Pink Diamond

13 September 2012

Siyes waa touching giler dengan Teman Pengganti ni...

 
Lirik Lagu Teman Pengganti : Black ft Malique
 
 
Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama
Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka
Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah
*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti
Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami
Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna
Ulang *
Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri
Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti
Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti
 
p/s:taouching amat ari-ari aku pasang lagu ni..takde pulak vid nak publish di sini..sebab opis aku memang block youtube..korang download la sendiri kat youtube sambil menghayati lirik yang aku letak di sini...

10 comments:

  1. suke jugak dgn lagu ni :)

    http://juliajamaludin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. ala.kak tak ada masa nak dgr lagulah may..

    lirik dia mmg touching..kan

    ReplyDelete
  3. haishh rasa ketingglaan lgu2 kini..hehe

    ReplyDelete
  4. mmg lgu nih cm bhantu jer..sbb asik tngiang2 dlm tlinge nih..huhu

    ReplyDelete
  5. LAGU MAKSUDNYA MENDALAM BETULKAN.... LAGI² SUARA BLACK YG MEMANG SYAHDU TU ..

    ReplyDelete
  6. Samalah kita. Memula dgr dulu mcm tak best. Tapi bila lelama dgr...alamak, trus jatuh cinta.

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum may...wah best nyer...;)

    ReplyDelete
  8. lirik mmg touching tp x oenah dgr pun lagu ni..nk kena g utube ni

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page