29 September 2012

Perlu ke balas komen di setiap entry??


Harap maaf dengan tajuk entry hari ni.....hanya nak tengok pendapat korang semua je...biasanya di setiap entry, akan ada komen menyusul dari kawan-kawan bloger yang lain.ada yang bagi pendapat, ada yang bertanya, ada yang gelak je..tak kisah la...

Persoalannya, perlu ke membalas semula komen-komen tersebut??kalau ANDA bagaimana??

Kalau aku, biasanya memang aku tak kan balas komen tu kat entry aku...aku akan pegi kat blog yang komen @ bertanye tu..then, aku bace entry die..kemudian bagi komen kat entry bloger tersebut dan kat bawah sikit tu aku akan jawabla sekiranya die ada bertanya kat entry aku sebelum tu..

Dan biasanya jugak, aku tidak akan follow up balik jawapan kat blog itu kalau aku tinggalkan komen berbentuk soalan atau bukan soalan dekat entry seseorang bloger tu..sebab?jawapannye seperti di atas..hehe..

oh..apekah aku melalut ini..sebenarnye entry ni lebih kepada bertanya pendapat...pendapat aku adalah seperti di atas tu la..

Then..aku LOST idea di sini...aku pun nak ke Lost World Tambun jap lagi.tinggalkan komen anda di sini..eceh..macam pesanan suara pulak..kikiki.

Hepi Holiday!!!

15 comments:

  1. Kak Zan pun macan MAY jugak,kalau komen tu perlukan jawapan atau penjelasan KZ akan jawab di blog pengunjung berkenaan....
    kalau macam KZ pengomen nya ada sorang dua,boleylah balas komen tu...kalu cam kakzakie..jenuhler..pengomen dia..mak aiii..berpuluh-puluh-puluh.

    ReplyDelete
  2. same la kita,,, pengomen tu bukannya tahu pun kalu kita reply kat blog kita,, tapi sekarang,, kalau boring,, reply jugak :D

    ReplyDelete
  3. kalo saya tak perlu sangat menjawab dalam entry sendiri...pasang fungsi reply to comment sekadar bg ada jerr...

    better macam awak tulis, kalo ada pertanya pergi ke blog org yg bertanya, jawab dan komen entry beliau...

    ini lebih merangsang utk tarik reader..hehehe
    my opinion je la...

    ReplyDelete
  4. umm..pade pandangan kina..
    kita balas kat komen kita hanya untuk tunjukkan yang kita selalu update..nanti blogger lain akan selalu sinngah kat blog kita...:)
    n kina juga akan balas kunjungan ke blog2 pengomen..n balas komen...same macam akak buat:)

    ReplyDelete
  5. amboi nak pi mandi manda ke??? take care ye! :)


    tgk masa, tgk apa yg ditanya..klau komen setakat 'haha~' nak reply ape?

    ReplyDelete
  6. yes, samelahn kite.. tak suke reply komen kat entri sendiri. lebih suke kunjung atau reply kat blog org tu semula :)

    ReplyDelete
  7. kalau sempat ecah slaluya balas je.huhuh.tapi kalau xsmpt tpksa redha.:P

    ReplyDelete
  8. errr. tak. sebab berdasarkan pengalaman, takde siapa pon follow up jawapan kita.

    tapi...kalau interesting, apa salahnya jawab komen tu dgn buat posting khas utk kawan blogger. selain menjawab soalan, dapat jugak promo blog kawan pada kawan2 yg lain.

    mungkin itu lebih bermakna:)

    ReplyDelete
  9. terpulang pada keselesaan setiap blogger samada dia nak komen di blog sendiri atau mengunjungi blog orang tu semula..macam saya, saya akan kunjungi blog orang tu semula. dalam masa yang sama, bukan ke itu juga sebagai tanda menghargai mereka yang susah payah masuk blog kita da tinggalkan komen..

    ReplyDelete
  10. setuju dik

    hurmmm pada akk salah satu sebab kenapa kalau ada org bertanya akk gi balas pertanyaan dia di komen dia .. sbbnya dia akan tgk dah entry yg dia bertanyakan soalan tuu .. sbb yelahh kita nie banyak kerja kan ..

    selalunya kita tanye soalan kita dah lupa , nak tgk balik entry musti dah lupa juga

    soo cara paling sesuai yg akak buat , akak jawab di entry org yg bertanya tuu kan kan kan ;))

    ReplyDelete
  11. setuju dik

    hurmmm pada akk salah satu sebab kenapa kalau ada org bertanya akk gi balas pertanyaan dia di komen dia .. sbbnya dia akan tgk dah entry yg dia bertanyakan soalan tuu .. sbb yelahh kita nie banyak kerja kan ..

    selalunya kita tanye soalan kita dah lupa , nak tgk balik entry musti dah lupa juga

    soo cara paling sesuai yg akak buat , akak jawab di entry org yg bertanya tuu kan kan kan ;))

    ReplyDelete
  12. Akk pun sama, tak balas komen cuma balas kunjungan dan komen kat blog dia je....

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum May...yer betul tu setiap org ada cara mereka sendirikan bagi mama pun x balas komen tu tapi pi terus ke blog dia n tinggalkan komen kat n3 mereka...:)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page