Pink Diamond

21 January 2013

Bile wife kate nak air kelapaaaa

Assalamualaikum...

Dah dekat-dekat time ni...orang cakap elok amalkan minum air kelape...so,semenjak bile tah..lepas soping je mesti singgah kat lori jual air kelape..incik suami suke yang buah sebijik.harga rm3.50 sebutir..aku pulak suke yang dah campur air gula dan air batu..harga rm1.50 per cup..

Baru ni aku cakap nak air kelapa..pegi tempat bese tutup...die bukak weekend je kot..pegi tempat lain,dah kemas pulak nak tutup kedai..kuciweeee... +_+

Esoknye..berharap dah ada air kelape dalam peti..balik keje terus tanye si suami..beli tak kelape??die cakap lupe la..

Erm.sedeh.takpe la.esok luse tulat ade lagi..tapi mommy preggy ni lain sikit bile nak sesuatu.haha...

Lepas tu,mase dinner kat luar,incik suami suh aku order makanan die..die nak gi kedai jap..

Bile siap makan..balik umah..tengok ape la banyak sangat beliau beli ni...

Rupe-rupenye kelape 3 bijik!

Haaa..amikawww...pueh ati die bawak buah kelape balik.hihi..

Hari ahad semalam,die beli lagi 2 bijik kelape.haiyoo..penuh peti..sehari minum sebijik..hihihi...


Kalau kat kampung ni,amik kelape belakang umah je..macam umah mak aku pokok kelapa mawar.tak payah jolok pakai galah...pokok rendah je..capai dengan tangan..macam umah mertua,pokok kelape tinggi sikit.kene pakai galah.kire nak dapat hasil tu,senget-senget la orang yang pegang galah tu..kepale mendongak sampai lenguh..

Jadi,janganla mengeluh sangat kalau harge buah kelape tepi jalan tu mahal.nak murah,gi amik galah jolok sendiri..hehe..

posted from Bloggeroid

8 comments:

  1. masa ngandung suami hari2 beli kat akak air kelapa..mujur orang jual air kelapa tak jauh dari umah..

    ReplyDelete
  2. haha.jenuh la nak jolok sndri. kat blkg umah mak aku pun dah tinggi mcm umah flat!

    kat area sini ada makcik tu jual sebijik rm3...dia kopek skali ngn isi, buh gula sikit n ais.. :)

    ReplyDelete
  3. hehehe..bagus minum air kelapa dah nak dekat bersalin ni..semoga dipermudahkan nanti ya..

    ReplyDelete
  4. dgr jgk ramai ckp bagus minum air kelapa nie bila dekat2 nak bersalin..rm3.50 jgk ehh kat sana, kat sini pun sama, ingat mahal dh kat sini..kalo dpt kelapa pandan lg best

    ReplyDelete
  5. jolok pakai galah takpe lagi, yang kena panjat sendiri tu macam mana?? penat tu..hehehe

    ReplyDelete
  6. hehe smlah kite..sjk 2,3ari ni asyik mintak air kelapa je..2ari lps..dh nak dkt kol 10 suh hubby g beli kat bangi.haha..cian dia..tp nk wt cmne..dh terliur kn,kalo xdpt..rasa sedih semcm je..so terpaksa la hubby g beli gk.ekeke.. siap beli 2 wt stok.ahaks..

    ReplyDelete
  7. sedapnyer air nyior.. Take care May.. Dah dpt brg tu.. :)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page