12 October 2012

Benda wajib ada di meja bile pregnant

Assalamualaikum..


Lame rasanye tak update entry..sebelum ni,at least 1 hari 1 entry..tak kira la entry tu publish tengah malam atau awal pagi...


Ni semua gara-gara kesibukan di tempat kerja..yang minggu ni (mungkin minggu-minggu seterusnya sampai tahun depan) ari-ari balik keje malam!!!nak bw pun tak sempat...sehari tu kadang-kadang sempat tengok 1~2 blog je..


Pfftt..~ penatnye memang tidak terkata...sampai umah dah pukul 930pm..macam tadi pukul 915pm pun kat opis lagik..giler gigih aku bekeje kan???


eh..macam out of topic je..hehe....ekcelli benda yang wajib ada di meja aku ni pada setiap hari ketika mengandung ini adalah............tara..~

Haha..roti...ada lagik...

Roti lagik!!hihi...


Semenjak kebelakangan ni,perut cepat lapar!walaupun dah bekpes sepinggan nasik goreng di umah..atau dah bekpes daging burger + kentang goreng...atau dah minum se'mug' susu..atau...ape-ape la yang aku mencekik di pagi hari!


Dalam pukul 1030am tu ari-ari perut aku dah berdendang...kalau tiap kali lapar mencekik nasik,mau obesiti nanti!!pukul 330~400pm perut berdendang lagi walaupun dah mencekik nasik waktu lunch...


Sebagai penyelamat,hari-hari beli roti!!kaya bro kedai runcit kat bawah opis tu dengan hasil belanjawan aku setiap hari...huhu..~


Ibu-ibu mengandong di luar sane..adakah anda seperti saya??hihi..

posted from Bloggeroid

9 comments:

  1. hehehe..pelik lah akak:)

    ingat makan asam ke?

    hehe

    ReplyDelete
  2. tak tau lagi jadi mcam cm ke tak,, haha

    ReplyDelete
  3. yup!..memang hantu roti time preggy ni..nak katakan at least 1 jam mesti mengunyap roti..ehe..sy suka beli gardenia butterscoth tu =)

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum May...ada lagi tak morning sickness tu moga bby sihat yer..:)

    ReplyDelete
  5. selalu dengar camtu, pregnant je mst lapar tapi saya tak de le sangat..makan cam biasa..:)

    ReplyDelete
  6. May Kalau mak cik Nurul dia macam May jugak selalu lapar.. jap2 dia makan.. pastu 1 kali dia g checkup doktor marah.. sbb terlebih berat dari sepatutnya.. lepas tu doktor ajar dia kalau lapar sangat try ajar makan bijirin.. ala macam cornflakes, koko crunch bagai tu..

    ReplyDelete
  7. sy bkn ibu mngandung....tp prut ni mengandungi jer..hihi...asik lapar je...hihi

    ReplyDelete
  8. sama...kerap sgt lapar, dlm kul 900am tue dh kena bekpes, nti dlm kul 12 lapar pulak..pas2 pukul 3 lapar lagi, satg otw balik keje kul 6 lapar lagi..makan je kejenya

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page