30 October 2012

Scan baby pada usia 22 minggu di Klinik Wardah

Assalamualaikum...


Hai alls..:) buat pe malam-malam ni??aku baru balik dari klinik..setel yang patut.g bank sane sini melunaskan hutang piutang..and...scan my baby!!hihi..


Ramai sangat jadi pak dukun aku..masing-masing sebok meneka..my baby ni gurl ke boy..ada yang tengok perut aku kecik..so mereka teka..ni gurl..ada yang kate pinggang aku penuh..perut tak muncung ke depan..tekaan dorang gurl jugak..ada yang tengok aku makin berseri makin cantik..(ops!santek ke??).makeup g keje..suke melawo...terus dorang kate gurl jugak..mak mertua aku pulak cakap anak laki...



Tang suke mekap tu,masa aku tak pregnant pun aku memang mekap..so,aku rasa ianye langsung tidak mempengaruhi faktor jantina my baby...tang berseri tu,tak tau pulak.rasa same je selebet seperti dulu..:)



Okeila.itu kate mak bidan sekeliling aku.hihi..ni pulak kate doktor Warda yang scan aku tadi..die cakap bb gurl...sebab..

Hm...aku pun tak nampak...mane tang pompuannye...tapi die tunjuk kat kaki my baby yang macam tengah tegak ke atas tu..die cakap,nampak tak?aku ni macam blur..nampak ape?haha...


Patut la rasa baby ni suke tendang perut mama die.bukan main seronok lagi die main kat dalam tu sampai kedudukan kaki tu macam kite nak pakaikan pampers la.tegak ke atas..si suami kate tengah main bola.hihi...



Doktor kate kedudukan uri normal..berat my baby baru 538 gram..setengah kilo gitu..Die ukur size kepala..nampak mate macam sepet je..kalau ikut scan tadi,umur kandungan 22 minggu..bersamaan 5 bulan 2 minggu...berat aku pun macam dah bertambah jek!!huhu..tapi masih boleh menyarungkan baju kurung moden..haha..


Tapi,rasa tak puas la masa scan tadi..doktor pun tak banyak bagi penerangan pasal kandungan.scan jap je lepas tu die cakap dah..nanti die print out gambar..dah le scan berbayar kan..


Kalau aku bace blog m2b yang laen,macam seronok je dorang dengar doktor bagi penerangan pasal baby tuh..hm...korang ada suggestion another klinik yang ok untuk next scan?

posted from Bloggeroid

19 comments:

  1. mesti tak sabar nak tengok baby tu lahir ke dunia kan? :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.
    congrats. doakan ur future daughter selamat dilahirkan nanti. dan jadi anak yang solehah untuk mama and papanya. inshaAllah.

    ReplyDelete
  3. wah...seronoknya..baby gurl ke kak?:)

    huhu:)

    ReplyDelete
  4. Takpe.. nanti gi scan lagi.. :)
    mmg x puas masa scan baby kat mana2 dokter pun..rasa nak bawak balik je mesin scan tu, scan sendiri hari2 kat rumah baru puas!hahaha :D

    p/s: anda pun bagus juga berbisnes cendawan mekah tu :)nak cuba, tapi tak berani lagi sbb x penah tgk real :p *sayakatakbawahtempurung*

    ReplyDelete
  5. saya nak suggestkan pun tak reti.. pengalaman tak ada..

    ReplyDelete
  6. Wah x sabo nak nengok baby may & Wan Junior... ;)

    ReplyDelete
  7. wahh..saya minggu dpn scan kat klinik gov..minggu ke 19..hehe.xsbr gk nak tgk cmne rupa dia kat dlm ni..ahaks..tapi smlm buat pertama kali dia bonjolkan diri dia..teruja gile..

    pic scan awk tu xjelas sgt la..xnmpk rupa baby sgt...dia ngah gerak2 ea?

    ReplyDelete
  8. tapi kan awk..org ckp kalo muke time pegnen berseri anak lelaki.. sebab kalo anak pompuan muka cm x seri sbb..org kata seri tu pegi kat anak.hehe.. ape pon semoga slmt semua :-) bile due awk?

    ReplyDelete
  9. owh dh tau baby gurl...bestla..dh boleh mula wat persiapan beli brg2 baby..kalo may dkt sini, bolehla suggest klinik yg bagus utk scan baby..nie xboleh nak bantu kalo dkt sana

    ReplyDelete
  10. wahh..beby gurl..best tu..boleh pakaikan baju comel comel..:)

    ReplyDelete
  11. akak rasa baby boy...tggu 6 bulan ke atas.. :)

    ReplyDelete
  12. hihihi beznya nk dpt baby dah..jga diri elk2 ya dear ;-)

    ReplyDelete
  13. May..baby kita geng..hehe..excited kan? Cepat2 shopping brg baby..

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum May...semuanya tak sabar nak tahu jantina bb tu... gurl or boy tak kisah la kan janji sihat n cukup sifat2nya...:)

    ReplyDelete
  15. wahh~~ bestt baby girl...
    bela rambut pjg2 ikat tinggi2
    pakai baju cantik2 eh na plak over xcited ;)

    ReplyDelete
  16. hihihi..klu ayut tgk ape jela nmpk ye klu scan tu.... ^^

    ReplyDelete
  17. saya..bila da anak no 2 baru betul2 faham tgk skrin ni..hahaha..

    ReplyDelete
  18. aku baru scan smlm..scan emergency sbb eksiden tu kan.lg la taktau laki ke pmpn.tapi...hilang sakit tgk baby :)

    ReplyDelete
  19. Sama la. Saya pon check up dkt klinik warda. Mmg tak puas hati sbb doc tak bagi penerangan apa lansung. X banyak bercerita. Huhu. So dah nak start pegi klinik kesihatan dkt kg pandan je. Harap ok laa

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page