5 September 2012

Pagi-pagi bontot kete kene cium dengan honda

Hari ni bangun macam awal dari biasa...konon malas la nak bermalas-malasan atas katil..nak terus pi mandi je...bile tak bermalasan tu, maka siap pun terawal dari biasa.tuan badan siap awal, air untuk suami pun siap awal..hari ni pukul 725am dah keluar dari umah..mungkin boleh sampai opis dalam pukul 740am..tapi sebab insiden hari ni, aku sampai opis pukul 800am jugak macam kuar 730am dari umah..
 
Gi keje ikut jalan macam hari-hari gi opis..lalu Menara Perkeso , Jalan Ampang...tengah nak kuar simpang area Menara Perkeso tu, tibe-tibe BAMMMM!!kete terkedepan sikit...mujur masa tu kereta kami  tengah stop...aku pun pandang orang sebelah...pesal nye pulak la tibe-tibe dah macam kene langgar ni..
 
Untuk elak kesesakan lalu lintas, kereta dipandu terus ke tempat bas berhenti after exit persimpangan tu..kitorang pun keluar dari kereta...kereta Honda WVT yang agak baru tu pun berhenti depan kereta kitorang..pemandu tu cina..agak muda...
 
Die tengok kereta kitorang..terus husband tanye dia,macamane mau setel?aku tengok tangan cina tu dah terketar-ketar...
 
lepas tu husband mintak duit untuk repair bahagian belakang kereta yang kemik agak ke dalam tu sebab kalau report polis pun owner Honda tu kena saman...kereta Honda cina tu takde ape sangat..tapi Honda City kan bahagian depan tu muncung macam tajam sikit...so,sebab tu la skirt belakang kereta kami tu berlobang ke dalam kene cium..
 
Cina tu terus kuarkan wallet nak bagi duit...terketar-ketar tangan die...aku pun tegur.."jangan lah takut..husband saya tak pukul orang.." siap gelak-gelak lagi supaye die reda dari gemuruh...siyes aku kesian tengok keadaan die tu..lagipun kene langgar belakang yang ni tak seteruk eksiden hari tu..tersadai kereta dekat bengkel hampir setengah tahun..
 
Mujur la owner Honda tu tak macam owner teksi yang langgar kami hari tu..teksi tu dah la langgar belakang..lepas tu nak ajak bertumbuk pulak dekat tepi jalan..APTB!
 
 

16 comments:

  1. penah jadi macam ni.tapi motor yg langgar.abis belobang lampu kete

    ReplyDelete
  2. Patutlah siyes semacam jer Wan hari ni...

    ReplyDelete
  3. kadang-kadang tak perlu nak marah sangat kan..

    kene coolkan keadaan sebab masing2 sama2 tengah gelabah..

    bagusla kamu neh...

    ReplyDelete
  4. Perghhh...memang menggeletar may sbb langgar keta orang. Saya kena before raya aritu. Masih fobia sampai skang. Nasib owner keta yg saya langgar tu ok. Dah settled pon keta dia.

    Alahamdulillah may & hubby tak apa2.

    ReplyDelete
  5. fuhh..mujur cina tu tak byk songeh..
    mesti dia sedar mmg salah dia kan..?

    ReplyDelete
  6. makin hari takut untuk bawk kete makin hebat,, haiys,,

    ReplyDelete
  7. tng nye lah korang.kalau aku msti muka dh merah padam...hihi

    ReplyDelete
  8. eh.. yang kes pemandu teksi tu, dia pulak yang nak ajak bertumbuk?? apa kejadahnya???

    ReplyDelete
  9. cina selalu bertolak ansur. nasib takde jadi pape yg teruk .

    https://www.facebook.com/pages/Foxstrox-November/352625854816230

    ReplyDelete
  10. nasib baik boleh setel, kira ok jugakah orang tu nak juga dia ngaku salah dan bertangungjawap tak macam pemandu teksi tu kan..

    ReplyDelete
  11. sib bek cina tu nak bayar dan sibe bek may xde pape..syukurlah.

    ReplyDelete
  12. syukur semuanya selamat... tapi cuak jugaklah...

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum May...yer la dpt org yg bagus nak bayar atas apa yg berlaku memang bagus....hubby mama pun baru terkena pagi tadi x pasal2 kete langgar pintu kete mama nak undur x reti berhati2...:)

    ReplyDelete
  14. pagi2 lagi da kene... sabaq na. hee

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page