22 October 2012

Yogurt boleh membantu masalah keputihan

 
Hi..hepi monday blues u olls... =) mesti ramai yang tengah blue-blues kan...relax la..eceh...ayat aku yg tak berape nak kene tempias monday blues ni...bukan senang mood monday blues tu tak menghinggap kat aku...sebulan tu dalam sekali dua je hokei..hehe.
 
 
 
Hari ni nak share something lagi...share lagi..macam banyak sangat info kan..tapi yang benda yang baik, elok lah dikongsi bersama..tak gitu???tapi, kalau yang dah tau tu, takpe la..ni nak bagitau orang yang tak tau dan baru je nak tau macam aku ni....
 
 
 
Hari tu kawan opis aku yang tengah sarat preggy tanye...sepanjang aku preggy ni ade keputihan tak...biasala..perbualan sesama ibu mengandung kat opis...hehe...
 
 
 
Aku cakap yup..hari-hari mesti kene pakai pantiliner...kalau tak, mesti tak selesa..yelah..seharian di pejabat kan...
 
 
 
Dia pun suruh aku makan yogurt...tak kisah la yogurt ape-ape pun..tapi yogurt..aku ni pun dengan penuah reaksi di muke cube untuk tidak mempercayai statement beliau...dengan muke tak tension langsung, die cakap.. 'ko try dlu...kalau tak percaye..'
 
 
 
so, bile shopping semalam terus beli stok yogurt banyak-banyak....tak la banyak sangat sampai penuh peti..dalam 8 pcs kot...sebab incik suami kate, hari tu beli banyak sampai expired tak makan-makan...hihihi.....
 
 
 
So, semalam aku amik yogurt Anlene dengan ape brand tah...tu incik suami yang pilih..katenye new brand..kene try ni...tak sure la brand tu memang baru atau kitorang yang baru tengok brand tu..hahaha..
 
 
 
So, malam tadi aku terus makan yogurt tu...2 bekas la..erm..2 cup la senang..hehe..kan macam cup gitu bentuknye..kire nak try tengok kesan la kononnye kan..kan..kan...
 
 
 
Bile gi je toilet (bile preggy ni kerap nak terkucil je..it's normal ke??) tengok pantiliner memang takda keputihan macam selalu...eh..terkujat jap..
 
 
 
So, korang pun kene cube kalau ada masalah sedemikian rupe..hehe...tak kisah la anak dara or mak dara..hikhikhik...

13 comments:

  1. boleh cuba ni nanti walaupun tak mengandung..hehehe

    ReplyDelete
  2. oh yeker..ok jgk try ni..tp keputihan ayut takla mslah sgt..kdg2 je..ada time.. :)

    ReplyDelete
  3. saya baru tahu pasal benda ni..:)

    ReplyDelete
  4. mslh utama ni.hih..ayu suka mkn ygurt jgk..tp rsa btl kot..sbb bla sllu mkn kptihan mcm mkin skt ;-)

    ReplyDelete
  5. dulu ada masalah keputihan yg teruk...pgi klinik semua x menjadi..pakai pantiliner Avail yg herba pun x menjadi..sampai la jumpa feminine wash sireh emas, alhamdulillah, tak perlu pakai panty liner lagi ^_^

    ReplyDelete
  6. nak share, kawan zera one of pengguna pantiliner yg sangat tegar. but tiba2 dia kne infection dan macam kne bisul kat tmpat tu. serius sakit. dan kena cuci kat klinik. doktor psan jgn selalu gunakan pantiliner sbb kulit di bahagian sulit tu agak lembut.

    so, better guna cara cikmay makan yogurt! :)

    ReplyDelete
  7. sukur la akak masa mengandung tk pernah alami keputihan...
    tapi tu la..tiap kali beranak mesti ada je masalah..hhhahaha

    ReplyDelete
  8. bila preggy memg akan kerap terkucil, sbb baby makin membesar, so far xde pulak masalah keputihan...tp memg suka mkn yogurt pun sblm nie

    ReplyDelete
  9. thanks share may. stkt ni normal lagi...xde putih2 ke kuning ke..hihi

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page