Pink Diamond

26 September 2012

Pinggang belakang cedera parah kah

Assalamualaikum...

Sekarang usia kandungan sudah pun 4 bulan lebih...mabuk-mabuk ting tong pun dah berkurangan...kadang-kadang je pening lalat...tekak masih mual.macam tak selera nak makan.tapi,bile makan,habis sepinggan!!tu macam tak selera makan tu.kalau selera terbuka entah berape pinggan boleh habis!hihihi...

Tapi,sekarang ni sangat sakit pinggang belakang..bile nak baring pun slow-slow je..bile nak bangun dari tempat baring lagi lah sakit!kalau baring pun tak boleh dah atas lantai..rasa tulang pinggul & punggung terus ke lantai..walaupun aku ni bukan kategori kurus kering!

die punye sakit tu ya ampun...sampai mulut aku ni berbunyik 'adeh deh deh...' nak berdiri..macam orang tua pulak..

Nak kate peyut beso,semue budak opis kate peyut aku ni tak macam peyut orang dah pegnen 4 bulan..comel selim gitu...yang paling kembang kuncut lobang idong ni,bile peminat aku di pejabat tu (masa aku bujang dulu la..dah tak bujang ni takdo la peminat) tergezut aku dah pegnen 4 bulan..die sebok tanye aku dah berisi belum..dah berisi belum..padahal aku dah berisi 4 bulan ni lagi nak tanye bile nak berisi..

Eh..macam out of topic pulak..kikiki..nak tanye la mereka yang ada experience ngandong..sakit pinggang ni normal ke?nurse kate normal sebab tulang tengah mengembang..dan sebenarnye segala-galanye mengembang.

posted from Bloggeroid

13 comments:

  1. hehehe... xkan sampai parah kot... btw, jg diri n kshtn leklok...

    tq, for d feedback td, atie nak tmpah n nak yang home made punye... hehe. macam2 kan... thanks ya...

    ReplyDelete
  2. Bila dh deliver nti, rasa parah tu tiba2 hilang

    ReplyDelete
  3. rasanya tu memang selalu dialami orang mengandung kot.hehe.. rasanya lah.. saya main teka je.

    ReplyDelete
  4. doodle akak leyh pilih kat sini
    http://wwwmarina-arina.blogspot.com/p/freebies.html
    mama ariana punye blog..:)
    n akak chini kan..saye dok pekan..

    ReplyDelete
  5. rasanya normal sbb setakat nieh member yang peknen semuanya sakit pinggang.

    tapi takpe...rajin2kan berjalan, katanya itu ubat utk sakit2 waktu peknen.

    jaga kesihatan k:)

    ReplyDelete
  6. normal kot, dulu masa 1st pregnant, bila kandungan dh nak masuk 20w, memg sakit pinggang selalu, xleh duk atas kusi lama, tue pun kena alas dgn bantal kecil. pernah jgk tnya bidan, dia kata itu pembawakan budak2, kdg2 smpai baby lahir baru ilang sakit pinggang tue

    ReplyDelete
  7. xpenah ngndung,..xtau la..cam ni upenye bile ngndung nnti ye

    ReplyDelete
  8. makin takut nak kawin jadinya,, uwaaaaaaa

    ReplyDelete
  9. may..doktor saya pernah kata..tu simptom kurang kalsium..make sure awak minum susu at least 2 gelas sehari..dan take calcium tablet yg dibekalkan..so that total calcium intake ada 1000mg..

    ReplyDelete
  10. better kalau minum susu 2 gelas dan makan calcium tablet..2 gelas susu je tak cukup 1000mg calcium..so top up sikit ngan calcium tablet..

    better cari calcium magnesium rather than makan calcium lactate..calcium lactate lagi susah nak menyerap.. ni personally yg saya makan la..sbb pregnant dulu makan calcium lactate tak berkesan pun..bila makan calcium magnesium baru ok..tapi lain org lain..so cuba lah dulu..

    ReplyDelete
  11. saya pun tak tahu sebab takde pengalaman..hihi...apa pun semoga akak and baby sihat sahaj..:)

    ReplyDelete
  12. may,
    rasanya vitalea tu iron..kalau tak silap shaklee punya product yg osteomatrix utk calcium+magnesium.. kena tanya pengedar shaklee la pasal ni..

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page