3 September 2012

This is best brooooo

Assalamualaikum...

Baru sempat nak buat karangan untuk entry hari ini..sebelum aku melelapkan mate...hihihi...

Seperti yang di war war kan hari tu,aku balik kampung suami untuk menghadiri wedding sepupunye dan beraye di umh sanak saudara dia kat sana..tapi gambar kawen aku tak amik.hihi..

Tak nak cite pasal wedding tu.tapi nak cite betape bestnye balik kampung tu dapat petik mangga lemak yang mude..pergh..terbaek..

Tak payah pakai galah..buah semua boleh capai dengan tangan je..buah jambu madu tu aku beli kat tepi jalan tanjong karang je..tak jumpe pokok jambu nak petik..

Name je jambu madu.tapi tak manis pun..mujur mak sedare si suami bagi 'colek' homemade..mak sedare die jual dengan harge rm4.50 sebekas...


Sedap..patutla mak sedare die cakap ramai orang beli dengan die..kire 1 hari tu habisla jambu sekilo tu dicolek oleh aku dan suami bile dah balik kl..

aku tengok,laki aku makan jambu dengan colek tu dah mengalahkan aku yang ngandung!siap suruh aku potong jambu lagi die nak makan.

Sebelum masuk highway LATAR,  singgah kat kedai Cendol Bakar..

p/s:sape yang berdekatan kawasan tanjong karang,boleh la dapatkan 'colek' tu di area parit 2 1/2..hihiii..
posted from Bloggeroid

8 comments:

  1. amboi,, bakal ibu sorang ni,, kemain lagi ye,, hehe,,, memang sume bakal ibu akan suka makan benda masam ek?

    ReplyDelete
  2. adeh..sodapnye..bese beli kuah rojak Mak Bee jer.tp pun mmg terangkat abis.huhu

    ReplyDelete
  3. sedapnya..terliur tgk mangga 2..
    suami may yg mengidam kot hehehe

    ReplyDelete
  4. memg tingin sgt nie, tgh mencari kat mana yg best

    ReplyDelete
  5. uiiihhh sedapnyer...

    ni sapa yg mengidam?? may ke wan??

    ReplyDelete
  6. awwww.. lepas tgk gambar tu, saya pulak yang jadi mengidam ni..hadoi

    ReplyDelete
  7. wah... terbaek
    mana nak cari nih :p

    ReplyDelete
  8. sempat pomot lg tu..ko ni sesuai buat advertorial post la..hihi

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page