik sangat...

    ReplyDelete
  8. cantik may.. Cantik baju kuning tu.. suka sangat..

    Sama sama kasih.. ;)

    ReplyDelete
  9. sweetnyerrr....

    masa nikah tu mmg mabeles..=)

    ReplyDelete
  10. sume cantik...suke..=)
    moga kekal bahagia ke akhir hayat ye dear...AMINN

    ReplyDelete
  11. may cntik n banyaknyeee baju may!!!..hik3

    ReplyDelete
  12. congrats sis!chantek2 semuanya:)

    ReplyDelete
  13. gambar kast skali tu mmg terbaik!

    ReplyDelete
  14. mekap may memang cantik ok!

    ReplyDelete
  15. cntiknye..sy suke baju pengntin warna kuning tu..cntik sngt..design pon menarik..

    ReplyDelete
  16. Cantiknyaa.. Selamat Pengantin Baru.. Moga kekal hinggak ke hujung nyawa.. Amin

    ReplyDelete
  17. Salam May...pcl dah tgk gambar2, mmg segak dan anggun pasangan pengantin, sekalung tahniah dan ucapan Selamat Pangantin Baru semoga berkekalan hingga akhir hayat..aminn.

    ReplyDelete
  18. Rasa nye masih belum terlambat nk bagi ucapan Selamat Pengantin Baru dekat Cik May kan...walaupn mmg dah terlambat kankan... ^^ Semoga Cik May Bahgia ke Akhir Hyat n cepat2 menimang baby yg comey mcam Cik May...

    Suke tgk akk pki baju kuning tuuu... Sweeet Muweettt sgt2 tau... dan Akk nampak cantek. Ttibe rase tak sabar nak kawen jugak. Hehe! :)

    ReplyDelete
  19. serious suka baju nikah n sanding.. cantikk...

    ReplyDelete
  20. seyesly cantek gambar2 kat atas.. ^_^

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page