Pink Diamond

19 September 2012

Solat laju sepantas kilat

Assalamualaikum...

Nak tanye korang-korang..pernah tengok orang solat sepantas kilat??wihihi...hari ni aku ternampak pulak kejadian itu...

Kejadian waktu aku solat di surau...aku peratikan cik akak yang memang cute mukenye..punye laju die solat...aku anggarkan kelajuan bacaan die tu,kalau aku tengah bace al-fatihah,die dah sampai part rukuk!!

Orang sebelah die yang solat lagi awal dari die baru je 2 rakaat..die da bagi salam..

Tapi,doa panjang/perlahan pulak!orang sebelah die dah bagi salam,die tak siap g bace doa...

Err..entry ni bukan nak cakap orang tu bagus ke tak..baik ke tak..alim ke tak..atau...nak pertikaikan solatnye itu diterima atau tak..cume aku berpikir,macamne die bace surah-surah pendek dengan begitu pantas...seperti kilat..

Renung-renungkan..:)

posted from Bloggeroid

7 comments:

  1. Pernah tengok gak tapi kat surau uni. yang solat mcm tu pulak bkn msian.mungkin dari Iran (tengok gaya muka). Pernah baca kalau yang fahaman syiah mmg solat sgt laju.

    ReplyDelete
  2. err..pelik ni.. tang doa lama pulak

    ReplyDelete
  3. pernah nampak, macam rushing je kan? ade lah tu dikejarnyaaa.

    ReplyDelete
  4. mase kecik2 slalu buat .sbb nak kencing lah . nak main lah . haha

    ReplyDelete
  5. pernah nmpk, tp pk yg positifla..mungkin dia cuma baca yg wajib..mcm yg sunat spt surah2 tue dia xbaca, cuma baca fatihah..pas2 mayb masa rukuk/sujud dia xbaca smpai 3 kali..cuma sekali shj..

    ReplyDelete
  6. mmg ad je kat opis cni...kat tmpt lain pon ad gak klo solat kat surau awam..mmg pelik gk bile tgk..kite x habis lagi al-fatihah tp dia dh sujud da..da la xde tomakninah..xtahu la nak kata sah ke tak,tp klo ikut rukun kne ad tomakninah kn?so phm2 sndiri la

    ReplyDelete
  7. pernah nmpk tp budak2 la yg solat gitu..org dewasa tak pernah lagi..kalau budak normal la kan..ada la tu yg dorang nk kejar..

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page