Pink Diamond

7 October 2012

Ikan siakap masak sweet sour

Assalamualaikum...


Dah lunch ke??hari ni aku late lunch..pukul 3 baru makan..menunggu si suami balik..menu hari ni ikan siakap masak sweet sour gitu....


Dari hari tu nak masak ikan siakap..semalam baru beli..dan digoreng..

Lepas tu deco-deco daun salad sikit.hihi...

Bile si suami dah sampai umah, baru lah aku curah sos a.k.a kuah yang aku masak tu...

Kuah dah duduk bawah salad.hihi...so,nampak kering la sikit...tapi bile selak salad tu baru boleh cedok kuah...


Makan berdua je..rasa banyak pulak ikan sebesar tu...


Nak try???tengok resepinya di entry ini...:)
posted from Bloggeroid

10 comments:

  1. suka sangat semua resepi yang masak sweet sour... tak kira la ape jenis ikan.. sampai mak atie pon pelik.. haha

    ReplyDelete
  2. best dan sedap. tapi kalo goreng cenggitu je pon...panas makan dgn nasi panas, sambal belacan...ulam...jalan je:)

    ReplyDelete
  3. wah.. sedapnye.. dah lame tak makan ikan siakap masak sweet sour..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum May...selamat menjamu selera yer...;)

    ReplyDelete
  5. nanti muja kawin nak masak benda ni jugak r,, haha,, tu pun kalau rajin,, lalala

    ReplyDelete
  6. Sedap sweet sour ni ;D
    bila ibu buat memang licin jer selalunya xD

    ReplyDelete
  7. nmpk sungguh menyelerakan...

    ReplyDelete
  8. Nampak cam sedap.. patutlah wan makin gemuk.. hehehe

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page