Pink Diamond

20 January 2013

Memang hangen kalau servis lembab macam ni

Assalamualaikum...

Baru ni,dinner kat luar..gerai biasa jek berdekatan dengan kawasan rumah..

Dah siap-siap makan,akak kedai tu lalu tepi meje aku gi amik order orang belakang.sambil die lalu tu,aku cakap kat die..

"kak..kire ye.."

akak tu cakap ok..lepas die setel ambik order,die lalu tepi meje aku.terus die g masak...aik..tak nak duet ke..aku mengomel-ngomel kat laki aku..

Lepas tu,lalu pulak pekerja kedai tu...die gi hantar air kat orang belakang...aku cakap g ayat yang same masa die lalu tepi meje aku..

"dik..kire ye.." masih dengan penuh budi bahasa..dia hangguk je..

Lepas die hantar air,menonong je die gi belakang.buat air lagik..lepas tu die g bungkus sambal kicap untuk bungkus bakso..die buat keje membungkus tu depan meje aku makan pulak tu..hati aku dah macam kene tekan-tekan je kesakitan..aku memang tak suke dok lame kat kedai..pikir nak balik je..

Muke aku dah berubah..hati dah panas..ikut hati aku nak balik je..memang tak nak dah datang kedai ni..

Lepas tu akak yang 1st tadi lalu lagi tepi meje aku..incik suami plak cakap..

"kak,nak bayar ni.."

akak tu pun..ok2..tapi die sambung masak lagi!!!!arghhhh!!!apekah ini....

Pekerja lain buat keje je tanpe pandang kiri kanan..yang dengar kitorang nak bayar pun buat macam tak ada ape berlaku..walaupun depan kitorang je..adei..

Hm...memang ni pertame dan terakhir la datang kedai ko makcik.....

Mate aku daring je tengok manusia yang bekerja kat kedai tu..

Orang nak bagi duit pun susah..nak bayar je...bukan lame sangat pun nak kire!tak sampai seminit.tapi kene tunggu korang masak sampai 4,5 menu..siap buat order untuk tapau lagi.hantar order sampai 2,3x..hantar air sampai 3 talam..

Aptb!! Grrr...

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. a'ah la kan, tak lama mana nak kira...dorang tu ingat apa eh...bz sangat, nak meniaga kena jaga hati pelanggan makcik oii !!

    ReplyDelete
  2. eh dia tanak duit ka?biase dengar antar order labat nie orang nak bayar tapi xnak duit..

    ReplyDelete
  3. Laaaa...sabo jer lah. Klo jadi kat akk pon memang 1st & last lah jejak kedai tu.

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page