16 August 2012

Iftar- Buffet di Restoren Nelayan KL yummmeehh..

As per i told u olls yesterday...ececeh..kepale tengah pening lalat ni..terus terer speaking..ngeh3..semalam kan aku cakap nak gi bukak puasa kat Restoren Nelayan...bersama opismet..bukak puasa dan farewell gitu...
 
Harge buffet ramadhan kat sana rm37 je..ha..tengok kat banting di bawah...tak nampak kan?haha..meh aku jelaskan...rm37 tu ada steamboat,chinese food, malay food, satay..macam-macam hadoooo....meh tengok entry bergambo ni..
 
sampai je terus posing...

on the way ke Dewan Nelayan
Untuk mereka yang tak pernah datang buffet kat sini, harus diingatkan..kalau korang dah booking macam we ollss, masa sampai tu sile la terus pegi ke Dewan Nelayan untuk membuat pembayaran..jangan main terjah je..kalau nak makan ramai-ramai tu,collect terus duit..mujur la aku dah kerah kan budak-budak ni collect duit sebelum gerak..kalau tak..mampu ke dulu kan duit untuk kawan-kawan yang lagi ramai tu??haa..jawab-jawab...

mari beratur okei..

Kene la beratur dulu..ada kaunter untuk yang dah booking dengan deposit,kaunter booking tanpa deposit dan kaunter tanpe booking.untuk mereka yang suke-suke terjah je..masa ni, kene buat bayaran terus sampai habis, dan die akan bagi kupon dengan nombor meja..kupon tu kene simpan tau..nanti die nak double check masa korang tengah sedap-sedap mencekik..

Ni la sikit-sikit panorama dan suasana kat Restoren Nelayan tu..ada tasik kat tengah tu..

malay food

malay food campur chinese food

Hasil kutipan kami semua...ha..tu die..mak ketam, bapak ketam semua ada, udang yang tak berapa nak galah pun ada...tak silap aku, ade deat 3 pinggan ketam dengan udang kot budak-budak ni amik...lapo punye pasal..habis semua bende amik..pukul 7 elok je meja dah full...orang yang lalu lalang kat meja kitorang semua tengok-tengok meja ni macam kitorang makan tak bayar pulak!!

Ade keropok lekor tu..sedap...roti jala pun sedap..kuey teow goreng tu kureng sikit la..ada dimsum, pau kacang&kaya,ayam bakar..eh..banyak la makanan...tak larat nak buat list kat sini..


 
 Kami booking untuk 2 table..tapi, gambar-gambar makanan tu banyak kat meja gugerl je..sebab, aku tengok pun memang meja kitorang je yang penuh makanan..kikiki..
 
 
Penutup majlis,amik gambar reramai dulu..ekceli, ni semua adik-adik je yang baru masuk keje kat tempat aku..aku la paling tua kot...haha..
 
Mungkin inilah penutup bulan Ramadhan bersama kengkawan pejabat...sedih pulak rasa..esok mungkin iftar dengan keluarga aku di kampung..dan beraya di rumah mertua...
 
p/s: tibe-tibe touching ni nape?sob sob sob....

4 comments:

  1. wah meriahkan .. selamat hari raya

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum May...bestnya beriftar ngan kekawan....

    selamat hari raya dan mama mohon maaf jika ada terkasar bahasa yer...:)

    ReplyDelete
  3. sronok nye iftar kt luar..huhu....slmt ari raya.. :)

    ReplyDelete
  4. Pernah berbuak kat sini beberap tahun yg lepas...hehehe...

    Salam aidilfitri buat may & family.

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page