Assalamualaikum...
Biasa tak beli jagung manis masa nak tengok wayang,jalan kat mall,takpun kat pasar malam?mesti dah biasa kan...kan..
Baru ni aku mintak si suami beli jagung untuk buat jagung rebus yang manis kat umah..hari-hari aku buat..buat sikit-sikit je.sebagai pemanis dan alas perut untuk si suami tunggu aku masak dinner.
Kalau tak buat hari-hari,nanti ke bakul sampah la jawabnye jagung sebungkus tu..
Aku buat jagung manis tu macam kat kedai..letak susu cair,garam sikit dengan butter..aku kukus jagung tu atas pengukus periuk nasik..
Terlebih susu tu.hihi...
Tapi,musykil la..kenape tak sedap macam kat kedai??kalau beli kat kedai bukan main sedap g..ke bahan aku tak cukup kawwww???
Meh share cara korang..
Biasa tak beli jagung manis masa nak tengok wayang,jalan kat mall,takpun kat pasar malam?mesti dah biasa kan...kan..
Baru ni aku mintak si suami beli jagung untuk buat jagung rebus yang manis kat umah..hari-hari aku buat..buat sikit-sikit je.sebagai pemanis dan alas perut untuk si suami tunggu aku masak dinner.
Kalau tak buat hari-hari,nanti ke bakul sampah la jawabnye jagung sebungkus tu..
Aku buat jagung manis tu macam kat kedai..letak susu cair,garam sikit dengan butter..aku kukus jagung tu atas pengukus periuk nasik..
Terlebih susu tu.hihi...
Tapi,musykil la..kenape tak sedap macam kat kedai??kalau beli kat kedai bukan main sedap g..ke bahan aku tak cukup kawwww???
Meh share cara korang..
posted from Bloggeroid
guna planta,, he3..xpun, campur susu pekatngan susu cair
ReplyDeletesedapnye..xpnh wt sndri..mmg beli je..hihi
ReplyDeleteade secret recipe kot kat kedai tu... hehehe... atie xpenah g buat sndri kat rumah... kalo teringin nk mkn beli yang dalam tin ligo tu je... hehe
ReplyDeleteeh...xpnh rasa yg ada campur susu...
ReplyDeleteisy...mesti cuba ni
aha..dia letak apa..aha..hahaha..
ReplyDeletesaya ingat letak butter dgn garam je.. tak tau dia letak susu.. hihi.. tau makan je!
btullah dah resepinya..buat sendiri mkn sendiri..cuba suruh suami buat...mana tau sedappp.
ReplyDeleteselalu kalo wat letak garam halus + planta + susu pekat...jadi!
ReplyDeletehehehe..mun tahu mkan je..buat xreti..
ReplyDeleterajinnya Cik May :)
ReplyDeleterajinnya awk buat sindri..kita sll beli ajer..:)
ReplyDeletehehhe sng ja akak ;-)..klu blk sllu tlg mk jual...tmbh mntega cikit,susu,grm..klu nk mnis blh ltk sus pkat..
ReplyDeleteRajinnya mak yung nih. Tak pernah buat sendiri >_<.
ReplyDeletep/s:Member akk yg keja spnb dulu nama dia Nur Faizah Sabarudin. Kenal ker?
ko mmg rajin...hihi
ReplyDeleteaku rasa tu je la kot bhnnya...xpun butter tu ada cmpur bhn2 rhsia x? jeng jeng jeng...