18 September 2012

Rambutan kuning bersame limau bali

Assalamualaikum...

Hepi malaysia day..hihi..baru nak wish yerrr...malaysia day ari tu aku balik kampung..biasela...sementara ibu bapa masih ada,ke kampung la kite bercuti ye..

Mase kat umah mak aku, dia dah reserved kan buah rambutan dengan limau bali.tak bagi orang petik sampai aku balik sane..hihi..


Rambutan kuning..sedap..nyummy..sementara pokok rambutan lain sedang berbunga,satu-satunya pokok rambutan kuning ni dah mengeluarkan hasilnye..

nanti masa pokok lain dah berbuah,aku dah tak lalu nak makan sebab banyak sangat..orang mintak pun bagi je free..lepas tu aku bawak gi opis la jamu kawan-kawan makan rambutan free!

Lepas tu mak suruh menantu die a.k.a laki aku petik limau bali kat pokok..untuk aku jugak tu..wihihi..tq mak ku sayang..

Memang kepuasan la makan buah kat rumah..

Pagi ahad pulak baru gerak gi umah mertua aku..bawak bekal buah sikit dari mak aku...

Dengan rambutan...lupe nak snap gambar rambutan tuh..hihi..

Bile nak balik kl ari isnin (malam tadi) ,mak mertua bekalkan buah salak yang die petik kat belakang umah pulak...

Separuh dari buah salak yang aku bawak balik tu dah pun dijamu untuk budak opis aku..nak harapkan kami berdua,memang tak habis-habisla buah tu..dari buang,baik jamu orang kl makan kan..

Macam-macam aksi budak kl makan buah salak ni..cium buah tu dulu la..pandang buah tu macam alien pun ade..hadeii..

P/s:ada yang tak penah makan buah salak jugak kat sini????meh datang umah rasa sebijik.hihi

posted from Bloggeroid

8 comments:

  1. adoyai..sodapnye la nmpk limau bali itu...hukhukhuk

    ReplyDelete
  2. ssedapnye...sy suke rambutan kuning...

    ReplyDelete
  3. hahaha org key ell ni memang nampak bnda pelik2 ckit mula la buat muka mcm nmpk alien! (aku ckp laki aku tu ehhh)

    ReplyDelete
  4. ala..tak kuar gambar la pulok..

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page