Pink Diamond

3 January 2013

Selesai checkup 32 week

Assalamualaikum...


Hari ni da selesai checkup bagi 32 minggu..ari ni amik full day cuti..malas nak mintak halfday..sebab cuti tahun ni banyak..amboi..takburnye aku ye....hihi..


cuti tahun ni aku ada 25 hari...campur cuti forward last year 5 hari..total dah 30 hari..cuti besalin 2 bulan..hihi...mc x cek lagi ada berape hari untuk 2013..rasanye 20 hari jugak..comp bagi mc 14 hari pun aku tak pakai sangat.tapi cuti kene simpan jugak.tak boleh perabih awal awal.standby untuk anak.


Hm..pagi tadi sampai klinik pukul 11am..test air kencing ok...


Lepas tu timbang berat pulak..turun 500g..aiyoo..kenape ye...nurse cek rekod berat aku..mendatar je die cakap..sebab ari tu 65.1kg..lepas tu 65.5kg..tadi dah 65kg pulak..nurse suruh tambah berat lagi..


Lepas tu die bagi dengar degupan jantung bb..tapi die x bagitau pulak bilangan degupan tu...n cek kaki..belum bengkak kaki lagi katenye..aku pun rasa macam tu sebab tengok urat kaki timbul je..sandal pun tak ketat..1 sandal je aku pakai dari awal preggy..iaitu scholl...aku plak bukan jenis sandalholic.hihi..pakai 1 sampai ranap baru beli baru..


Then,amik HB...HB menten..tak turun dan tak naik macam 2 minggu lepas.tapi dari awal preggy HB aku memang 11 ke atas je..tak penah naik sampai 12@13..dapat maintain tu pun da okei what??hihi..


Lepas tu tanpe segan silu,terus nurse cocok bahu untuk kancing gigi..huhu...tapi kali ni feel relax ckit dari ari tu..tak sakit sangat..lenguh sikit je..


Nurse dah tukar..nurse ni tak macam nurse sebelum ni yang suke bagi ilmu pasal saat-saat hampir nak bersalin..aku pun takde mood nak tanye macam-macam sebab lapar dan tak selesa bb bergerak kuat sangat..mungkin die lapar jugak..masa tu aku pikir nak balik je..


Tapi,sebelum balik,singgah pejabat pos..huhu..


Korang dah gi pej pos??hihihihi...
posted from Bloggeroid

11 comments:

  1. singgah pejabat pos mau kua asb ke kak ? hehee *tu je yg kite terfikir. :D

    ReplyDelete
  2. pengalaman pregnant memang indah....semoga selamat bergelar ibu,,,

    ReplyDelete
  3. may dh 32w, tp kaki xbengkak lagi pun, sy nie baru nak masuk 28w dh bengkak dh sikit kaki..beza kandungan kita sebulan je kan..nti mesti byk perkara boleh kongsikan bersama nie

    ReplyDelete
  4. best la kaki lom bengkak lagi..kite bengkak x surut2 pon dri 5bulan aritu lagi huhu...

    **

    ReplyDelete
  5. wah... saya pulak rasa tak sabar nak tgk bayi tu lahir ke dunia.. hehehe

    ReplyDelete
  6. seronok tengok orang mengandong
    all the best ok

    ReplyDelete
  7. Br balik dr ASB ..kt ASB pun dorang bg keutamaan kt Ibu Mengandung ..bagus kan..

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum May...seronokkan jadi seorang ibu ni...:)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page