Pink Diamond

17 January 2013

Checkup 34 weeks

Assalamualaikum...

Hari ni appoimen lagi..rasa boring dah gi klinik.hihi...

Appoimen hari ni pukul 11..memang tak ramai patient.tapi servis menten lembab..

Aku siap bawak magazine lagi nak ilang boring..

Lepas tu main game lagi..hm..ntah pe yang dorg buat lame sangat..

Hasil checkup ari ni...

Test air kencing : normal
Berat : 66.8 kg.. Naik la 1.8kg...last 2week turun setengah kilo.
Tempoh hamil : 34w4d.
Ukuran perut : 32cm macam kecik sikit kan???
Kedudukan kepala baby : dah ke bawah
Bacaan jantung baby : normal 138 denyutan.
BP : agak tinggi..120/70..dah tak menten mcm sebelum ni..

Nurse tanye pening atau nak pitam tak.aku cakap takde.mungkin di sebabkan simptom susah nak tido malam sekarang ni..

Mood pun agak kureng..mata macam ngantok je..sempat singgah bank rakyat..simpan barang kemas di sana.lebih selamat dari simpan kat umah..tapi kene bayar upah la..besela..mane ada bende free kan..

Perut lapo..mate layu.... T_T

posted from Bloggeroid

10 comments:

  1. 34 weeks dah? tak lama lagi dah tu :)

    take care..

    ReplyDelete
  2. 120/70 is the normal BP...kira cun lah tu.....
    dapat 120/80 lagi bagos..perfect orang kata..

    sebelum ni bawah 120/70 ke?

    ReplyDelete
  3. 120/70 tue normal may...xde masalah kalo bp mcm tue..dh siap ke brg baby seme? update la sal brg baby pulak, suka tgk..

    ReplyDelete
  4. perghh may ringan ckit dri kite..sy 28w dh 68 kg hahha

    ReplyDelete
  5. makan banyak2 la..baru malam2 senang tidur..:)

    ReplyDelete
  6. tak sabar dah ni..tak lama lg kan..

    ReplyDelete
  7. btul..amat boring bila tnggu turn check up..nurse plk lmbtnye start wat keje..huhu..xlama lg ek nk bersalin..prut msti dh berat..hehe

    dila hb xteratur la..dh try mkn vitamin shaklee tp xblh msuk mlut trus muntah..skrg mnum esp je..ada cara lain x yg cpt skit nk naikkn slain kerang?xsuka mkn kerang..kot2 cik may tahu wlaupun bkn nurse.hehe;)

    ReplyDelete
  8. kena berehat secukupnya tu... takut nanti baby stress

    ReplyDelete
  9. aku tertarik bab simpan barang kemas tu...heeheee

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page