Pink Diamond

5 August 2012

Menu hari ni nasik lemak sambal sotong

Assalamualaikum...

Selamat berbuke uolllss...uolls makan pe berbuke tadi??

Hari ni aku masak nasik lemak sambal sotong...hihi..1st time kot masak nasik lemak lepas kawen..masa bujang?tak buat pun..lala..nasib baik yang tadi lulus!!kikiki..

Takde pulak aksesori hiasan macam timun..sebab kat umah ni memang tak penah beli timun!tak tau la kenape..

Ekcelli...nasik lemak ni aku yang teringin..tak habis-habis mintak laki aku beli daun pandan dengan santan dari petang semalam.kemarin teringin bihun sup..dah buat jugak tok buka semalam..tapi tak amik gambar pun..

Sebenarnye tengahari tadi die suruh aku buat roti sardin je.sebab nak bawak aku berbuke char kuey teow malam ni..alih-alih die beli barang petang tadi suruh aku masak nasi lemak untuk ari ni..grr..~

katenye balik terawih malam ni dia bawak aku makan char kuey teow tu..nak gi soping raye sekali la tu kat area Mali's Char Kuey Teow!memandangkan die pun dah 3 ari tak makan nasik,kuturutkan...=_=

yela..hari tu makan pizza..lepas tu makan kuih muih je..sebab pe ye?oh..konon malam tu nak kuar makan..tapi sebab dah terlebih kenyang,tak jadi kuar..then,semalam aku buat bihun sup ayam je.cukup la 3 hari die tak makan nasi....

Err..ni la rupe roti sardin aku tadi..


Hihi...ada lagi sikit dalam peti..tinggal celup tepung dan goreng je..

Erm..mujur incik suami suke sangat makan malam ni..hihi..roti sardin pun die suke..rangup..krap krap krap bile gigit..dan mujur roti tak serap minyak sangat masa goreng tadi..kalau tak..komfem dia tak nak makan sangat..

p/s:ada yang nak resepi aku jari ni tak??haha..kalau ada yang nak aku nak turunkan resepi kat next entry..kui3...

posted from Bloggeroid

7 comments:

  1. assalamualaikum May...sedapnya nasi lemak tu...:)

    ReplyDelete
  2. tula kdg lupa je nak snap kan sis:)

    ReplyDelete
  3. Nasi lemak dah masak tk ingat piasa keberape..roti sardin celup tepung pun dah tp mak mertua yg buat..bagi la resepi mane tau lain dn lagi sedap..hehe

    ReplyDelete
  4. roti sardin yg tang bunyi krap krap krap tu macam sedap tu.. ;)

    ReplyDelete
  5. sambal sotong tu favourite fendy..tp yg mak dia masak la..aku risau je karang kalau aku masak die xmkn :(

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page