Pink Diamond

22 September 2012

Surat tahun 1999 ditemui kembali

Assalamualaikum...

Ni bukan kisah surat cinta ke ape..dulu mase 1999-2003,henpon ni hanye orang kaye banyak duit je boleh pakai.masa tu zaman henpon sebesar penumbuk lesung batu..kan..kan..kan...aku yang dari family biasa-biasa je ni memang takdela pakai henpon..

Al-kisah...Aku ni dari umor 13 memang duduk hostel...duduk hostel berlainan daerah dengan bff aku masa darjah 6...bff aku name hanis..yang kat link blog aku tu, "mayandhanis.blogspot" tu name die lah..die duduk asrama kat Rompin..aku pulak asrama di Pekan..so,tiap-tiap bulan tu mesti berbalas surat..hihi...

Bile aku bace balik,nak gelak pun ada..cite yang dikongsi mesti perkembangan kat sekolah..result pekse la..budak yang kene pukul dengan warden la...

Adei...ade surat yang dah berlobang jugak..tu surat yang takde envelope la tu..zaman cinte monyet..ada secret admirer..kihkihkih..

Aku kumpul semua surat tu dalam 1 box..rupenye banyak gile!!

Paling banyak surat dari bff dan kakak angkat..tak larat nak bace semua..tapi semua dalam keadaan elok lagi..besday kad dari akak angkat pun ada..dulu-dulu kad handmade je..jimattt....

Ni akak angkat masa aku form 4..ntah ke mane beliau sekarang...

Kad raye dari laki aku pun ada!!!haha....taraaaa....

Ni kad raye kedua die bagi aku..masa ni dah form 3 kot..kad raye 1st die bagi ade gambar katak.masa kad 1st tu aku form 2..penuh misteri sebab die tak letak name pengirim pun..saspen tau dapat kad rindu-rindu..hakhakhak..

Surat-surat dan kad raye ni tak kan aku buang..sebab..zaman sekarang ni orang memang dah tak hantar surat dan kad raye bagai...so,ni la kenangan yang mungkin susah nak dapat balik kan??mane nak jumpe dah surat dengan stem 20sen!!ko hade?hihi...:)

posted from Bloggeroid

8 comments:

  1. semua tu dah tinggal kenangan je sekarang kan??

    ReplyDelete
  2. bila baca balik benda kita buat dulu2,rasa kelakar yg amat,but itulah kenangan :)

    ReplyDelete
  3. amboi . jmpa kat bawah katil la neh kan? haha

    ReplyDelete
  4. fuhh...byknya surat? rajinnya may simpan seme tue

    ReplyDelete
  5. Ambooi kenangan yang manis ni.

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page