Pink Diamond

29 January 2013

Hasil checkup untuk 36 weeks

Assalamualaikum...

Mengigau ke hape banyak entry pulak malam ni..hihi...ni entry feveret mommy to be besenye..ye ke dak..hihi..

Pagi ni checkup pukul 8am..aku sampai pukul 740am..pun bukan orang pertame sampei..

Mule-mule sampai..macam biasa.

Test air kencing..-> normal :)

Timbang berat..-> 67kg -> naik 200gram dari 2 minggu lepas..nurse puji..berat tak naik mendadak @ mencanak. :)

HB -> 11.2 nurse tak marah.sebab dari awal checkup memang dok tangga 11 je..tapi pagi tadi amik darah HB banyak.cucuk kat lipat siku.selalu cucuk di jari je.tanye nurse..kenape ambik banyak darah?selalu bagitau dalam checkup sebelum tu kalau nak sedut darah..nurse cakap 9 bulan memang darah di ambik untuk hantar kat lab..

BP -> 110/60 nurse kate ok.cantik.:)

Denyutan jantung baby -> 138/minit.. Ok kate nurse..

Size perut -> nurse tak tulis dalam buku..padahal 18x jugak aku tengok die ukur perut aku..awat tah..masa 2 minggu lepas size perut aku 32cm..

Sambil ukur tu die cakap..perut tak pecah ek.pakai bio oil ke.ade orang perut dah merekah bile 9 bulan..sambil tersenyum aku menjawab..pakai losen cocoa palmers untuk preggy mommy je.ngeh ngeh ngeh...

Die tengok kaki..kaki pun tak bengkak lagi..bagusnye kate nurse..hehe..yang tu no komen.tak de sapu losyen khas untuk kaki pun.

Then..die bagitau la 3 tanda-tanda nak besalin memandangkan kepale baby dah enggage ke bawah...wihuu..takut!

Pukul 1030 am aku dah sampai opis buat keje macam biasa..giler rajin memuat kerja sebab dekat seminggu tak keje..hahaha.....


p/s; makan buah jambu batu boleh tambah bacaan HB anda..nurse yang ajar..untuk yang bertanye semalam ye... =)






posted from Bloggeroid

12 comments:

  1. Doa banyak2 yee...^_^
    semoga anak n ibunya sihat

    http://miszatie.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. 1. owh yeke? xtahu plak..nak g cri jambu batu la nanti.hehe..5hb nanti nak jpe nurse lagi...

    2. wahh bagusnye, semua baik2 je.. berat naik 200g jer? bagusnya..cmne lah nk buat cmtu gk ye.hehe...may x mkn ke?

    ReplyDelete
  3. 200gram? mimpi la berat aku nk naik 200gram je... hrp2 smua slmt la may ye...aku pun ikut neves dh ni

    ReplyDelete
  4. waa... bagus ye.
    yup yup.. jambu boleh tmbh darah~

    ReplyDelete
  5. dh ckup 9 bulan nie, bila2 masa je kan nie..since kepala baby pun dah ke bawah..heee debar lak rasa...

    ReplyDelete
  6. yey..akak menang..akak naik 500gram dari check up yang lepas.. hahaha.. tapi berat akak baru 40++ la.. hehehe..

    cam ngeri lak nak bersalin :D

    ReplyDelete
  7. masuk mingu depan kena banyak2 bejalan la..heheh

    ReplyDelete
  8. asslamualaiakum May...betul2 tu jambu batu bagus...moga sihat selalu sambil menunggu baby yer...:)

    ReplyDelete
  9. semoga cik May dan baby dlm tu sihat selalu.

    ReplyDelete
  10. moga akak dgn baby elok2 je. hihiii

    ReplyDelete
  11. Wah dah 36 weeks....x lama dah tuh dear...jg ksihatan k..moga mama n baby sihat walafiat...aminn

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page